10 kg CREME DELL'ARTIGIANO EXTRA BITTER V21-OH35NV-T06 CALLEBAUT krem o smaku ciemnej czekolady do nadziewania i glazurowania

Indeks: CALLEBAUT79
Marka:

Gotowy do użycia krem o smaku ciemnej czekolady - idealny do nadziewania i glazurowania deserów i wypieków. Intensywna czekoladowa barwa, gładka i kremowa konsystencja. 

500,00 zł (23% VAT)
50,00 zł / 1 kg

406,50 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 1 szt.

Opis produktu

CREME DELL'ARTIGIANO EXTRA BITTER - to gotowy do użycia krem (glazura/polewa) o intensywnym smaku ciemnej czekolady oraz gładkiej kremowej konsystencji. Przeznaczony do oblewania i nadziewania deserów i wypieków. Produkt przed użyciem wystarczy dokładnie wymieszać i lekko podgrzać w celu uzyskania jednolitej płynnej konsystencji - idealnej do glazurowania i oblewania. Gładki krem doskonale sprawdzi się również do nadziewania wyrobów cukierniczych i wypieków (ciasta ptysiowego, kruchego ciasta, tartaletek itp.). Podczas glazurowania tortów i ciast tworzy na powierzchni satynową powłokę o miękkiej konsystencji, zapewniając perfekcyjny efekt wykończenia (nie spływa z dekorowanej powierzchni). Krem można stosować do nadziewania produktów przeznaczonych do mrożenia.

W celu uzyskania konsystencji kremu przeznaczonej do nadziewania (szprycowania) - produkt należy przed użyciem podgrzać do temperatury około 30°C.

W celu uzyskania konsystencji kremu przeznaczonej do glazurowania (oblewania) - produkt należy przed użyciem podgrzać do temperatury około 40°C.

Składniki: cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, słonecznikowy, shea, rzepakowy - w zmiennych proporcjach), proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu (25.5%), serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać orzechy.

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; do nakładania i mieszania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura składowania - 15-20°C; oddzielenie frakcji tłuszczowej jest naturalnym zjawiskiem i nie świadczy o jakości produktu - przed każdym użyciem produkt należy dokładnie wymieszać w celu uzyskania pierwotnej konsystencji; przechowywanie w zbyt niskiej temperaturze może spowodować krystalizację tłuszczu, co może prowadzić do powstawania grudek (grudki tłuszczu rozpuszczą się podczas delikatnego podgrzewania produktu).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU:
Wartość energetyczna 535 kcal
Tłuszcz 35.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8.3 g
Węglowodany 42.8 g
w tym cukry 39.9 g
Białko  6.4 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.23 g

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
V21-OH35NV-T06
NAZWA HANDLOWA
CREME DELL'ARTIGIANO EXTRA BITTER
MASA NETTO
10.0 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWĄ
RODZAJ
WŁOSKI KREM DO NADZIEWANIA I GLAZUROWANIA
AROMAT
INTENSYWIE KAKAOWY
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA
BARWA
INTENSYWNA | BRĄZOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
FORMA
KREM | POLEWA
KONSYSTENCJA
KREMOWA | GŁADKA
PRZEZNACZENIE
PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA
ZASTOSOWANIE
NADZIEWANIE | OBLEWANIE
ZASTOSOWANIE
PRZED UŻYCIEM WYMIESZAĆ I LEKKO PODGRZAĆ
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
35.3 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
max. 70 %
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
FILLINGS & CREAMS