Polewa czekoladowa do lodów!
Stracciatelle e Ricoperture - to seria produktów do urozmaicania i dekorowania lodów oraz semifreddo. Gotowe do użycia produkty, przeznaczone do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzą się również mrożonych deserów i musów.
Stracciatela fluida - gotowa do użycia polewa o smaku czekoladowym (na bazie tłuszczu roślinnego i kakao). Dodatek emulgatorów zapewnia doskonałe połączenie polewy z produktem. Pozwala na tworzenie chrupiącej powłoki na powierzchni lodów lub uzyskanie drobnych kawałków chrupiącej czekolady w lodach i semifreddo. Doskonale sprawdzi się do oblewania lodów na patyku, a także do urozmaicania deserów mrożonych.
Dopracowany skład polewy zapobiega separacji tłuszczu na powierzchni wyrobów podczas ich przechowywania!
Składniki i alergeny: oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, shea, kakaowy, illipe), cukier, kakao w proszku, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), lecytyna sojowa (E322), aromaty; produkt może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, pistacje i nasiona sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2485/601 kJ/kcal |
Tłuszcz |
52.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
46.0 g |
Węglowodany |
27.0 g |
w tym cukry |
25.0 g |
Białko |
3.6 g |
Sól |
0.0 g |