
0,50 zł / 1 szt.
Barwnik do czekolady na bazie masła kakaowego.
Opis: seria barwników do czekolady na bazie masła kakaowego o intensywnych kolorach.
Produkty przygotowane do bezpośredniej pracy z masłem kakaowym. Barwniki po rozpuszczeniu
mogą być stosowane jako farba do malowania form oraz pralin, a także do nakładania pistoletem.
Doskonałe do barwienia białej i deserowej czekolady. Mocno skoncentrowane oraz wydajne.
Składniki: masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: Tartrazyna (E102), Błękit Brylantowy (E133).
Kolor: zielony ciemny
Kod produktu: CB-091
Opakowanie: 100g
Dozowanie: przed użyciem barwnik należy podgrzać do temperatury 27°C,
stopniowo dodawać do barwionej masy, intensywność koloru uzależniona jest
od rodzaju masy oraz zastosowanej ilości barwnika.
Zastosowanie: czekolada biała, czekolada deserowa, krem maślany, tłuszcz.
Indeks: PAPILART45
Marka: NOVACART
Indeks: FOODCOLOURS156
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SARACINO04
Marka: SARACINO
Czerwona masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: MODECOR531
Marka: MODECOR
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.