Płatki śniegu z ciemnej czekolady!
Seria pobudzających kreatywność dekoracji czekoladowych. Świąteczna tematyka, która doskonale sprawdzi się na okazjonalnych wypiekach i deserach. Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami, które są w pełni bezpieczne do spożycia.
Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
Skład dekoracji czekoladowych:
Składniki i alergeny: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy. Produkt może zawierać mleko.
Masa kakaowa w czekoladzie deserowej minimum 52.7%.
Jak przechowywać dekoracje czekoladowe?
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 12-20°C; wilgotność względna max. 70%.
Jak używać dekoracji czekoladowych?
Dekoracje czekoladowe to produkty gotowe do użycia!
Najlepiej dekorować tuż przed podaniem!
Udekorowane wyroby najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych!
Szczegóły i charakterystyka produktu, śnieżynki z ciemnej czekolady:
Szczegółowe informacje o produkcie: |
Nazwa handlowa |
2.5D Snowflake 3 cm |
Numer katalogowy |
CHD-PR-19893E0-999 |
Kod produktu |
E019893 |
Rodzaj |
gotowe do użycia dekoracje z czekolady |
Ilość sztuk w opakowaniu |
270 szt. |
Masa netto |
410 g |
Opakowanie |
tekturowe opakowanie ochronne |
Wymiary dekoracji |
śr. 30 mm |
Kształt |
śnieżynka, płatek śniegu |
Wzór |
tłoczony |
Kolor |
brązowy |
Smak |
ciemna czekolada |
Tematyka |
świąteczna, zimowa, Boże Narodzenie |
Przeznaczenie |
produkt do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do dekoracji cukierniczych |
Producent |
Monalisa by Barry Callebaut |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2355 kJ / 563 kcal |
Tłuszcz |
38.00 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
23.00 g |
Węglowodany |
47.0 g |
w tym cukry |
45.00 g |
Białko |
4.30 g |
Sól |
0.00 g |
Zastosowanie gotowych dekoracji czekoladowych:
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).