op. 2.5 kg PRAŻYNKI PAILLETE FEUILLETINE M-7PAIL-E0-401 CALLEBAUT pokruszone ciasteczka crepes dentelle
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Opis produktu
PAILLETE FEUILLETINE - PRAŻYNKI Z POKRUSZONYCH CIASTECZEK CREPES DENTELLE
Crêpes Dentelle to kruche i delikatne francuskie ciasteczka o subtelnym smaku masła i karmelu oraz charakterystycznej złotej barwie.
Prażynki w postaci pokruszonych ciasteczek zostały zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Wytwarzane są według dopracowanej receptury. Prażynki doskonale łączą się z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami pralinowymi. Mają atrakcyjną złotą barwa oraz delikatny smak karmelu i wanilii. Zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Mogą być stosowane jako chrupiąca dekoracja oraz tekstura do nadzień. Chrupiące nadzienia idealnie sprawdzają się do wypełniania pralin, trufli i przekładania tortów. Prażynki to niezbędny element chrupiących warstw układanych w tortach i deserach musowych.
Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach, tłuszcz mleczny, laktoza (z mleka), białka mleka, sól, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), substancja spulchniająca: węglan sodu (soda oczyszczona) (E500(ii)); produkt może zawierać soję.
Zastosowanie:
- chrupiąca posypka dekoracyjna,
- tekstura do nadzień i kremów,
- do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i pralinowymi,
- nie łączyć z produktami zawierającymi wodę.
Warunki przechowywania: prażynki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci (produkt higroskopijny); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie w którym przechowujemy produkt; do nabierania i dozowania prażynek należy używać wyłącznie suchych przyborów; optymalna temperatura przechowywania to 10-20°C; wilgotność względna otoczenia <70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1881/450 kJ/kcal |
Tłuszcz | 12.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.0 g |
Węglowodany | 79.0 g |
w tym cukry | 41.0 g |
Białko | 5.2 g |
Sól | 0.94 g |
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- M-7PAIL-E0-401
- NAZWA HANDLOWA
- PAILLETE FEUILLETINE
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- KARTON + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
- AROMAT
- KARMELOWY | WANILIOWY | MAŚLANY
- SMAK
- KRUCHE CIASTECZKA MAŚLANE
- BARWA
- ZŁOTO-BRĄZOWA
- FORMA
- KRUCHE PŁATKI
- KONSYSTENCJA
- CHRUPIĄCA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO WYROBÓW CUKIERNICZYCH
- DOZOWANIE
- QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- CHRONIĆ PRZED DZIAŁANIEM WILGOCI
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU