
Indeks: THERMOHAUSER344
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa z tworzywa 216 x 128 mm kolor kości słoniowej 37053 Thermohauser
11,00 zł / 1 szt.
Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.
Lecytyna sojowa to dodatek do żywności (E322) - substancja pozyskiwana z ziaren soi - stosowana głównie dodatek emulgujący - korzystnie wpływający na konsystencję produktów. Lecytyna sojowa nie rozpuszcza się w wodzie, w kontakcie z wodą pęcznieje. Wykazuje zdolność do zmniejszania napięcia powierzchniowego. Działając jak emulgator umożliwia tworzenie różnych typów emulsji jednocześnie stabilizując produkt oraz poprawiając jego konsystencję. W gastronomii stosowana jest przede wszystkim jako dodatek do sosów i kremów - pozwala na uzyskanie puszystej i lekkiej konsystencji. Do czekolady dodawana jest w celu poprawy płynności oraz trwałości masy czekoladowej. Jest szeroko stosowanym dodatkiem w różnych sektorach przemysłu spożywczego (oraz kosmetycznego).
Zależnie od zastosowania lecytyna sojowa wykazuje w produkcie działanie:
stabilizujące emulsje
przeciwutleniające
regulujące lepkość
regulujące płynność
Warunki użycia - zastosowanie lecytyny sojowej nie wymaga specjalnych warunków środowiskowych, można rozpuszczać ją zarówno na zimno jak i na gorąco. Po dodaniu do produktu należy ją dokładnie wymieszać - najlepiej przy użyciu miksera.
Dozowanie: 2 - 8 g/l
Składniki: substancja emulgująca: lecytyna sojowa (E322).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.
FILMY INSTUKTAŻOWE
Indeks: THERMOHAUSER344
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: MAZZONI07
Marka: MAZZONI GROUP
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: MAZZONI05
Marka: MAZZONI GROUP
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.