• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

naturalna substancja zagęszczająca o uniwersalnym zastosowaniu - skrobia z korzenia kuzu
  • naturalna substancja zagęszczająca o uniwersalnym zastosowaniu - skrobia z korzenia kuzu
  • doskonale sprawdzi się jako substancja zagęszczająca zarówno do słodkich jak i wytrawnych kreacji

400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca

SOSA473

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

455,70 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Skrobia pozyskiwana z korzeni kuzu to substancja zagęszczająca o podobnych właściwościach do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej o znacznie bogatszej wartości odżywczej i właściwościach prozdrowotnych. Skrobia to wysokiej jakości naturalny produkt o delikatnej konsystencji i neutralnym smaku. Dzięki neutralnemu smakowi doskonale sprawdzi się jako dodatek zagęszczający zarówno do słodkich jak i wytrawnych kreacji. Skrobia z kuzu zachowuje się tak jak inne mąki skrobiowe - rozpuszczona w zimnej staje się przezroczysta,  wykazuje jednak silniejsze właściwości zagęszczające od skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

Zastosowanie:

  • zagęszczanie zup, sosów, kremów i deserów

  • dodatek do galaretek z agarem

  • podstawa kisielu, budyniu puddingu

  • do panierowania (po usmażeniu daje chrupiącą skórkę)

Dozowanie: 45 - 180 g/kg

Sposób użycia: przed dodaniem do zagęszczanej masy skrobię należy rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie połączyć z masą na gorąco.

Składniki: skrobia kuzu w proszku (nie posiada smaku); produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU
Wartość energetyczna 1437/338 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 85.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko  0.0 g
Sól 0.05 g

FILMY INSTUKTAŻOWE:

Szczegóły produktu
SOSA473
7 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
58050056
NAZWA HANDLOWA
PROMOCHI KUZU
MASA NETTO
400 G
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
SUBSTANCJA ZAGĘSZCZAJĄCA | SKROBIA
KSZTAŁT
PROSZEK
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
DELIKATNA | BIAŁA
PRZEZNACZENIE
ZAGĘSZCZANIE
ZASTOSOWANIE
DODATEK DO POTRAW I DESERÓW
DOZOWANIE
45-180 g/kg
KOD PRODUKTU
38977
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE