Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
300g METILGEL środek zagęszczający/żelujący METYLOCELULOZA 58050020 Sosa
500g GOMA GELLAN substancja żelująca 58070117 Sosa:
Substancja żelująca (polisacharyd) otrzymywana w procesie fermentacji z udziałem bakterii.
Opis: guma gellan otrzymywana jest w kontrolowanym procesie fermentacji z udziałem bakterii (Sphingomonas elodea).
Pełni funkcje stabilizujące, żelujące oraz zagęszczające, jej głównym zadaniem jest nadanie produktom odpowiedniej konsystencji.
Wykazuje właściwości żelujące w zakresie pH 3-7. Rozpuszcza się w wysokich temperaturach.
Daje sztywne żele odporne na działanie temperatury.
Składniki: guma gellan (E418).
Sposób użycia: wymieszać z produktem w temperaturze pokojowej, doprowadzić do wrzenia.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 10-20 g/kg
Zastosowanie: sosy, dressingi, lody, galaretki, zamiennik żelatyny.
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SWEETDECOR239
Marka: SWEET DECOR
Dekoracyjny mix posypek cukrowych - idealny do ozdabiania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Indeks: SOSA480
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: PERNIGOTTI14/2
Marka: PERNIGOTTI
Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli.
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: DAWN96
Marka: Dawn
Sanatine - łatwy w użyciu stabilizator do śmietany o neutralnym smaku - połączenie żelatyny i skrobi. Stabilizator do świeżej śmietany i środek żelujący do deserów i przetworów owocowych.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Zagęszcza i stabilizuje, dubrze rozpuszcza się w wodzie.