CREME DELL'ARTIGIANO EXTRA BITTER - to gotowy do użycia krem (glazura/polewa) o intensywnym smaku ciemnej czekolady oraz gładkiej kremowej konsystencji. Przeznaczony do oblewania i nadziewania deserów i wypieków. Produkt przed użyciem wystarczy dokładnie wymieszać i lekko podgrzać w celu uzyskania jednolitej płynnej konsystencji - idealnej do glazurowania i oblewania. Gładki krem doskonale sprawdzi się również do nadziewania wyrobów cukierniczych i wypieków (ciasta ptysiowego, kruchego ciasta, tartaletek itp.). Podczas glazurowania tortów i ciast tworzy na powierzchni satynową powłokę o miękkiej konsystencji, zapewniając perfekcyjny efekt wykończenia (nie spływa z dekorowanej powierzchni). Krem można stosować do nadziewania produktów przeznaczonych do mrożenia.

W celu uzyskania konsystencji kremu przeznaczonej do nadziewania (szprycowania) - produkt należy przed użyciem podgrzać do temperatury około 30°C.
W celu uzyskania konsystencji kremu przeznaczonej do glazurowania (oblewania) - produkt należy przed użyciem podgrzać do temperatury około 40°C.


Składniki: cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, słonecznikowy, shea, rzepakowy - w zmiennych proporcjach), proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu (25.5%), serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać orzechy.

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; do nakładania i mieszania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura składowania - 15-20°C; oddzielenie frakcji tłuszczowej jest naturalnym zjawiskiem i nie świadczy o jakości produktu - przed każdym użyciem produkt należy dokładnie wymieszać w celu uzyskania pierwotnej konsystencji; przechowywanie w zbyt niskiej temperaturze może spowodować krystalizację tłuszczu, co może prowadzić do powstawania grudek (grudki tłuszczu rozpuszczą się podczas delikatnego podgrzewania produktu).


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: |
Wartość energetyczna |
535 kcal |
Tłuszcz |
35.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
8.3 g |
Węglowodany |
42.8 g |
w tym cukry |
39.9 g |
Białko |
6.4 g |
Błonnik |
0.0 g |
Sól |
0.23 g |




