PRODUKCJA LODÓW  Liczba produktów: 7.

PRODUKCJA LODÓW

Produkty i zaopatrzenie dla lodziarni  do produkcji lodów typu świderki, lody włoskie, lody gałkowe rzemieślnicze. Wysokiej jakości komponenty i pasty do lodów naturalnych. Wsparcie i pomoc technologiczne przy otwieraniu lodziarni.


Podkategorie

PASTY DO LODÓW i...

Pasty do lodów i cukiernictwa to nieodłączny składnik w przygotowaniu i produkcji lodów, kremów, ciast i deserów. Stosuje się je przy produkcji zarówno lodów gałkowych, takich jak tradycyjne, rzemieślnicze i naturalne oraz jako dodatek do lodów włoskich.

Do czego służą pasty do lodów? 

Wysokiej jakości pasty cukiernicze, oparte w dużej części na naturalnych składnikach podkreślają smaki lodów i wypieków. Doskonale komponują się z bazami, kremami, masami oraz śmietanami. Można ich również używać jako dodatek do sosów czy mrożonych deserów. Pasty do lodów są niezbędnym składnikiem w produkcji cukierniczej.

Najpopularniejsze pasty do lodów 

Wysokiej jakości pasty do lodów, oparte głównie na składnikach naturalnych dają gwarancję najlepszej jakości. Pasty dzielimy na orzechowe, smakowe, owocowe i variegato do przekładania lodów. Pasty smakowe często stosowane są również przy produkcji lodów z automatu w połączeniu z gotowymi mieszankami. Najpopularniejsza pasta orzechowa, pasta z wanilii, pistacjowa, migdałowa to niezbędny must have w produkcji mrożonych przysmaków. 

BAZY DO LODÓW

Bazy są gotowymi mieszankami do produkcji lodów gałkowych lub typu soft. Ich różnorodność daje możliwość przygotowania niezliczenie wielu smaków oraz daje gwarancje zachowania jednorodnego smaku i powtarzalności. Bazy smakowe nie wykluczają możliwości spersonalizowania smaku, poprzez dodanie różnych komponentów i składników w postaci past, owoców lub posypek. Wysokiej jakości bazy takich firm jak Pernigotti czy Comprital dają gwarancję doskonałego smaku lodów. 

PRODUKTY SPECJALNE DO...

Produkty specjalne do lodów są dedykowane specjalnie do produkcji lodów, mają zasadniczy wpływ na ich jakość, smak, konsystencję i trwałość. Produktami specjalnymi są dodatki funkcyjne, zastępniki mleka, dodatki do lodów owocowych, sorbetów,  mleko w proszku, cukier prosty, koncentraty, emulgatory i stabilizatory do produkcji lodów.

BAZY DO PRODUKCJI...

Proszek do lodów świderków.

Lody świderki to jedne z najpopularniejszych i najchętniej wybieranych mrożonych słodkości lata. Twarde, mocno zmrożone są uwielbiane przez całe rodziny. Chcesz wiedzieć jak zrobić lody świderki? Jak robią to najlepsi producenci? Maszyna do świderków to jedno, ale najważniejsze są dobre składniki. 

Jak zrobić lody świderki? 

Lody świderki to niezbędny must have każdego lata. Można je spotkać nie tylko w nadmorskich kurortach, ale także w mniejszych miejscowościach. Aby je przygotować będzie potrzebny automat oraz proszek do lodów świderków. 

Lody świderki dozowane są bezpośrednio do rożka zaraz po zamrożeniu, dlatego są twardsze i zimniejsze od tradycyjnych lodów gałkowych. Proszek do lodów świderków łączy się bezpośrednio z wodą lub mlekiem, a następnie po krótkim dojrzewaniu wlewa się go bezpośrednio do automatu. 

Lody świderki w wielu smakach 

Lody świderki dostępne są w różnych smakach, z czego do najpopularniejszych należą: śmietankowe, czekoladowe, waniliowe i truskawkowe. Wybierając tylko i wyłącznie wysokiej jakości proszek do lodów świderków otrzymamy produkt najwyższej jakości. Wyposażenie do produkcji mrożonych deserów może być bardzo proste, a pozwoli na stworzenie najlepszych deserów. Oferowany tutaj proszek do lodów świderków w połączeniu z naturalnymi składnikami to gotowy przepis na sukces. 

 

BAZY DO PRODUKCJI...

Lody włoskie popularne i bardzo lubiane lody w sezonie letnim. Miękkie i delikatnie zakręcone, uwielbiane przez całe rodziny. Do ich produkcji wystarczy automat i proszek do lodów, który w bardzo łatwy sposób przygotowuje się, łącząc go z wodą lub mlekiem. Do najbardziej popularnych smaków lodów włoskich należą śmietankowe, czekoladowe, waniliowe i truskawkowe.

LODY CHOCO GELATO...

Callebaut przedstawia rewolucyjną serię produktów do wyrobu włoskich gelato. Czemu rewolucyjna?

Ponieważ są to produkty do czekoladowych gelato z prawdziwą czekoladą (zamiast proszku kakaowego).
Zachwyć swoich klientów prawdziwym smakiem czekolady!

SZPATUŁY, GAŁKOWNICE

Szpatuły i gałkownie, to niezbędne akcesoria dla lodziarni do serwowania i podawania lodów. W zależności od rodzaju lodów, mogą być nakładane klasyczną gałkownicą, które różnią się wielkością gałki lodów lub łopatkami zwanymi szpatułami do lodów.

KUWETY, BAŃKI, WTYKACZE

Kuwety do lodów można podzielić na klasyczne prostokątne i okrągłe tzw. bańki do lodów. Wśród baniek rozróżniamy bańki rotacyjne i antyrotacyjne, takie  które nie kręcą się w witrynie. Kuwety prostokątne do lodów wykonane są najczęściej ze stali nierdzewnej lub plastiku. Nadają się idealnie do przechowywania lodów i zimnych deserów. Do zastosowania w witrynach chłodniczych, lodówkach i mroźniach.

AKCESORIA JEDNORAZOWE...

Kubki białe, kolorowe  lub z indywidualnym nadrukiem. W zalezności od wielkości porcji lodów, możemy dobierać wielkość kubeczków od 60L. Najpopularniejsze są kubki papierowe, jednorazowe w których możemy serwować lody z dekoracją.

TOPPINGI

Toppingi i sosy do deserów to często w przenośni kropeczka nad i. Dodają wyglądu,fantazyjnie dekorują i przede wszystkim wzbogacają smakiem całość kompozycji deseru. Toppingi w należności od konsystencji mogą być stosowane na zimno i na ciepło. Precyzyjne opakowania i dobrze wyprofilowane butelki pozwalają malować wzory toppingiem na na pucharkach do lodów, a nawet koktajli. Najpopularniejsze toppingi do lodów to truskawka, czekolada, karmel. Warto spróbować jednak innych smaków specjalnie przygotowanych sosów do polewania deserów.

POLEWY ZASTYGAJĄCE

POLEWY ZASTYGAJĄCE do lodów w łatwy i szybki sposób dekorują lody cieniutka chrupiącą warstwą. Polewy dostępne są w kilku kolorach i smakach. Do oblewania lodów najlepsza jest prawdziwa czekolada, pozbawiona dodatków innych tłuszczy. Aby uzyskać doskonale cieniutką i chrupka warstwę musi ona mieć odpowiednią płynność. Takimi czekoladami do oblewania lodów, gelato, lodów na patyku i w rożkach są czekolady ICE CHOCOLATE firmy Callebaut. 100% czekolady, wysoka płynność, bez sztucznych dodatków i barwników. Doskonały smak lodów i jakość chrupiącej warstwy na nich uzyska się pracując na produktach cukierniczych najwyższej jakości.

POSYPKI DO LODÓW

Posypki do lodów, nieodłącznie dekorują, nadają koloru i smaku. Posypki mogą być cukrowe, waflowe lub też smakowe, takie jak np. Kit Kat lub Lion. Do ulubionych posypek należy posypka strzelająca.

WAFLE DO LODÓW

MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA JEDYNIE Z ODBIOREM OSOBISTYM

Oferta sprzedażowa wafli do lodów dostępnych w sklepie stacjonarnym.

Istnieje możliwość zamówienia wafli jedynie z odbiorem osobistym.

Nie praktykujemy wysyłki wafli za pośrednictwem kuriera lub do paczkomatu z uwagi na ich delikatną i kruchą strukturę

i możliwość znacznego uszkodzenia lub całkowitego zniszczenia podczas transportu.

FORMY DO LODÓW,...

Formy do lizaków i żelków, dają możliwość przygotowania lizaków na patyku w różnych kształtach. Wśród form dostępne są klasyczne lizaki GEL w kształcie przypominającym Magnum o pojemności od ok. 60 do 100 ml oraz lizaki w innych wzorach jak np. łapka, serce, uśmiechnięta buźka. W formach do lizaków, można również wypiekać ciasto. Ciekawy wzory lizaków na patyku to doskonałe uzupełnienie asortymentu dla lodziarni i cukierni. Oryginalnie zrobione przyciągają wzrok i uwagę klientów w witrynach.

Produkty 1 - 7 z 7

Przejdź do góry