• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

emulgator - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych
  • emulgator - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych
  • emulgator - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych

400 g GLICEMUL ( E471 ) 39497 SOSA INGREDIENTS emulgator - monoglicerydy i di glicerydy kwasów tłuszczowych

SOSA502

Emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - dodatek spożywczy w postaci drobnych płatków (wiórków).

58,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

GLICEMUL - to emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - służy do integracji środowiska wodnego ze środowiskiem tłuszczowym. Dodatek spożywczy o właściwościach emulgujących w postaci drobnych płatków (wiórków) białej barwy i neutralnym smaku. Wykazuje powinowactwo do tłuszczu, nie rozpuszcza się w wodzie. Przeznaczony do rozpuszczania w środowisku (podłożu) tłuszczowym na gorąco - w temperaturze 60°C. Zalecane dozowanie to od 30 do 60 g/kg (w zależności od zastosowania).

EMULGATORY - emulsja to (mniej lub bardziej stabilne) połączenie cząsteczek tłuszczu z cząsteczkami wody. Emulsja jest z natury niestabilna i wykazuje skłonność do rozwarstwiania (oddzielania się fazy wodnej od fazy tłuszczowej) - nazywane jest to zjawiskiem dyspersji. Aby zapobiec zjawisku dyspersji stosuje się substancje emulgujące, które umiejscawiają się w warstwie granicznej pomiędzy fazami (wodą i tłuszczową) i pozwalają na tworzenie stabilnych emulsji. Substancje emulgujące stosowane są między innymi do - sosów, majonezów, kremów, lodów, sufletów, biszkoptów, ganache, musów itd.

Składniki: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471).

Alergeny: może zawierać śladowe ilości jaj, orzechów arachidowych, soi, mleka, pozostałych orzechów (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, pistacje, orzechy makadamia), selera, gorczycy, sezamu, siarczynów oraz ich pochodnych.

Charakterystyka produktu i sposób użycia:

  • zwiększa temperaturę topnienia tłuszczów

  • stabilizator do margaryn 

  • pozwala na tworzenie opracowań o konsystencji emulsji

  • zapobiega twardnieniu ciasta

  • poprawia smarowność masła orzechowego

  • rozpuszczalny w tłuszczach

  • nierozpuszczalny w wodzie

  • termo-odwracalny

  • rozpuszczalny na gorąco (60°C)

  • działa na zimno

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym (najlepiej fabrycznym) opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C; do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie; termin przydatności produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 3766/900 kJ/kcal
Tłuszcz 100.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 100.0 g
Węglowodany 0.0 g
w tym cukry 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu
SOSA502
6 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
59000087
NAZWA HANDLOWA
GLICEMUL
MASA NETTO
400 g
OPAKOWANIE
PLASTIKOWY SŁOIK Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 x 400 g - 2400 g
RODZAJ
EMULGATOR W PROSZKU
KSZTAŁT
PŁATKI | WIÓRKI
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
BIAŁA
KONSYSTENCJA
SYPKA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TŁUSZCZU
PRZEZNACZENIE
DODATEK DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO (60°C)
DOZOWANIE
30-60 g/kg
KOD PRODUKTU
39497
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-25°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
EMULGATORY
CERTYFIKATY
PRODUKT WEGAŃSKI
CERTYFIKATY
PRODUKT KOSZERNY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
19 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA364

Marka: Sosa Ingredients

500 g NATUR EMUL POLVO 38850 SOSA INGREDIENTS proszek z włókien cytrusowych

Włókno cytrusowe w proszku - to w 100% naturalny dodatek o właściwościach emulgujących, stabilizujących oraz wiążących wodę w produktach i wyrobach. Może być stosowany również jako substytut tłuszczu. Doskonale sprawdzi się do przygotowywania produktów przyjaznych dla wegan.

Cena 232,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA447

Marka: Sosa Ingredients

1 kg LECITINA DE SOJA ( E322 ) LIQUIDA 39422 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w płynie dodatek emulgujący

Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.

Cena 209,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 287,82 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE