• Nowy
op. 750 g Bovine Gelatin - Sosa Ingredients - żelatyna wołowa w proszku - moc żelowania 220 Bloom
  • op. 750 g Bovine Gelatin - Sosa Ingredients - żelatyna wołowa w proszku - moc żelowania 220 Bloom
  • op. 750 g Bovine Gelatin - Sosa Ingredients - żelatyna wołowa w proszku - moc żelowania 220 Bloom

op. 750 g Bovine Gelatin - Sosa Ingredients - żelatyna wołowa w proszku - moc żelowania 220 Bloom

SOSA351

Żelatyna wołowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Wolnowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca pochodzenia zwierzęcego, o mocy żelowania 220 Bloom. Daje miękkie i termoodwracalne żele.

163,00 zł
Brutto

217,33 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Wolnowiążąca żelatyna wołowa w proszku:

Bovine Gelatin, to żelatyna pochodzenia zwierzęcego w postaci wygodnego do dozowania proszku. Wszechstronny środek żelujący o mocy żelowania 220 Bloom. Żelatyna wołowa przeznaczona jest do stosowania w wyrobach cukierniczych i potrawach, w których chcemy uzyskać miękką i elastyczną strukturę żelu. Powolny proces żelowania pozwala na lepszą kontrolę procesu podczas pracy. Doskonale sprawdzi się do sporządzania deserów i potraw, które muszą zachować stabilność w niskich temperaturach. Żelatyna wołowa, to wolnowiążąca substancja żelująca. Efekt żelowania widoczny jest po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Żelatyna wymaga uwodnienia przed zastosowaniem oraz podgrzania do temperatury 45°C w celu dokładnego rozpuszczenia i połączenia z preparatem. Termoodwracalny charakter środka żelującego pozwala na tworzenie przepisów, które można podgrzewać i ponownie chłodzić bez utraty właściwości. Pozwala uzyskać termoodwracalne żele, które ponownie upłynniają się w temperaturze 35-40°C. Produkty wytwarzane z użyciem żelatyny nadają się do mrożenia.

Zastosowanie i sposób użycia Bovine Gelatin:

Żelatyna wieprzowa pozwala uzyskać miękkie i elastyczne żele, termoodwracalne w temperaturze pomiędzy 35-40°C. Charakteryzuje się powolnym działaniem. Żeluje po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Przed zastosowaniem wymaga uwodnienia. W celu uwodnienia żelatyny wołowej należy wymieszać jedną część żelatyny w proszku z pięcioma częściami wody. Następnie pozostawić do napęcznienia w temperaturze pokojowej na około 30 minut. Uwodniona żelatyna dobrze rozpuszcza się i łączy z preparatami po podgrzaniu do temperatury 45°C. Nadaje się do mrożenia, zachowując konsystencję nawet w niskich temperaturach. Cechuje się uniwersalnym zastosowaniem, idealnie sprawdza się do deserów na zimno i delikatnych potraw. Zalecane dozowanie żelatyny wołowej to 10-20 g proszku na 1 litr płynu. 

Bovine Gelatin - szczegóły i charakterystyka produktu:

Składniki i alergany: żelatyna pochodzenia zwierzęcego (wołowa); produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.

Nazwa handlowa Bovine Gelatin
Numer katalogowy 48655
Rodzaj żelatyna pochodzenia zwierzęcego
Rodzaj żelatyny wołowa
Forma proszek
Przeznaczenie dodatek do żywności
Zastosowanie substancja zagęszczająca i żelująca
Sposób użycia do stosowania na ciepło
Opakowanie plastikowy słoik z nakrętką
Masa netto 750 g
Moc żelowania 220 Bloom
Temperatura żelowania <15°C
Temperatura upłynniania 35-40°C
Temperatura rozpuszczania 45°C
Odporność na temperaturę termoodwracalna
Możliwość mrożenia tak
Dozowanie 10-20 g/l
Producent Sosa Ingredients
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Brazylia

Wartość odżywcza w 100 gramach żelatyny wołowej:

Wartość energetyczna 1494 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 0.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 85.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.5 g

Jak przechowywać żelatynę w proszku?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przed otwarciem produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Po otwarciu produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w fabrycznym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Optymalna temperatura składowania produktu to 15-25°C. Termin przydatności do spożycia oraz numer partii znajdują się na etykiecie produktu. 

Szczegóły produktu
SOSA351
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: EWALD01

Marka: EWALD-GELATINE GMBH

1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy

favorite_border favorite

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.

Cena 135,00 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: RÓŻNE224

Marka: SEMPRE

op. 1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego. Produkt w formie drobnych granulek.

Cena 38,00 zł

38,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LOUISFRANCOIS03

Marka: LOUIS FRANCOIS

1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg

favorite_border favorite

Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.

Cena 555,00 zł

555,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

favorite_border favorite

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł

52,17 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: STALGAST226

Marka: STALGAST

Zestaw miarek kuchennych - 4 stalowe łyżki do odmierzania produktów - pojemność od 1.25 do 15.0 ml - 506010 Stalgast

favorite_border favorite

Bardzo praktyczny zestaw miarek kuchennych w kształcie głębokich łyżek - do odmierzania produktów płynnych i sypkich. Odpowiedniki miar małej łyżeczki kuchennej oraz łyżki stołowej. Idealne do odmierzania aromatów, przypraw i dodatków spożywczych (np. proszku do pieczenia).

Cena 21,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER585

Marka: THERMOHAUSER

poj. 500 ml Dzbanek pomiarowy do płynów - 5000248152 Thermohauser - miarka z niebieską skalą i otwartym uchwytem do sztaplowania

favorite_border favorite

Profesjonalny dzbanek pomiarowy do płynów. Otwarty uchwyt daje możliwość sztaplowania. Dobrze widoczna niebieska skala pomiarowa z czterema rodzajami jednostek. Na skali w łatwy sposób odczytamy pojemność płynu w czterech jednostkach: litrach, mililitrach, filiżankach oraz uncjach amerykańskich. 

Cena 21,50 zł

21,50 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SOSA149

Marka: Sosa Ingredients

op. 500 g Instangel - Sosa Ingredients - żelatyna wieprzowa w proszku - moc żelowania 180 Bloom

favorite_border favorite

Żelatyna wieprzowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Zamiennik żelatyny w listkach. Szybkowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca, o mocy żelowania 180 Bloom. Daje stabilne i termoodwracalne żele.

Cena 131,00 zł

262,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE