op. 0.8 kg Topping Nero Fondente - polewa czekoladowa do lodów stracciatella - Be The Top - Comprital

Indeks: COMPRITAL91
Marka:

Gotowa do użycia polewa czekoladowa do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzi się również do musów i deserów mrożonych.

81,20 zł (23% VAT)
101,50 zł / 1 kg

66,02 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 9 szt.

Opis produktu

Polewa czekoladowa do dekoracji lodów i deserów mrożonych:

Nero Fondente Be The Top Comprital - to uniwersalna polewa do lodów na bazie ciemnej czekolady. Produkt do urozmaicania i dekorowania lodów oraz semifreddo. Gotowa do użycia polewa czekoladowa do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzi się również do musów i deserów mrożonych.

Gotowa do użycia polewa czekoladowa przeznaczona do produkcji lodów typu stracciatella. Zapakowana w wygodną butelkę, która ułatwia dozowanie produktu. Produkt wymaga podgrzania w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej przed użyciem, w celu upłynnienia. Dodatkowo przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać, wstrząsnąć. Dodatek polewy pozwala uzyskać drobne kawałeczki chrupiącej czekolady w lodach stracciatella, a także semifreddo i mrożonych deserach. Polewa doskonale sprawdzi się także do lodów wegańskich. Polewa ma płynną konsystencję w temperaturze powyżej 20°C, twardnieje i kruszeje w kontakcie z lodami. Zalecane dozowanie produktu to 10% w stosunku do całkowitej objętości lodów. Kawałki czekolady po zastygnięciu mają przyjemną chrupiącą konsystencję.

Skład polewy czekoladowej do lodów:

Składniki: ciemna czekolada 66% (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, laktoza, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty), tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy).

Alergeny: obecność alergenów jako składnika jest podana na liście składników. Produkt wytwarzany w zakładzie, w którym wykorzystywane są: mleko i jego pochodne, jaja, soja oraz orzechy.

Jak przechowywać polewy do lodów?

Warunki przechowywania i użycia: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użyciem należy dokładnie wstrząsnąć butelkę z polewą. Po otwarciu produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej i spożyć w ciągu 7-14 dni. Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Opakowanie: nieprzezroczysta butelka z tworzywa z wygodnym dozownikiem. Opakowanie chroni produkt przed działaniem światła słonecznego oraz pozwala na wygodne dozowanie produktu.

Możliwości zastosowania polewy czekoladowej:

Gotowa do użycia polewa czekoladowa do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzi się również do musów i deserów mrożonych.

Szczegóły i charakterystyka produktu - polewa czekoladowa:

Nazwa handlowa Topping Nero Fondente
Seria produktowa Be The Top
Numer katalogowy PC717
Smak ciemna czekolada
Rodzaj polewa czekoladowa
Produkt gotowy do użycia
Barwa brązowa, charakterystyczna
Konsystencja półpłynna, twardnieje poniżej 20°C
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego, na użytek domowy
Zastosowanie gotowa polewa, dodatek smakowy i dekoracyjny, stracciatella
Dozowanie według uznania lub 10% całej objętości lodów
Opakowanie plastikowa butelka z nakrętką dozującą
Masa netto 0.8 kg
Opakowanie zbiorcze 6 sztuk - karton

Wartość odżywcza w 100 gramach polewy czekoladowej:

Wartość energetyczna 2603 kJ / 629 kcal
Tłuszcz 52.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 40.0 g
Węglowodany 30.0 g
w tym cukry 27.0 g
Białko 6.3 g
Sól 0.06 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt do użytku profesjonalnego.

Do dekoracji lodów i deserów.

Wstrząsnąć przed użyciem.

Producent: Comprital

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech

Szczegóły produktu