• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

baza do produkcji lodów mlecznych z czystą etykietą bez dodatku emulgatorów i aromatów
  • baza do produkcji lodów mlecznych z czystą etykietą bez dodatku emulgatorów i aromatów

1 kg BASE 100 NATA LIBERA 14814 BABBI baza do produkcji lodów mlecznych z "czystą etykietą" bez dodatku emulgatorów i aromatów

BABBI64

Baza w proszku do produkcji lodów mlecznych z "czystą etykietą". Prosty skład bogaty w białka mleka, bez dodatku emulgatorów i aromatów.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 84,36 zł Do 35,52 zł
88,80 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.

BASE 100 NATA LIBERA - to doskonale zbilansowana baza do produkcji lodów mlecznych z tak zwaną czystą etykietą. Prosty skład bogaty w białka, bez dodatku emulgatorów i aromatów. Baza zapewnia lodom doskonałą strukturę oraz smarowność. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Neutralny smak, bez dodatku aromatów doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dekoracyjnymi. Przeznaczona do produkcji lodów naturalnych.

*bazy do lodów mlecznych pakowane są w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

Składniki: suszony syrop glukozowy, białka mleka, błonnik spożywczy, substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410), laktoza (z mleka); może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE 1000 g
BAZA  100 g

RECEPTURA - DOZOWANIE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE 1000 ml 1000 ml
ŚMIETANA 150 g 160 g
CUKIER 160 g 180 g
DEKSTROZA 20 g 40 g
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU 20 g 40 g
BASE 100 NATA LIBERA 100 g 100 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1489/353 kJ/kcal
Tłuszcz 1.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.8 g
Węglowodany 60.0 g
w tym cukry 59.0 g
Białko 17.0 g
Błonnik 16.0 g
Sól 0.58 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 58.6 %
TŁUSZCZ 1.7 %
SUCHA MASA 94.9 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI64

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.14
NAZWA HANDLOWA
BASE 100 NATA LIBERA
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH
SMAK
NEUTRALNY | BEZ AROMATÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W ZIMNYM LUB GORĄCYM MLEKU
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI LODÓW TRADYCYJNYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH
DOZOWANIE
100 g bazy / 1 l świeżego pełnego mleka
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI LATTE | MILK BASES | BAZY MLECZNE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
CLEAN LABEL
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU