• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

HB-9014-S TAFEL MIT KAKAOSCHOTE HANS BRUNNER forma do tabliczek czekolady - kostki z wzorem ziarna kakaowca

HANSBRUNNER40

Seria form do tworzenia tabliczek czekolady z wzorem - ziarno kakaowca. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.

161,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER40
3 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
HB-9014-S
NAZWA HANDLOWA
TAFEL MIT KAKAOSCHOTE
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ TABLICZEK
3
OBJĘTOŚĆ FORMY
300 g
OBJĘTOŚĆ TABLICZKI
100 g
WYMIARY FORMY
275 mm x 205 mm x h 24 mm
WYMIARY TABLICZKI
185 mm x 85 mm x h 6.2 mm
RODZAJ
FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
BARWA
TRANSPARENTNA | LEKKO ŻÓŁTA
WZÓR
ZIARKO KAKAOWCA
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
PRZEZNACZENIE
PRODUKCJA MANUALNA I MASZYNOWA
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART03

Marka: SILIKOMART

GEL07 MR FUNNY - forma silikonowa do lodów i ciastek na patyku - uśmiech - 25.317.87.0098 Silikomart

Kompletny zestaw do lodów na patyku w kształcie uśmiechniętej emotikon. W zestawie znajdują się: 2 x formy silikonowe przeznaczone do formowania lodów, deserów i wypieków, 1 x prostokątna taca do mrożenia oraz 50 sztuk x drewnianych patyczków. Uniwersalny zestaw do formowania mrożonych i pieczonych deserów na patyku! Forma silikonowa do nowoczesnych...

Cena 234,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SILIKOMART567

Marka: SILIKOMART

CHOCADO DEGUSTA 01T 52.925.86.0065 SILIKOMART forma do nieregularnych tabliczek czekolady z Tritanu™

Forma do tworzenia delikatnych tabliczek czekolady z nieregularnymi kawałkami w kształcie prostokątów. Wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia wyjątkową trwałość i niezawodność podczas użytkowania.

Cena 64,40 zł Cena podstawowa 92,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: HANSBRUNNER127

Marka: HANS BRUNNER

HB-9204-PC NAPOLITAIN TIMBER HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do mini tabliczek czekolady - strukturalny wzór drewna

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE