
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Skrobia pozyskiwana z korzeni kuzu to substancja zagęszczająca o podobnych właściwościach do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej o znacznie bogatszej wartości odżywczej i właściwościach prozdrowotnych. Skrobia to wysokiej jakości naturalny produkt o delikatnej konsystencji i neutralnym smaku. Dzięki neutralnemu smakowi doskonale sprawdzi się jako dodatek zagęszczający zarówno do słodkich jak i wytrawnych kreacji. Skrobia z kuzu zachowuje się tak jak inne mąki skrobiowe - rozpuszczona w zimnej staje się przezroczysta, wykazuje jednak silniejsze właściwości zagęszczające od skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Zastosowanie:
zagęszczanie zup, sosów, kremów i deserów
dodatek do galaretek z agarem
podstawa kisielu, budyniu puddingu
do panierowania (po usmażeniu daje chrupiącą skórkę)
Dozowanie: 45 - 180 g/kg
Sposób użycia: przed dodaniem do zagęszczanej masy skrobię należy rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie połączyć z masą na gorąco.
Składniki: skrobia kuzu w proszku (nie posiada smaku); produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1437/338 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 85.0 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.05 g |
FILMY INSTUKTAŻOWE:
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.