Żelatyna - to naturalne rozpuszczalne białko żelujące, uzyskane w wyniku częściowej hydrolizy kolagenu wieprzowego. Żelatyna w postaci drobnych granulek, to najpopularniejszy rodzaj żelatyny, można ją dodawać bezpośrednio (do gorących produktów w płynie). Produkt w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 25 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony produktu w opakowaniu.

Dodawana do deserów na zimno wymaga wstępnego przygotowania: odmierzyć odpowiednią ilość żelatyny; zalać żelatynę niewielką ilością zimnej wody i pozostawić na około 10 minut (do momentu, aż żelatyna wchłonie wodę); rozpuścić żelatynę, pilnując aby temperatura rozpuszczania nie była zbyt wysoka (żelatynę można rozpuścić na kilka sposobów: w kuchence mikrofalowej przy użyciu mniejszej mocy, w tradycyjny sposób w garnuszku, na małym ogniu/mocy palnika lub w kąpieli wodnej).

Składniki: żelatyna wieprzowa w postaci drobnych, łatwo rozpuszczających się granulek; zastosowanie - w przemyśle spożywczym; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów i migdałów.

Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temperaturze od 5°C do 35°C w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; produkt dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.

GMO - "produkt nie pochodzi i nie jest produkowany z modyfikowanych genetycznie materiałów definiowanych zgodnie z Dyrektywą 2001/18/WE. Produkt nie wymaga oznakowania, jako "GMO" zgodnie z Rozporządzeniami 1829/2003/WE, 1830/2003/WE."


ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA |
360 kcal/1530 kJ |
WILGOTNOŚĆ |
< 14.0 g |
BIAŁKO |
> 85.0 g |
TŁUSZCZ OGÓŁEM |
< 0.02 g |
WĘGLOWODANY OGÓŁEM |
< 0.1 g |
BŁONNIK POKARMOWY |
0.0 g |
SÓD |
< 0.1 g |
POTAS |
< 0.005 g |
WAPŃ |
< 0.3 g |
MAGNEZ |
< 0.005 g |


SPECYFIKACJA |
SIŁA ŻELOWANIA |
170-190 BLOOM |
LEPKOŚĆ |
1.8 - 3.1 MPAS |
STRATY PO SUSZENIU |
< 13.0 % |
POZOSTAŁOŚĆ PO ZAPALENIU |
< 2.0 % |
PH |
4.5 - 6.0 |
IEP |
7.5 - 9.5 |
ZAWARTOŚĆ SO2 |
< 10.0 PPM |
ARSEN |
< 1.0 PPM |
OŁÓW |
< 5.0 PPM |
KADM |
< 0.5 PPM |
RTĘĆ |
< 0.15 PPM |
CHROM |
< 10.0 PPM |
MIEDŹ |
< 30.0 PPM |
CYNK |
< 50.0 PPM |
KLAROWNOŚĆ |
< 50.0 FNU |
GRANULACJA |
20 MESH |
OGÓLNA LICZBA BAKTERII |
< 1000/1G |
SALMONELLA |
NIEOBECNA/25G |
BEZTLENOWE BAKTERIE REDUKUJĄCE SIARCZYNY |
< 10/1G |
E. COLI |
NIEOBECNA/10G |



.png)





