op. 3 kg Variegato Nougatine 12098740 Pernigotti - smak ciemnej czekolady i karmelizowanych orzechów laskowych

Indeks: PERNIGOTTI321
Marka:
438,00 zł -5%
416,10 zł (23% VAT)
138,70 zł / 1 kg
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 435,00 zł

338,29 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 11 szt.

Opis produktu

Krem czekoladowy z karmelizowanymi orzechami laskowymi!

Pasta Variegato Nougatine to wyjątkowe połączenie intensywnego smaku ciemnej czekolady i karmelizowanych orzechów laskowych. Smak kremu inspirowany jest popularnymi czekoladowo-orzechowymi czekoladkami w kształcie jajeczek prosto z Piemontu. Intensywnie kakaowy krem o smaku ciemnej czekolady z chrupiącymi kawałkami prażonych orzechów laskowych w karmelu.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Zastosowanie past variegato:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,

- do przekładania i smarowania tortów,

- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,

- dodatek do kremów i deserów,

- nadzienie cukiernicze,

- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.

Składniki i alergeny: karmelizowane orzechy laskowe (30%) (cukier, orzechy laskowe), cukier, olej słonecznikowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, maltodekstryna, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Krem czekoladowo-orzechowy do dekoracji lodów!

Czekoladowa pasta cukiernicza z chrupiącymi kawałkami orzechów.

DOZOWANIE
Pasta variegato quantum satis - według uznania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2317/556 kJ/kcal
Tłuszcz 37.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.6 g
Węglowodany 50.0 g
w tym cukry 46.0 g
Białko 4.4 g
Sól 0.22 g

Charakterystyka produktu pasta Variegato Nougatine od Pernigotti:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Variegato Nougatine
Numer katalogowy 12098740
Rodzaj pasta variegato do przekładania i dekorowania
Smak ciemna czekolada i karmelizowane orzechy laskowe
Barwa ciemnobrązowa
Konsystencja kremowa z kawałkami chrupiących orzechów
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie zbiorcze 6.0 kg = 2 x 3.0 kg
Seria produktowa Specialities from Piedmont
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa
Produkt wegański, bezglutenowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.

Pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów!

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu