biały barwnik na bazie masła kakaowego bez E171 - Cukieteria.pl
  • biały barwnik na bazie masła kakaowego bez E171 - Cukieteria.pl

op. 245 g Colored Cocoa Butter White - F031397 Barry Callebaut - biały barwnik na bazie tłuszczu kakaowego - bez E171

IBC47

Barwnik do czekolady na bazie tłuszczu kakaowego - idealny do dekorowania pralin oraz tworzenia dekoracji czekoladowych. Sprawdzi się również do dekoracji wyrobów pokrytych polewą czekoladową.

166,00 zł
Brutto

67,76 zł / 100 g

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 0

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Barwniki na bazie masła kakaowego przeznaczone są do pracy pracy z czekoladą. Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją - przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia. Z barwnikami na bazie masła kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub masła kakaowego. Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej - w celu stworzenia dekoracji czekoladowych oraz na powierzchnię form do czekolady (wykonanych z poliwęglanu lub tritanu) w celu tworzenia kolorowych pralin (barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład za pomocą pędzelka). Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe).

COLORED COCOA BUTTER - to barwnik na bazie masła kakaowego; nie zawiera związków azowych oraz bieli tytanowej; produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Składniki: masło kakaowe (nośnik), barwniki: węglan wapnia (E170).

Warunki przechowywania: barwniki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; optymalna temperatura przechowywania - 12-20°C; barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić (w kąpieli wodnej).

Szczegóły produktu
IBC47

Opis

NUMER KATALOGOWY
F031397
NAZWA HANDLOWA
COLORED COCOA BUTTER WHITE
MASA NETTO
245 g
OPAKOWANIE
BUTELKA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
BARWNIK NA BAZIE MASŁA KAKAOWEGO
KOLOR
BIAŁY
KONSYSTENCJA
STAŁA
MATERIAŁ
MASŁO KAKAOWE
PRZEZNACZENIE
BARWNIK SPOŻYWCZY - DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
BARWNIK DO CZEKOLADY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20°C
CERTYFIKATY
FROM NATURAL ORIGIN
CERTYFIKATY
PRODUKT WEGAŃSKI
CERTYFIKATY
NON AZO
CERTYFIKATY
NIE ZAWIERA DWUTLENKU TYTANU
KRAJ PRODUKCJI
BELGIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT116

Marka: CALLEBAUT

400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 48,00 zł

120,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER154

Marka: HANS BRUNNER

Tabliczka Dubai HB-9230-PC Hans Brunner - forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami - 157 x 78 x 15.5 mm

favorite_border favorite

Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:

Cena 117,00 zł

117,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: MODECOR1201

Marka: MODECOR

1szt. ∅ 30 cm PODKŁAD OKRĄGŁY BIAŁY 30618G MODECOR gruby podkład do tortów o wysokości ok. 1.2 cm

favorite_border favorite

Solidnie wykonany, kartonowy podkład z dekoracyjną powłoką w kolorze białym. Idealnie sprawdzi się do transportu, przechowywania i ekspozycji cięższych ciast i tortów. Będzie również doskonałą podstawą dla tortu piętrowego.

Cena 12,00 zł

12,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE