Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

  • Deser wegański na talerzu

forma do tworzenia tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkul wykonana z tritanu
  • forma do tworzenia tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkul wykonana z tritanu
  • forma do tworzenia tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkul wykonana z tritanu
  • forma do tworzenia tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkul wykonana z tritanu

PISTOLES™ MLD-090533-M00 FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY CACAO BARRY forma z tritanu na trzy tabliczki czekolady

CACAOBARRY25/1

Forma z tritanu to tworzenia prostokątnych tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkul. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek z osiemnastoma półokrągłymi kawałkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni cukierniczej.

96,80 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Forma do tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkuli francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu. Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia. Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie. Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię. Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople). Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG FORM Z TRITANU CACAO BARRY

Szczegóły produktu
CACAOBARRY25/1

Opis

ILOŚĆ PORCJI
3 (prostokątne tabliczki po 18 kawałków)
OBJĘTOŚĆ PORCJI
80 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
240 g
WYMIARY FORMY
276 mm x 176 mm x h 26 mm
WYMIARY PORCJI
153 mm x 78 mm
RODZAJ
forma do tabliczek czekolady
KSZTAŁT
półkula
MATERIAŁ
Tritan™
KOD PRODUKTU
MLD-090533-M00
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: