10 kg CREME DELL'ARTIGIANO BIANCA V00-OH35-ITWNV-T06 CALLEBAUT krem o smaku białej czekolady do nadziewania i glazurowania
Gotowy do użycia krem o smaku białej czekolady - idealny do nadziewania i glazurowania deserów i wypieków. Słodki smak białej czekolady z karmelową nutą. Gładka i kremowa konsystencji.
Opis produktu
CREMA DELL'ARTIGIANO BIANCA - to gotowy do użycia krem (glazura/polewa) o słodkim smaku białej czekolady z karmelowymi nutami i gładkiej kremowej konsystencji. Przeznaczony do oblewania i nadziewania deserów i wypieków. Produkt przed użyciem wystarczy dokładnie wymieszać i lekko podgrzać w celu uzyskania jednolitej płynnej konsystencji - idealnej do glazurowania i oblewania. Gładki krem doskonale sprawdzi się również do nadziewania wyrobów cukierniczych i wypieków (ciasta ptysiowego, kruchego ciasta, tartaletek itp.). Podczas glazurowania tortów i ciast tworzy na powierzchni satynową powłokę o miękkiej konsystencji, zapewniając perfekcyjny efekt wykończenia (nie spływa z dekorowanej powierzchni). Krem można stosować do nadziewania produktów przeznaczonych do mrożenia.
W celu uzyskania konsystencji kremu przeznaczonej do nadziewania (szprycowania) - produkt należy przed użyciem podgrzać do temperatury około 30°C.
W celu uzyskania konsystencji kremu przeznaczonej do glazurowania (oblewania) - produkt należy przed użyciem podgrzać do temperatury około 40°C.
Składniki: cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy, shea, rzepakowy), pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać orzechy laskowe.
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; do nakładania i mieszania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura składowania - 15-20°C; oddzielenie frakcji tłuszczowej jest naturalnym zjawiskiem i nie świadczy o jakości produktu - przed każdym użyciem produkt należy dokładnie wymieszać w celu uzyskania pierwotnej konsystencji; przechowywanie w zbyt niskiej temperaturze może spowodować krystalizację tłuszczu, co może prowadzić do powstawania grudek (grudki tłuszczu rozpuszczą się podczas delikatnego podgrzewania produktu).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: | |
Wartość energetyczna | 561 kcal |
Tłuszcz | 34.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.1 g |
Węglowodany | 54.1 g |
w tym cukry | 54.1 g |
Białko | 8.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.24 g |
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- V00-OH35-ITWNV-T06
- NAZWA HANDLOWA
- CREME DELL'ARTIGIANO BIANCA
- MASA NETTO
- 10.0 kg
- OPAKOWANIE
- WIADERKO Z POKRYWĄ
- RODZAJ
- WŁOSKI KREM DO NADZIEWANIA I GLAZUROWANIA
- AROMAT
- KARMELOWE NUTY
- SMAK
- BIAŁA CZEKOLADA
- BARWA
- JASNA | KREMOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
- FORMA
- KREM | POLEWA
- KONSYSTENCJA
- KREMOWA | GŁADKA
- PRZEZNACZENIE
- PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- PRZED UŻYCIEM WYMIESZAĆ I LEKKO PODGRZAĆ
- ZASTOSOWANIE
- NADZIEWANIE | OBLEWANIE
- DOZOWANIE
- WEDŁUG UZNANIA
- ZAWARTOŚĆ CUKRU
- 42.5 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-20°C
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- max. 70 %
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- FILLINGS & CREAMS