- Obniżka

Pasta Variegato Nougatine to intensywnie czekoladowy krem z kawałkami chrupiących orzechów laskowych w karmelu. Pasta do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach. Czekoladowy krem cukierniczy z kawałkami chrupiących orzechów. Smak kremu inspirowany popularnymi czekoladowo-orzechowymi czekoladkami w kształcie jajeczek prosto z Piemontu.
Pasta Variegato Nougatine to wyjątkowe połączenie intensywnego smaku ciemnej czekolady i karmelizowanych orzechów laskowych. Smak kremu inspirowany jest popularnymi czekoladowo-orzechowymi czekoladkami w kształcie jajeczek prosto z Piemontu. Intensywnie kakaowy krem o smaku ciemnej czekolady z chrupiącymi kawałkami prażonych orzechów laskowych w karmelu.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.
Składniki i alergeny: karmelizowane orzechy laskowe (30%) (cukier, orzechy laskowe), cukier, olej słonecznikowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, maltodekstryna, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz nasiona sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.
DOZOWANIE | |
Pasta variegato | quantum satis - według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2317/556 kJ/kcal |
Tłuszcz | 37.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.6 g |
Węglowodany | 50.0 g |
w tym cukry | 46.0 g |
Białko | 4.4 g |
Sól | 0.22 g |
Nazwa handlowa | Variegato Nougatine |
Numer katalogowy | 12098740 |
Rodzaj | pasta variegato do przekładania i dekorowania |
Smak | ciemna czekolada i karmelizowane orzechy laskowe |
Barwa | ciemnobrązowa |
Konsystencja | kremowa z kawałkami chrupiących orzechów |
Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto | 3.0 kg |
Opakowanie zbiorcze | 6.0 kg = 2 x 3.0 kg |
Seria produktowa | Specialities from Piedmont |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa |
Produkt | wegański, bezglutenowy |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Dystrybutor | Sempre Group Sp. z o.o. |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Indeks: PERNIGOTTI12
Marka: PERNIGOTTI
Pasta o kremowej konsystencji, intensywnej barwie i autentycznym smaku Gianduia. Pozwala na sporządzanie lodów o smaku kremu orzechowo-czekoladowego. Wysoka zawartość pasty z orzechów laskowych i ciemnego kakao.
Indeks: BABBI98
Marka: BABBI
Topping Gianduia, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: BABBI40
Marka: BABBI
Kremowa pasta gianduia (połączenie kakao z prażonymi orzechami laskowymi) z dodatkiem chrupiących wafelków - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI12
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI144
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu z kawałkami prażonych orzechów laskowych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI119
Marka: BABBI
Pasta cukiernicza bez dodatku cukru. Produkt o intensywnym smaku prażonych orzechów laskowych i kakao. Pozwala na sporządzanie lodów o smaku kremu orzechowo-czekoladowego.
Pasta Variegato Nougatine to intensywnie czekoladowy krem z kawałkami chrupiących orzechów laskowych w karmelu. Pasta do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach. Czekoladowy krem cukierniczy z kawałkami chrupiących orzechów. Smak kremu inspirowany popularnymi czekoladowo-orzechowymi czekoladkami w kształcie jajeczek prosto z Piemontu.