• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • FORMY PŁATNOŚCI

baza do lodów mlecznych przeznaczona do stosowania w procesie na zimno
  • baza do lodów mlecznych przeznaczona do stosowania w procesie na zimno

1 kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)

BABBI66

Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 95,00 zł Do 40,00 zł
100,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.

BASE EASY 100 F - to doskonale zbilansowana baza do produkcji lodów mlecznych - przeznaczona do stosowania w procesie na zimno (bez procesu pasteryzacji). Skład mieszanki bazowej zapewnia lodom gładką strukturę i odpowiednią smarowność. Lody charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Neutralny smak, bez dodatku aromatów doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dekoracyjnymi.

*bazy do lodów mlecznych pakowane są w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

Składniki: dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, białko serwatkowe w proszku (z mleka), substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), fosforan potasu (E340), substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), sól, mąka sojowa, białka mleka; może zawierać śladowe ilości jaj oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE 1000 g
BAZA  100 g

RECEPTURA - DOZOWANIE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE 1000 ml 1000 ml
BASE EASY 100 F 100 g 100 g
CUKIER 210 g 230 g
ŚMIETANA - 50 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1703/405 kJ/kcal
Tłuszcz 14.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 14.0 g
Węglowodany 62.0 g
w tym cukry 54.0 g
Białko 7.1 g
Błonnik 1.3 g
Sól 1.9 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 48.5 %
TŁUSZCZ 10.7 %
SUCHA MASA 94.2 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI66
46 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.29
NAZWA HANDLOWA
BASE EASY 100 F
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH
SMAK
NEUTRALNY | BEZ AROMATÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W ZIMNYM MLEKU
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI LODÓW TRADYCYJNYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO | BEZ PASTERYZACJI
DOZOWANIE
100 g bazy / 1 l świeżego pełnego mleka
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI LATTE | MILK BASES | BAZY MLECZNE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE