Wysokiej jakości gotowe mieszanki do ciast
Czas w cukiernictwie jest wyjątkowo ważnym czynnikiem, który wpływa na wydajność całej pracowni. Im więcej złożonych zostaje zamówień, tym bardziej trzeba usprawnić działanie, wykorzystując optymalne rozwiązania.
Konieczne jest również zachowanie takiej samej powtarzalności, jako że zamówiony wypiek zawsze powinien smakować tak samo dobrze. Dlatego też na szeroką skalę w branży wykorzystuje się ciasta w proszku. Dzięki taki mieszankom przygotowywanie wypieków staje się szybsze i wygodniejsze niż kiedykolwiek wcześniej.
W naszej ofercie dostępnych jest wiele produktów z tej kategorii, cieszących się pochlebnymi opiniami ze strony profesjonalistów z cukierniczej branży!
Fenomen gotowych ciast w proszku
Ciasto w proszku to gotowa mieszanka składników potrzebnych do wykonania gofrów, ciasteczek, piernika lub wielu innych popularnych wypieków. Do takiej mieszanki wystarczy dodać jajka, mleko lub wodę, aby uzyskać masę o konsystencji gotowej do pieczenia.
Dostępność smaków takich produktów jest bardzo duża - w ten sposób można więc przygotować zarówno klasyczny biszkopt, jak i ciasteczka czekoladowe, karmelowe lub waniliowe. Bez względu na to, czy chodzi o przygotowanie chrupiących gofrów, czy może muffinek, ciasto z proszku przy zachowaniu odpowiednich proporcji z pewnością się uda.
Zachowanie powtarzalnego smaku przy każdym pieczeniu również nie jest problemem, jako że ciasta w proszku dostępne są w dużych opakowaniach, zatem starczą na długo. W przypadku dużego zapotrzebowania polecamy od razu wyposażyć się w cały zestaw gotowych mieszanek, korzystając z bardzo atrakcyjnej ceny.
Ciasto w proszku na szybkie i smaczne wypieki
Z gotowego ciasta w proszku można skorzystać w dowolnym momencie, jednocześnie nie martwiąc się tym, że przygotowanie całego wypieku zajmie wielu godzin. Wszystkie niezbędne suche składniki znajdujące się w mieszance zostały starannie odmierzone, a następnie wymieszane, co znacznie skraca czas potrzebny do odmierzenia proporcji poszczególnych produktów.
Skompletowanie składników mokrych zazwyczaj zajmuje jedynie chwilę, dlatego przygotowanie masy do pieczenia nie zajmuje więcej niż kilka minut. To niezwykle wygodna metoda produkcji ciasta, szczególnie jeśli danego dnia trzeba stworzyć duży zapas wypieków.
Co więcej, gotowe ciasta w proszku sprawiają mniej kłopotów przy pieczeniu i minimalizują ryzyko popełnienia błędów w czasie pracy.
Jest 38 produktów.
op. 12.5 kg Mąka migdałowa do makaroników - drobno mielone blanszowane migdały
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego, drożdżowego oraz wyrobów cukierniczych.
Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych drożdży oraz poprawia właściwości mechaniczne ciasta.
Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!
Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!
Sfoglia - mąka pszenna do szybko rosnących wypieków o wyjątkowej chrupkości. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13% zawartości białka. Mąka do ciasta francuskiego! Mąka pszenna do bezpośredniego wypieku! Mąka sprzyjająca szybkiemu wzrostowi ciasta! Mąka pszenna do delikatnych i chrupiących wypieków!
Sottozero - plastyczna i odporna mąka pszenna do ciasta poddawanego procesowi mrożenia. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13.5% zawartości białka. Mąka do mrożonych rogalików! Mąka do mrożonych ciast na zakwasie! Mąka zachowująca żywotność drożdży podczas mrożenia!
Croissant - zrównoważona pod względem elastyczności mąka pszenna do wypieku klasycznych Croissantów. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13.5% zawartości białka. Mąka do ciasta francuskiego i ciasta parzonego. Mąka do chrupiących deserów smażonych.
Pan di Spagna - mąka pszenna do puszystych i wilgotnych wypieków z ciasta biszkoptowego. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 11% zawartości białka. Mąka do ciasta biszkoptowego. Mąka sprzyjająca fizycznemu rozrostowi ciasta. Idealna do biszkoptów, muffinek, ciasta filo, ptysi i deserów smażonych.
op. 10 kg Biscotteria Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do wypieków z ciasta kruchego
Biscotteria - mąka pszenna do wyjątkowo kruchych wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 0 10% zawartości białka. Mąka do wypieków z ciasta kruchego, idealna do tart i tartaletek. Mąka do wypieku kruchych ciasteczek.
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.
Pełnoziarnista semolina z pszenicy durum uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Idealna do wypieku pizzy i pieczywa oraz do wyrabiania "domowego" makaronu.
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Idealna do wypieku pizzy oraz słodkich i wytrawnych wyrobów piekarniczych.
op. 10 kg Mąka MIA S 5 Stagioni - miękka mąka pszenna typ "1" - o uniwersalnym zastosowaniu
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Uniwersalne zastosowanie! Szczególnie polecana do ciasta kruchego oraz świeżych makaronów.
op. 10 kg Mąka MIA M 5 Stagioni - miękka mąka pszenna typ "1" - o uniwersalnym zastosowaniu
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Uniwersalne zastosowanie!
5 kg GOFRY BISZKOPTOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów biszkoptowych
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
5 kg WAFFLE MIX MIXEXPERT mieszanka bazowa w proszku do tradycyjnych gofrów biszkoptowych
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
10 kg GOFRY BISZKOPTOWE ZEELANDIA mieszanka do wypieku gofrów biszkoptowych
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
5 kg BUBBLE WAFFLE MIX MIXEXPERT mieszanka bazowa w proszku do gofrów bąbelkowych
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Crème brûlée Classic, to mieszanka bazowa w proszku do sporządzania klasycznego deseru. Stosowanie mieszanek to gwarancja zachowania stałej jakości wyrobów. Receptura oraz sposób przygotowania umieszczone są na opakowaniu produktu.
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania deserów i musów o smaku Tiramisu. Stosowanie mieszanek to gwarancja zachowania stałej jakości wyrobów. Receptura oraz sposób przygotowania umieszczone są na opakowaniu produktu.
op. 10 kg Mąka migdałowa do makaroników - drobno mielone blanszowane migdały
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
5 kg NALEŚNIKI EMIX mieszanka bazowa w proszku do naleśników
Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.
op. 5 kg WEGAŃSKIE GOFRY BISZKOPTOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów wegańskich
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Jesteś na diecie wegańskiej? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju wegańskimi dodatkami.
5 kg GOFRY BĄBELKOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów bąbelkowych
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
op. 2.5 kg Panna Cotta Dawn Exceptional - mieszanka w proszku do deserów - nr. kat. 203403804
Panna Cotta, to mieszanka bazowa w proszku do sporządzania klasycznego deseru. Stosowanie mieszanek to gwarancja zachowania stałej jakości wyrobów. Receptura oraz sposób przygotowania umieszczone są na opakowaniu produktu.