op. 10 kg Mączka migdałowa do makaroników - bardzo drobno zmielone blanszowane migdały

Indeks: RÓŻNE301
Marka:

Mączka migdałowa wytwarzana z bardzo drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów. Idealna do makaroników.

800,00 zł (5% VAT)
80,00 zł / 1 kg

761,90 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 13 szt.

Opis produktu

Drobna mączka migdałowa do makaroników:

Mąka wytwarzana z bardzo drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Delikatny smak i jasna barwa charakterystyczna dla surowych migdałów. Proces blanszowania migdałów polega na usunięciu pokrywającej ich brązowej skórki. Mąka z migdałów poddanych procesowi blanszowania pozbawiona jest goryczki oraz charakteryzuje się jasnokremową barwą. Drobno zmielone migdały w postaci mąki, to niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To właśnie od jakości mąki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mąka migdałowa to doskonały dodatek do różnego rodzaju wypieków. Powszechnie stosowana jako alternatywa dla klasycznych mąk w dietach bezglutenowych.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: mielone migdały 100% (kraj pochodzenia surowa: USA).

Alergeny: produkt może zawierać orzechy arachidowe, soję, mleko, zboża zawierające gluten, nasiona sezamu oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu zabezpieczyć opakowanie produktu przed działaniem czynników zewnętrznych. Produkt przechowywać w temperaturze do 25°C. Maksymalna wilgotność względna otoczenia to 80%.

Przechowywanie u konsumenta końcowego: w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa mączka migdałowa
Oznaczenie producenta 030021 / 030015 / 01012
Rodzaj bardzo drobno zmielone migdały
Masa netto 10 kg
Opakowanie worek foliowy i karton
Kraj pochodzenia USA
Producent Margo P. Z. S.
Dystrybutor Sempre Group
Przeznaczenie do bezpośredniego spożycia
Zastosowanie alternatywa dla mąki pszennej

Cechy organoleptyczne produktu:

Wygląd zewnętrzny: kształt charakterystyczny dla produktu rozdrobnionego, powierzchni gładka, dopuszcza się kawałki częściowo pokryte łuską.

Barwa: jasnokremowa, charakterystyczna dla migdałów surowych.

Smak i zapach: swoisty dla migdałów, bez obcego posmaku i zapachu, w szczególności gorzkiego.

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2519 kJ / 600 kcal
Tłuszcz 50.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.5 g
Węglowodany 10.7 g
w tym cukry 3.6 g
Białko 21.0 g
Błonnik 11.0 g
Sól 0.0 g

Informacje dodatkowe:

  • Producent: Margo Przedsiębiorstwo Zaopatrzenia Spożywczego
  • Dystrybutor: Sempre Group Sp. z o.o.
  • Okres przydatności do spożycia: zgodnie z atestem producenta, minimum 12 miesięcy od daty produkcji.
  • Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

Szczegóły produktu