![naturalna substancja zagęszczająca o uniwersalnym zastosowaniu - skrobia z korzenia kuzu naturalna substancja zagęszczająca o uniwersalnym zastosowaniu - skrobia z korzenia kuzu](https://www.cukieteria.pl/34782-large_default/400-g-promochi-kuzu-38977-sosa-ingredients-skrobia-z-kuzu-w-proszku-substancja-zageszczajaca.jpg)
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
750g GOMA GUAR (E412) naturalna substancja zagęszczająca 58050055 Sosa (38689)
Zagęszcza i stabilizuje, dubrze rozpuszcza się w wodzie.
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Skrobia pozyskiwana z korzeni kuzu to substancja zagęszczająca o podobnych właściwościach do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej o znacznie bogatszej wartości odżywczej i właściwościach prozdrowotnych. Skrobia to wysokiej jakości naturalny produkt o delikatnej konsystencji i neutralnym smaku. Dzięki neutralnemu smakowi doskonale sprawdzi się jako dodatek zagęszczający zarówno do słodkich jak i wytrawnych kreacji. Skrobia z kuzu zachowuje się tak jak inne mąki skrobiowe - rozpuszczona w zimnej staje się przezroczysta, wykazuje jednak silniejsze właściwości zagęszczające od skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Zastosowanie:
zagęszczanie zup, sosów, kremów i deserów
dodatek do galaretek z agarem
podstawa kisielu, budyniu puddingu
do panierowania (po usmażeniu daje chrupiącą skórkę)
Dozowanie: 45 - 180 g/kg
Sposób użycia: przed dodaniem do zagęszczanej masy skrobię należy rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie połączyć z masą na gorąco.
Składniki: skrobia kuzu w proszku (nie posiada smaku); produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1437/338 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 85.0 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.05 g |
FILMY INSTUKTAŻOWE:
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Zagęszcza i stabilizuje, dubrze rozpuszcza się w wodzie.
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: MODECOR1310
Marka: MODECOR
Cukierniczy żel do dekoracji w wygodnej butelce ze spryskiwaczem. Pozwala w łatwy sposób zabezpieczyć powierzchnię świeżych owoców czy dekoracji. Transparentny spray do nabłyszczania powierzchni wyrobów cukierniczych. Neutralny żel dekoracyjny w sprayu.
Indeks: DAWN96
Marka: Dawn
Sanatine - łatwy w użyciu stabilizator do śmietany o neutralnym smaku - połączenie żelatyny i skrobi. Stabilizator do świeżej śmietany i środek żelujący do deserów i przetworów owocowych.
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE315
Marka: SEMPRE
Guma guar - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.