1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Żelatyna wołowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Wolnowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca pochodzenia zwierzęcego, o mocy żelowania 220 Bloom. Daje miękkie i termoodwracalne żele.
Opis produktu
![]()
Bovine Gelatin, to żelatyna pochodzenia zwierzęcego w postaci wygodnego do dozowania proszku. Wszechstronny środek żelujący o mocy żelowania 220 Bloom. Żelatyna wołowa przeznaczona jest do stosowania w wyrobach cukierniczych i potrawach, w których chcemy uzyskać miękką i elastyczną strukturę żelu. Powolny proces żelowania pozwala na lepszą kontrolę procesu podczas pracy. Doskonale sprawdzi się do sporządzania deserów i potraw, które muszą zachować stabilność w niskich temperaturach. Żelatyna wołowa, to wolnowiążąca substancja żelująca. Efekt żelowania widoczny jest po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Żelatyna wymaga uwodnienia przed zastosowaniem oraz podgrzania do temperatury 45°C w celu dokładnego rozpuszczenia i połączenia z preparatem. Termoodwracalny charakter środka żelującego pozwala na tworzenie przepisów, które można podgrzewać i ponownie chłodzić bez utraty właściwości. Pozwala uzyskać termoodwracalne żele, które ponownie upłynniają się w temperaturze 35-40°C. Produkty wytwarzane z użyciem żelatyny nadają się do mrożenia.
![]()
![]()
Żelatyna wieprzowa pozwala uzyskać miękkie i elastyczne żele, termoodwracalne w temperaturze pomiędzy 35-40°C. Charakteryzuje się powolnym działaniem. Żeluje po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Przed zastosowaniem wymaga uwodnienia. W celu uwodnienia żelatyny wołowej należy wymieszać jedną część żelatyny w proszku z pięcioma częściami wody. Następnie pozostawić do napęcznienia w temperaturze pokojowej na około 30 minut. Uwodniona żelatyna dobrze rozpuszcza się i łączy z preparatami po podgrzaniu do temperatury 45°C. Nadaje się do mrożenia, zachowując konsystencję nawet w niskich temperaturach. Cechuje się uniwersalnym zastosowaniem, idealnie sprawdza się do deserów na zimno i delikatnych potraw. Zalecane dozowanie żelatyny wołowej to 10-20 g proszku na 1 litr płynu.
![]()
![]()
Składniki i alergany: żelatyna pochodzenia zwierzęcego (wołowa); produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
![]()
| Nazwa handlowa | Bovine Gelatin |
| Numer katalogowy | 48655 |
| Rodzaj | żelatyna pochodzenia zwierzęcego |
| Rodzaj żelatyny | wołowa |
| Forma | proszek |
| Przeznaczenie | dodatek do żywności |
| Zastosowanie | substancja zagęszczająca i żelująca |
| Sposób użycia | do stosowania na ciepło |
| Opakowanie | plastikowy słoik z nakrętką |
| Masa netto | 750 g |
| Moc żelowania | 220 Bloom |
| Temperatura żelowania | <15°C |
| Temperatura upłynniania | 35-40°C |
| Temperatura rozpuszczania | 45°C |
| Odporność na temperaturę | termoodwracalna |
| Możliwość mrożenia | tak |
| Dozowanie | 10-20 g/l |
| Producent | Sosa Ingredients |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Brazylia |
![]()
![]()
![]()
| Wartość energetyczna | 1494 kJ / 357 kcal |
| Tłuszcz | 0.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
| Węglowodany | 0.0 g |
| w tym cukry | 0.0 g |
| Białko | 85.0 g |
| Błonnik | 0.0 g |
| Sól | 0.5 g |
![]()
![]()
![]()
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przed otwarciem produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Po otwarciu produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w fabrycznym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Optymalna temperatura składowania produktu to 15-25°C. Termin przydatności do spożycia oraz numer partii znajdują się na etykiecie produktu.
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu