PASTY OWOCOWE - to seria dopracowanych smaków past wytwarzanych na bazie owoców (świeżych / mrożonych / przecieru). Zależnie od rodzaju pasty produkowane są z dodatkiem kawałków owoców (świeżych / mrożonych / suszonych / kandyzowanych). Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasty owocowe doskonale sprawdzają się jako baza smakowa do produkcji lodów owocowych na bazie mlecznej. Stanowią idealne uzupełnienie sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców - podkreślają smak i poprawiają konsystencję. Przeznaczone są również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość smaku lodów owocowych niezależnie od sezonu. - profesjonalne pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.
Zastosowanie:
- pasta do urozmaicania lodów (przekładania i dekorowania),
- pasta smakowa do lodów owocowych na bazie mlecznej,
- dodatek uzupełniający - podkreślający smak i teksturę sorbetów owocowych,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.
VARIEGATO CZARNA PORZECZKA - to skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie świeżych owoców z dodatkiem skoncentrowanego puree owocowego. Pasta czarna porzeczka z kawałkami owoców o intensywnej barwie - przeznaczona do przekładania i dekorowania lodów. Idealna do produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców, owocowych lodów mlecznych, kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Pasta porzeczkowa to doskonały dodatek do lodów mlecznych o smaku sernika, mascarpone czy sera ricotta, a także do lodów i sorbetów czekoladowych.
Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty owocowej na bazie owoców i puree owocowego - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do przekładania i dekorowania lodów. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych, dodatek uzupełniający do sorbetów owocowych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, owoce czarnej porzeczki (25%), skoncentrowane puree z czarnej porzeczki, substancja stabilizująca: skrobia modyfikowana (E1422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), aromaty, barwniki: koncentraty roślinne (czarnego bzu, spiruliny, jabłka).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA SMAKOWA |
30-100g / 1kg mieszanki bazowej |
VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKORACJI |
według uznania - quantum satis |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1106/261 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.11 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.02 g |
Węglowodany |
62.0 g |
w tym cukry |
54.0 g |
Białko |
0.65 g |
Sól |
0.027 g |
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
OPAKOWANIE |
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO |
3.5 KG |
NAZWA HANDLOWA |
VARIEGATO CZARNA PORZECZKA |
NUMER KATALOGOWY |
210003 |
OPAKOWANIE ZBIORCZE |
7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON |
BRIX |
65-69 |
pH |
2.6-3.0 |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
18 MIESIECY OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
RODZAJ PRODUKTU |
PASTA VARIEGATO DO LODÓW I CUKIERNICTWA |
SMAK |
CZARNA PORZECZKA |
BARWA |
CHARAKTERYSTYCZNA / CIEMNA / RUBINOWA / FIOLETOWA |
KONSYSTENCJA |
PÓŁPŁYNNA Z OWOCAMI |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH + VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |