1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego. Produkt w formie drobnych granulek.
Opis produktu
Żelatyna - to naturalne rozpuszczalne białko żelujące, uzyskane w wyniku częściowej hydrolizy kolagenu wieprzowego. Żelatyna w postaci drobnych granulek, to najpopularniejszy rodzaj żelatyny, można ją dodawać bezpośrednio (do gorących produktów w płynie). Produkt w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 25 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony produktu w opakowaniu.
![]()
Dodawana do deserów na zimno wymaga wstępnego przygotowania: odmierzyć odpowiednią ilość żelatyny; zalać żelatynę niewielką ilością zimnej wody i pozostawić na około 10 minut (do momentu, aż żelatyna wchłonie wodę); rozpuścić żelatynę, pilnując aby temperatura rozpuszczania nie była zbyt wysoka (żelatynę można rozpuścić na kilka sposobów: w kuchence mikrofalowej przy użyciu mniejszej mocy, w tradycyjny sposób w garnuszku, na małym ogniu/mocy palnika lub w kąpieli wodnej).
![]()
Składniki: żelatyna wieprzowa w postaci drobnych, łatwo rozpuszczających się granulek; zastosowanie - w przemyśle spożywczym; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów i migdałów.
![]()
Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temperaturze od 5°C do 35°C w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; produkt dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
![]()
GMO - "produkt nie pochodzi i nie jest produkowany z modyfikowanych genetycznie materiałów definiowanych zgodnie z Dyrektywą 2001/18/WE. Produkt nie wymaga oznakowania, jako "GMO" zgodnie z Rozporządzeniami 1829/2003/WE, 1830/2003/WE."
![]()
![]()
| ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 360 kcal/1530 kJ |
| WILGOTNOŚĆ | < 14.0 g |
| BIAŁKO | > 85.0 g |
| TŁUSZCZ OGÓŁEM | < 0.02 g |
| WĘGLOWODANY OGÓŁEM | < 0.1 g |
| BŁONNIK POKARMOWY | 0.0 g |
| SÓD | < 0.1 g |
| POTAS | < 0.005 g |
| WAPŃ | < 0.3 g |
| MAGNEZ | < 0.005 g |
![]()
![]()
| SPECYFIKACJA | |
| SIŁA ŻELOWANIA | 170-190 BLOOM |
| LEPKOŚĆ | 1.8 - 3.1 MPAS |
| STRATY PO SUSZENIU | < 13.0 % |
| POZOSTAŁOŚĆ PO ZAPALENIU | < 2.0 % |
| PH | 4.5 - 6.0 |
| IEP | 7.5 - 9.5 |
| ZAWARTOŚĆ SO2 | < 10.0 PPM |
| ARSEN | < 1.0 PPM |
| OŁÓW | < 5.0 PPM |
| KADM | < 0.5 PPM |
| RTĘĆ | < 0.15 PPM |
| CHROM | < 10.0 PPM |
| MIEDŹ | < 30.0 PPM |
| CYNK | < 50.0 PPM |
| KLAROWNOŚĆ | < 50.0 FNU |
| GRANULACJA | 20 MESH |
| OGÓLNA LICZBA BAKTERII | < 1000/1G |
| SALMONELLA | NIEOBECNA/25G |
| BEZTLENOWE BAKTERIE REDUKUJĄCE SIARCZYNY | < 10/1G |
| E. COLI | NIEOBECNA/10G |
![]()
![]()
![]()
.png)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
1l DECOR UP MASTER MARTINI słodki roślinny krem UHT do ubijania o lekko waniliowym smaku
Niezawodny roślinny krem o słodkim, lekko waniliowym smaku przeznaczony do ubijania. Będzie idealną bazą różnego rodzaju kremów i deserów, a także dodatkiem stabilizującym do śmietanki.
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania neutralnego i transparentnego żelu dekoracyjnego. Pozwala uzyskać stabilny żel dekoracyjny idealny do zabezpieczania świeżych owoców oraz glazurowania wyrobów cukierniczych.
700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
op. 1 kg Ananas - RAVIFRUIT - pasteryzowany przecier owocowy - 90% zawartość owoców
Wysokiej jakości przecier ananasowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
op. 1 kg Mango - RAVIFRUIT - pasteryzowany przecier owocowy - 90% zawartość owoców
Wysokiej jakości przecier mango o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
op. 20 g AGAR AGAR K-132 FOOD COLOURS roślinna substancja żelująca z alg morskich (E406)
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Bardzo praktyczny zestaw miarek kuchennych w kształcie głębokich łyżek - do odmierzania produktów płynnych i sypkich. Odpowiedniki miar małej łyżeczki kuchennej oraz łyżki stołowej. Idealne do odmierzania aromatów, przypraw i dodatków spożywczych (np. proszku do pieczenia).
Białe lizaki bezowe z błękitnymi perełkami cukrowymi - dekoracyjne beziki na patyku. Pikery bezowe do dekoracji domowych babeczek. Wtykacze bezowe do dekoracji tortu. Bezy do dekoracji cukierniczych. Idealne do dekoracji słodkiego stołu!
Błyszczący złoty barwnik spożywczy w postaci drobnego proszku - nowa jakość, bez dodatku bieli tytanowej. Idealny do ręcznego dekorowania wyrobów cukierniczych.
1 szt. 250 ml SŁOIK PET Z NAKRĘTKĄ ALUMINIOWĄ MASTERCHEM - opakowanie do serwowania deserów w słoiku
Idealny do serwowania dekoracyjnych deserów - transparentny słoiczek z tworzywa ze srebrną nakretką.
op. 1 kg MANGO PUREE OWOCOWE - 100% przecier owocowy bez dodatku cukru i substancji konserwujących
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej