Barwnik do czekolady na bazie masła kakaowego - idealny do dekorowania pralin oraz tworzenia dekoracji czekoladowych. Sprawdzi się również do dekoracji wyrobów pokrytych polewą czekoladową.
Barwniki na bazie masła kakaowego przeznaczone są do pracy pracy z czekoladą. Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją - przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia. Z barwnikami na bazie masła kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub masła kakaowego. Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej - w celu stworzenia dekoracji czekoladowych oraz na powierzchnię form do czekolady (wykonanych z poliwęglanu lub tritanu) w celu tworzenia kolorowych pralin (barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład za pomocą pędzelka). Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe).
COLORED COCOA BUTTER - to barwnik na bazie masła kakaowego; nie zawiera związków azowych oraz bieli tytanowej; produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Warunki przechowywania: barwniki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; optymalna temperatura przechowywania - 12-20°C; barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić (w kąpieli wodnej).
Szczegóły produktu
IBC47
11 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
F031397
NAZWA HANDLOWA
COLORED COCOA BUTTER WHITE
MASA NETTO
245 g
OPAKOWANIE
BUTELKA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
BARWNIK NA BAZIE MASŁA KAKAOWEGO
KOLOR
BIAŁY
KONSYSTENCJA
STAŁA
MATERIAŁ
MASŁO KAKAOWE
PRZEZNACZENIE
BARWNIK SPOŻYWCZY - DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
BARWNIK DO CZEKOLADY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20°C
CERTYFIKATY
NIE ZAWIERA DWUTLENKU TYTANU
CERTYFIKATY
FROM NATURAL ORIGIN
CERTYFIKATY
PRODUKT WEGAŃSKI
CERTYFIKATY
NON AZO
KRAJ PRODUKCJI
BELGIA
IBC47
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Solidnie wykonany, kartonowy podkład z dekoracyjną powłoką w kolorze srebrnym. Idealnie sprawdzi się do transportu, przechowywania i ekspozycji cięższych ciast i tortów. Będzie również doskonałą podstawą dla tortu piętrowego.