- Nowy

Żelatyna wołowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Wolnowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca pochodzenia zwierzęcego, o mocy żelowania 220 Bloom. Daje miękkie i termoodwracalne żele.
Bovine Gelatin, to żelatyna pochodzenia zwierzęcego w postaci wygodnego do dozowania proszku. Wszechstronny środek żelujący o mocy żelowania 220 Bloom. Żelatyna wołowa przeznaczona jest do stosowania w wyrobach cukierniczych i potrawach, w których chcemy uzyskać miękką i elastyczną strukturę żelu. Powolny proces żelowania pozwala na lepszą kontrolę procesu podczas pracy. Doskonale sprawdzi się do sporządzania deserów i potraw, które muszą zachować stabilność w niskich temperaturach. Żelatyna wołowa, to wolnowiążąca substancja żelująca. Efekt żelowania widoczny jest po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Żelatyna wymaga uwodnienia przed zastosowaniem oraz podgrzania do temperatury 45°C w celu dokładnego rozpuszczenia i połączenia z preparatem. Termoodwracalny charakter środka żelującego pozwala na tworzenie przepisów, które można podgrzewać i ponownie chłodzić bez utraty właściwości. Pozwala uzyskać termoodwracalne żele, które ponownie upłynniają się w temperaturze 35-40°C. Produkty wytwarzane z użyciem żelatyny nadają się do mrożenia.
Żelatyna wieprzowa pozwala uzyskać miękkie i elastyczne żele, termoodwracalne w temperaturze pomiędzy 35-40°C. Charakteryzuje się powolnym działaniem. Żeluje po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Przed zastosowaniem wymaga uwodnienia. W celu uwodnienia żelatyny wołowej należy wymieszać jedną część żelatyny w proszku z pięcioma częściami wody. Następnie pozostawić do napęcznienia w temperaturze pokojowej na około 30 minut. Uwodniona żelatyna dobrze rozpuszcza się i łączy z preparatami po podgrzaniu do temperatury 45°C. Nadaje się do mrożenia, zachowując konsystencję nawet w niskich temperaturach. Cechuje się uniwersalnym zastosowaniem, idealnie sprawdza się do deserów na zimno i delikatnych potraw. Zalecane dozowanie żelatyny wołowej to 10-20 g proszku na 1 litr płynu.
Składniki i alergany: żelatyna pochodzenia zwierzęcego (wołowa); produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
Nazwa handlowa | Bovine Gelatin |
Numer katalogowy | 48655 |
Rodzaj | żelatyna pochodzenia zwierzęcego |
Rodzaj żelatyny | wołowa |
Forma | proszek |
Przeznaczenie | dodatek do żywności |
Zastosowanie | substancja zagęszczająca i żelująca |
Sposób użycia | do stosowania na ciepło |
Opakowanie | plastikowy słoik z nakrętką |
Masa netto | 750 g |
Moc żelowania | 220 Bloom |
Temperatura żelowania | <15°C |
Temperatura upłynniania | 35-40°C |
Temperatura rozpuszczania | 45°C |
Odporność na temperaturę | termoodwracalna |
Możliwość mrożenia | tak |
Dozowanie | 10-20 g/l |
Producent | Sosa Ingredients |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Brazylia |
Wartość energetyczna | 1494 kJ / 357 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 0.0 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 85.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.5 g |
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przed otwarciem produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Po otwarciu produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w fabrycznym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Optymalna temperatura składowania produktu to 15-25°C. Termin przydatności do spożycia oraz numer partii znajdują się na etykiecie produktu.
Indeks: TALA44
Marka: TALA
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego. Produkt w formie drobnych granulek.
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: THERMOHAUSER203
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER12
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SOSA73
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA363
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: LOUISFRANCOIS27
Marka: LOUIS FRANCOIS
Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.
Indeks: STALGAST226
Marka: STALGAST
Bardzo praktyczny zestaw miarek kuchennych w kształcie głębokich łyżek - do odmierzania produktów płynnych i sypkich. Odpowiedniki miar małej łyżeczki kuchennej oraz łyżki stołowej. Idealne do odmierzania aromatów, przypraw i dodatków spożywczych (np. proszku do pieczenia).
Indeks: THERMOHAUSER585
Marka: THERMOHAUSER
Profesjonalny dzbanek pomiarowy do płynów. Otwarty uchwyt daje możliwość sztaplowania. Dobrze widoczna niebieska skala pomiarowa z czterema rodzajami jednostek. Na skali w łatwy sposób odczytamy pojemność płynu w czterech jednostkach: litrach, mililitrach, filiżankach oraz uncjach amerykańskich.
Indeks: SOSA149
Marka: Sosa Ingredients
Żelatyna wieprzowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Zamiennik żelatyny w listkach. Szybkowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca, o mocy żelowania 180 Bloom. Daje stabilne i termoodwracalne żele.
Indeks: SOSA150
Marka: Sosa Ingredients
Żelatyna wołowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Wolnowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca pochodzenia zwierzęcego, o mocy żelowania 220 Bloom. Daje miękkie i termoodwracalne żele.