biały barwnik na bazie masła kakaowego bez E171 - Cukieteria.pl
  • biały barwnik na bazie masła kakaowego bez E171 - Cukieteria.pl

op. 245 g Colored Cocoa Butter White - F031397 Barry Callebaut - biały barwnik na bazie tłuszczu kakaowego - bez E171

IBC47

Barwnik do czekolady na bazie tłuszczu kakaowego - idealny do dekorowania pralin oraz tworzenia dekoracji czekoladowych. Sprawdzi się również do dekoracji wyrobów pokrytych polewą czekoladową.

166,00 zł
Brutto

67,76 zł / 100 g

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Barwniki na bazie masła kakaowego przeznaczone są do pracy pracy z czekoladą. Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją - przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia. Z barwnikami na bazie masła kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub masła kakaowego. Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej - w celu stworzenia dekoracji czekoladowych oraz na powierzchnię form do czekolady (wykonanych z poliwęglanu lub tritanu) w celu tworzenia kolorowych pralin (barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład za pomocą pędzelka). Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe).

COLORED COCOA BUTTER - to barwnik na bazie masła kakaowego; nie zawiera związków azowych oraz bieli tytanowej; produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Składniki: masło kakaowe (nośnik), barwniki: węglan wapnia (E170).

Warunki przechowywania: barwniki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; optymalna temperatura przechowywania - 12-20°C; barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić (w kąpieli wodnej).

Szczegóły produktu
IBC47
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
F031397
NAZWA HANDLOWA
COLORED COCOA BUTTER WHITE
MASA NETTO
245 g
OPAKOWANIE
BUTELKA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
BARWNIK NA BAZIE MASŁA KAKAOWEGO
KOLOR
BIAŁY
KONSYSTENCJA
STAŁA
MATERIAŁ
MASŁO KAKAOWE
PRZEZNACZENIE
BARWNIK SPOŻYWCZY - DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
BARWNIK DO CZEKOLADY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20°C
CERTYFIKATY
NON AZO
CERTYFIKATY
NIE ZAWIERA DWUTLENKU TYTANU
CERTYFIKATY
FROM NATURAL ORIGIN
CERTYFIKATY
PRODUKT WEGAŃSKI
KRAJ PRODUKCJI
BELGIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT81

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71

favorite_border favorite

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 288,00 zł

115,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT21

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E4-U70

favorite_border favorite

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

Cena 279,00 zł

111,60 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARRYCALLEBAUT50

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 32.6% JAVA SINGLE ORIGIN JAVA-E4-U70 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 303,00 zł

121,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE