op. 3 kg Gran Caffè Pernigotti - skoncentrowana pasta kawowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12092301B
Pasta Gran Caffè to bardzo aromatyczna, skoncentrowana pasta smakowa. Intensywny smak i aromat kawy. Przeznaczona do produkcji kawowych lodów rzemieślniczych na bazie mlecznej. Idealna do kawowych kremów i nadzień cukierniczych.
Opis produktu
Skoncentrowana pasta kawowa do lodów i cukiernictwa!
Pasta Gran Caffè to bardzo aromatyczna, skoncentrowana pasta smakowa. Intensywny smak i aromat kawy. Przeznaczona do produkcji kawowych lodów rzemieślniczych na bazie mlecznej. Idealna do kawowych kremów i nadzień cukierniczych.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty smakowe podlegają dozowaniu, zgodnie z zaleceniami od producenta.
Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,
- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,
- pasta smakowa do deserów i musów.
Składniki i alergeny: oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy), cukier, kawa mielona (15.5%), kawa rozpuszczalna (9%), aromaty, emulgator: lecytyna sojowa (E322); produkt może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, nasiona sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Pasta kawowa do lodów i deserów!
Pasta do tortu kawowego!
DOZOWANIE | |
Pasta smakowa | 70 g |
Mieszanka bazowa | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2425/584 kJ/kcal |
Tłuszcz | 41.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.3 g |
Węglowodany | 46.0 g |
w tym cukry | 35.0 g |
Białko | 3.5 g |
Sól | 0.04 g |
Charakterystyka produktu Pasta Gran Caffè od Pernigotti:
Nazwa handlowa | Pasta Gran Caffè |
Numer katalogowy | 12092301B |
Rodzaj | skoncentrowana pasta smakowa do lodów i cukiernictwa |
Smak | kawa |
Barwa | brązowa |
Konsystencja | gładka |
Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto | 3.0 kg |
Opakowanie zbiorcze | 6.0 kg = 2 x 3.0 kg |
Seria produktowa | Gusti Creme / Creme Classiche |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
Produkt | bezglutenowy / przyjazny dla wegan |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Dystrybutor | Sempre Group Sp. z o.o. |
Pasta kawowa do lodów rzemieślniczych!
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Szczegóły produktu