Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Czekolada to smakołyk uwielbiany niemal przez wszystkich. Wykorzystywana jest do produkcji deserów, ciast, tortów, a nawet lodów. W naszym asortymencie posiadamy różnorodne produkty, które sprawdzą się idealnie do przygotowywania profesjonalnych słodyczy i wypieków. W tej kategorii znajdziesz wyjątkową białą czekoladę dostępną w różnych smakach i formach. Będzie odpowiednia do przygotowania deserów, ale także napojów. Każdy produkt zachwyca wyjątkowym smakiem i wyglądem. Zapraszamy do zapoznania się z naszym asortymentem.
Białą czekoladę wykorzystać można na wiele sposobów. Najpopularniejsza jest jednak w deserach takich jak lody, zarówno te na patyku, jak i w gałkach, ciasta, torty oraz drobne słodycze. Potrafi być bardzo słodka, ale także delikatna, co sprawia, że przypadnie do gustu każdemu smakoszowi. Bardzo ciekawie przestawia się sama procedura tworzenia białej czekolady, znacznie różniąca się od tej tradycyjnej, czyli ciemnobrązowej. Tutaj warto zaznaczyć, że wiele osób zastanawia się, czy biała czekolada jest wciąż czekoladą. Zdania są podzielone, co wynika przede wszystkim z innego sposobu produkcji oraz samych składników.
Tworzenie białej czekolady nie jest proste, potrzeba dużo doświadczenia, aby uzyskany smak był kremowy i delikatny. Najważniejszą różnicą jest fakt, że podczas produkcji nie wykorzystuje się proszku kakaowego, ale masło kakaowe, co odpowiada za barwę i konsystencję finalnego produktu. W najwyższych gatunkowo wyrobach znajduje się nawet 33% masła kakaowego. Następnie w trakcie przygotowania dodaje się mleko w proszku, cukier i inne składniki w zależności od smaku czekolady. Odpowiednie ich wywarzenie gwarantuje jej doskonały smak. Częstym dodatkiem są imbir, cynamon i wanilia, delikatnie podkreślające uzyskany aromat. W białej czekoladzie nie wykorzystuje się miazgi kakaowej. Niezależnie od opinii, czy zaliczamy ją do czekolad czy też nie, jej smak uatrakcyjni niejeden deser, a także wykwintne musy czekoladowe czy pucharki z lodami.
Dostępne w naszym sklepie produkty to wysokiej jakości białe czekolady nadające się do tworzenia zarówno deserów, jak i pralin. Świetnie sprawdzą się jako komponenty kremów, mas do ciast, a także baza polew i elementów dekoracyjnych. Biała czekolada może być wzbogacona o naturalne aromaty i barwniki, dzięki którym powstają czekolady smakowe i kolorowe jak np. czekolada pomarańczowa lub karmelową. W asortymencie dostępne są różne wielkości opakowań od 400 g do nawet 5 kg – wybrać możesz w zależności od zapotrzebowania. Nasi dostawcy to cenieni w branży cukierniczej producenci, tworzący czekoladę z pasją oraz zamiłowaniem. Lata doświadczenia pozwalają im tworzyć wyjątkowe słodycze doceniane przez licznych klientów, głównie profesjonalnych cukierników. Opinie na ich temat są niezwykle pozytywne, co wcale nie dziwi, szczególnie że ceny produktów są bardzo przystępne. W razie wątpliwości dotyczących produktów, zapraszamy do kontaktu.
DRODZY KLIENCI. W SEZONIE LETNIM PODCZAS UPAŁÓW CZEKOLADA NARAŻONA JEST NA ROZPUSZCZENIE POD WPŁYWEM WYSOKICH TEMPERATUR. JEŻELI CHCĄ PAŃSTWO MIEĆ GWARANCJĘ NIE ZMIENIONEJ POSTACI CZEKOLADY PROSZĘ WYBRAĆ DODATKOWO OPAKOWANIE STYROPIANOWE DO TRANSPORTU. W PRZECIWNYM NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA STAN W JAKIM DOTRZE DO PAŃSTWA ZAMÓWIONY TOWAR!
Jest 34 produktów.
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT98
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT86
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
Indeks: CARMA02(1)
Marka: CALLEBAUT
Indeks: VALRHONA24
Marka: VALRHONA
Indeks: CARMA02
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CARMA05
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT34
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT80
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT21
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: CALLEBAUT81
Marka: CALLEBAUT
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: VALRHONA17
Marka: VALRHONA
Najwyższej jakości biała czekolada 33%.
Indeks: VALRHONA10
Marka: VALRHONA
Najwyższej jakości biała czekolada 35%.
Indeks: CALLEBAUT109
Marka: CALLEBAUT
Czekolada biała bez dodatku cukru.
Indeks: CACAOBARRY14
Marka: CACAO BARRY
Czekolada Biała - masa kakaowa minimum 29%.
Indeks: CHOCOVIC04
Marka: CHOCOVIC
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CALLEBAUT112
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CALLEBAUT88
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: LUBECA127
Marka: LUBECA
Biała czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i delikatnej, bursztynowej barwie. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu.
Indeks: VALRHONA40
Marka: VALRHONA
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku i statusie kuwertury. Uniwersalna w zastosowaniu - idealna do nadawania smaku, formowania oraz polew.
Indeks: CHOCOVIC08
Marka: CHOCOVIC
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą. Klasyczna biała czekolada z dobrym bilansem tłuszczu mlecznego i cukru.