Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

klasyczna biała czekolada o statusie kuwertury i uniwersalnym zastosowaniu
  • klasyczna biała czekolada o statusie kuwertury i uniwersalnym zastosowaniu

12.0 kg BIAŁA CZEKOLADA 31% SATILIA BLANCHE 19959 VALRHONA

VALRHONA40

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku i statusie kuwertury. Uniwersalna w zastosowaniu - idealna do nadawania smaku, formowania oraz polew.

1 105,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Opis

Klasyczna biała czekolada - charakteryzuje się zrównoważonym smakiem z dominującymi nutami mleka i wanilii. Doskonale sprawdzi się do ganache, musów, kremów, polew, forowania figurek czekoladowych, pralin, batonów i tabliczek czekolady. Dodatkowo jej delikatny i bardzo  przyjemny smak doskonale łączy się z różnorodnymi składnikami i aromatami. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów, w tym orzechów arachidowych oraz soi; kuwertura czekoladowa - biała czekolada (minimum 31% masła kakaowego).

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 16-18°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2435/584 kJ/kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 52.0 g
w tym cukry 52.0 g
Białko  7.2 g
Sól 0.26 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
VALRHONA40
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
19959
NAZWA HANDLOWA
SATILIA BLANCHE 31%
MASA NETTO
12.0 kg
OPAKOWANIE
FOLIA OCHRONNA | KARTON
RODZAJ
KUWERTURA CZEKOLADOWA W POSTACI KALETEK
KSZTAŁT
OWALNY
AROMAT
CHARAKTERYSTYCZNY | NUTY WANILII
SMAK
BIAŁA CZEKOLADA | NUTA WANILII
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA BIAŁEJ CZEKOLADY
FORMA
CZEKOLADA W KALETKACH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
BIAŁA CZEKOLADA | MINIMUM 31% MASŁA KAKAOWEGO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
31%
APLIKACJE
TABLICZKI CZEKOLADY | PRALINY | POLEWY | GANACHE | MUSY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
16-18°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAKSYMALNA 70%
SERIA PRODUKTOWA
SATILIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: