op. 3 kg Gran Caffè Pernigotti - skoncentrowana pasta kawowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12092301B

Indeks: PERNIGOTTI298
Marka:

Pasta Gran Caffè to bardzo aromatyczna, skoncentrowana pasta smakowa. Intensywny smak i aromat kawy. Przeznaczona do produkcji kawowych lodów rzemieślniczych na bazie mlecznej. Idealna do kawowych kremów i nadzień cukierniczych. 

438,00 zł (8% VAT)
146,00 zł / 1 kg

405,56 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 12 szt.

Opis produktu

Skoncentrowana pasta kawowa do lodów i cukiernictwa!

Pasta Gran Caffè to bardzo aromatyczna, skoncentrowana pasta smakowa. Intensywny smak i aromat kawy. Przeznaczona do produkcji kawowych lodów rzemieślniczych na bazie mlecznej. Idealna do kawowych kremów i nadzień cukierniczych. 

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty smakowe podlegają dozowaniu, zgodnie z zaleceniami od producenta.

Zastosowanie: 

- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,

- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,

- pasta smakowa do deserów i musów.

Składniki i alergeny: oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy), cukier, kawa mielona (15.5%), kawa rozpuszczalna (9%), aromaty, emulgator: lecytyna sojowa (E322); produkt może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Pasta kawowa do lodów i deserów!

Pasta do tortu kawowego!

DOZOWANIE
Pasta smakowa 70 g
Mieszanka bazowa 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2425/584 kJ/kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9.3 g
Węglowodany 46.0 g
w tym cukry 35.0 g
Białko 3.5 g
Sól 0.04 g

Charakterystyka produktu Pasta Gran Caffè od Pernigotti:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Pasta Gran Caffè
Numer katalogowy 12092301B
Rodzaj skoncentrowana pasta smakowa do lodów i cukiernictwa
Smak kawa
Barwa brązowa
Konsystencja gładka
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie zbiorcze 6.0 kg = 2 x 3.0 kg
Seria produktowa Gusti Creme / Creme Classiche
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Produkt bezglutenowy / przyjazny dla wegan
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.

Pasta kawowa do lodów rzemieślniczych!

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu