Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku różnego rodzaju ciast piernikowych
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku różnego rodzaju ciast piernikowych
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierników przekładanych
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierników z bakaliami
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku klasycznego piernika
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku klasycznego piernika
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierniczków
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierniczków
  • mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku pierniczków

1kg PIERNIK KASZTELAŃSKI MIESZANKA W PROSZKU do wypieku pierników (produkt konfekcjonowany)

RÓŻNE293/3

Niezbędna w każdej domowej i profesjonalnej cukierni, zwłaszcza w okresie świątecznym mieszanka do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Zapewnia zawsze doskonały smak i wyjątkowy aromat twoich ulubionych korzennych wypieków. 

25,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Uniwersalna mieszanka cukiernicza w proszku do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Znacznie ułatwia pracę w kuchni i zapewnia powtarzalność wypiekanych pierników. Pozwala uzyskać aromatyczne wypieki o wilgotnej i miękkiej konsystencji. W skład mieszanki wchodzą sypkie składniki w odpowiednio dobranych proporcjach. Do mieszanki należy dodać mokre składniki w odpowiednich proporcjach i wyrobić ciasto. Mieszanka stanowi doskonałą podstawę, którą można urozmaicać stosując własne innowacje recepturowe.

Idealnie sprawdzi się do wypieku:

  • klasycznego piernika
  • pierników przekładanych
  • pierników z polewą
  • pierników z bakaliami
  • babeczek korzennych
  • babki korzennej
  • krajanki korzennej
  • pierniczków
  • domków z piernika

Składniki: mąka pszenna, cukier, maltodekstryna (E1400), skrobia pszenna, przyprawy korzenne, barwnik: karmel amoniakalny (E150c), substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego (E575), węglan sodu (E500), laktoza, kakao w proszku, sól jodowana (sól, jodan potasu), aromat.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgoci. Wyprodukowano w Niemczech.

PRZYKLADOWE RECEPTURY Z ZASTOSOWANIEM MIESZANKI

RECEPTURA NA PIERNICZKI:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

1 kg mieszanka w proszku piernik kasztelański
375 g jaja
340 g masło
500 g mąka pszenna

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wykonanie:

  • wszystkie składniki łączymy na stolnicy i zagniatamy ciasto;
  • ciasto odkładamy do lodówki na około 30 minut;
  • ciasto wałkujemy na grubość około 5 mm i wycinamy ulubione kształty za pomocą foremek;
  • pieczemy w 165°C przez około 8-10 minut (do zarumienienia pierniczków).

RECEPTURA NA BABKĘ:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

1 kg mieszanka w proszku piernik kasztelański
450 g jaja
400 g olej roślinny
200 g woda (w temperaturze pokojowej)

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wykonanie:

  • wszystkie składniki łączymy w misce i ubijamy na średnich obrotach przez około 3-5 minut;
  • wlewamy ciasto do wybranych form (metalowych, papierowych, silikonowych) do około 3/4 wysokości;
  • pieczemy w 170-180°C przez około 45-50 minut (do suchego patyczka).

RECEPTURA NA PIERNIK PRZEKŁADANY:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

1 kg mieszanka w proszku piernik kasztelański
350 g jaja
300 g olej roślinny
50-100 g woda (w temperaturze pokojowej)
200 g marmolada owocowa

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wykonanie:

  • wszystkie składniki łączymy w misce i ubijamy na średnich obrotach przez około 3-5 minut;
  • wlewamy ciasto do wybranych form (metalowych, papierowych, silikonowych) do około 3/4 wysokości;
  • pieczemy w 170-180°C przez około 45-55 minut (do suchego patyczka);
  • po wystudzeniu piernik dzielimy na dwie części i przekładamy marmoladą owocową.

RECEPTURA NA PIERNIK Z BAKALIAMI:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

1 kg mieszanka w proszku piernik kasztelański
450 g jaja
400 g olej roślinny
50 g woda (w temperaturze pokojowej)
750 g bakalie (orzechy, migdały, owoce suszone, owoce kandyzowane)

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wykonanie:

  • wszystkie składniki łączymy w misce i ubijamy na średnich obrotach przez około 3-5 minut;
  • do masy dodajemy bakalie i delikatnie mieszamy za pomocą łopatki;
  • wlewamy ciasto do wybranych form (metalowych, papierowych, silikonowych) do około 3/4 wysokości;
  • pieczemy w 170-180°C przez około 45-55 minut (do suchego patyczka);

Szczegóły produktu
RÓŻNE293/3

Opis

MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM I ETYKIETĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
25 kg
RODZAJ
BAZA DO CIASTA W PROSZKU
FORMA
MIESZANKA SYPKICH SKŁADNIKÓW
KONSYSTENCJA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | NA UŻYTEK DOMOWY
ZASTOSOWANIE
DO WYPIEKU CIASTA PIERNIKOWEGO
DOZOWANIE
NA 1 KILOGRAM MIESZANKI BAZOWEJ
APLIKACJE
PIERNIK | CIASTA PIERNIKOWE | BABKA | PIERNICZKI | CIASTECZKA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE292

Marka: SEMPRE

1 kg NIEBIESKA GUMA BALONOWA 110001 SEMPRE bez cukru (sacharozy) koncentrat spożywczy w proszku na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.  Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g

Cena 498,00 zł
Więcej
W MAGAZYNIE

Indeks: IREKS02

Marka: SEMPRE

1kg PIERNIK SZLACHECKI MIESZANKA W PROSZKU do wypieku pierników (produkt konfekcjonowany)

PRODUKT Z TERMINEM 17/07/23Niezbędna w każdej domowej i profesjonalnej cukierni, zwłaszcza w okresie świątecznym mieszanka do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Zapewnia zawsze doskonały smak i wyjątkowy aromat twoich ulubionych korzennych wypieków. 

Cena 15,00 zł Cena podstawowa 25,00 zł
Więcej
W MAGAZYNIE