Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
700g GOMA TARA substancja zagęszczająca pochodzenia naturalnego 58050058 Sosa
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Skrobia pozyskiwana z korzeni kuzu to substancja zagęszczająca o podobnych właściwościach do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej o znacznie bogatszej wartości odżywczej i właściwościach prozdrowotnych. Skrobia to wysokiej jakości naturalny produkt o delikatnej konsystencji i neutralnym smaku. Dzięki neutralnemu smakowi doskonale sprawdzi się jako dodatek zagęszczający zarówno do słodkich jak i wytrawnych kreacji. Skrobia z kuzu zachowuje się tak jak inne mąki skrobiowe - rozpuszczona w zimnej staje się przezroczysta, wykazuje jednak silniejsze właściwości zagęszczające od skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Zastosowanie:
zagęszczanie zup, sosów, kremów i deserów
dodatek do galaretek z agarem
podstawa kisielu, budyniu puddingu
do panierowania (po usmażeniu daje chrupiącą skórkę)
Dozowanie: 45 - 180 g/kg
Sposób użycia: przed dodaniem do zagęszczanej masy skrobię należy rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie połączyć z masą na gorąco.
Składniki: skrobia kuzu w proszku (nie posiada smaku); produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1437/338 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 85.0 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.05 g |
FILMY INSTUKTAŻOWE:
Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA510
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.