Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
5kg FWF-Z2CARA Nadzienie Karmelowe (toffee) CARAMEL FIL Callebaut
54,20 zł / 1 kg
PAILLETE FEUILLETINE - PRAŻYNKI Z POKRUSZONYCH CIASTECZEK CREPES DENTELLE
Crêpes Dentelle to kruche i delikatne francuskie ciasteczka o subtelnym smaku masła i karmelu oraz charakterystycznej złotej barwie.
Prażynki w postaci pokruszonych ciasteczek zostały zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Wytwarzane są według dopracowanej receptury. Prażynki doskonale łączą się z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami pralinowymi. Mają atrakcyjną złotą barwa oraz delikatny smak karmelu i wanilii. Zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Mogą być stosowane jako chrupiąca dekoracja oraz tekstura do nadzień. Chrupiące nadzienia idealnie sprawdzają się do wypełniania pralin, trufli i przekładania tortów. Prażynki to niezbędny element chrupiących warstw układanych w tortach i deserach musowych.
Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach, tłuszcz mleczny, laktoza (z mleka), białka mleka, sól, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), substancja spulchniająca: węglan sodu (soda oczyszczona) (E500(ii)); produkt może zawierać soję.
Zastosowanie:
- chrupiąca posypka dekoracyjna,
- tekstura do nadzień i kremów,
- do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i pralinowymi,
- nie łączyć z produktami zawierającymi wodę.
Warunki przechowywania: prażynki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci (produkt higroskopijny); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie w którym przechowujemy produkt; do nabierania i dozowania prażynek należy używać wyłącznie suchych przyborów; optymalna temperatura przechowywania to 10-20°C; wilgotność względna otoczenia <70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1881/450 kJ/kcal |
Tłuszcz | 12.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.0 g |
Węglowodany | 79.0 g |
w tym cukry | 41.0 g |
Białko | 5.2 g |
Sól | 0.94 g |
MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA CHRUPIĄCYCH PRAŻYNEK:
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT40
Marka: CALLEBAUT
Krem/nadzienie do przekładania lodów.
Indeks: CALLEBAUT37
Marka: CALLEBAUT
Krem/nadzienie do przekładania lodów (16%).
Indeks: CHOCOVIC05
Marka: CHOCOVIC
Uniwersalne w zastosowaniu nadzienie o zrównoważonym smaku kakao i orzechów. Doskonałe do nadziewania i dekorowania różnego rodzaju wyrobów cukierniczych oraz lodów.
Indeks: BARIMA568
Marka: BARBARA LUIJCKX
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Indeks: DOROSIOWE22
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: DOROSIOWE21
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: LUBECA01
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: MIRAN44
Mini beziki białe 300g - idealna posypka dekoracyjna do lodów i deserów.
Indeks: SOSA256
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: CALLEBAUT09
Marka: CALLEBAUT