BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.
BASE TOP 100 S.A. - to doskonale zbilansowana baza do produkcji lodów mlecznych bez dodatku tłuszczów pochodzenia roślinnego. Skład bogaty w białka mleka zapewnia lodom doskonałą strukturę, objętość oraz smarowność. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Neutralny smak, bez dodatku aromatów doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dekoracyjnymi. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na gorąco.
*bazy do lodów mlecznych pakowane są w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
Składniki: laktoza (z mleka), białka mleka, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, śmietanka w proszku, syrop glukozowy, maltodekstryna, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), substancje stabilizujące: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), guma tara (E417), alginian sodu (E401), sól; może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE |
1000 g |
BAZA |
100 g |
RECEPTURA - DOZOWANIE |
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE |
1000 ml |
1000 ml |
1000 ml |
ŚMIETANA |
100 g |
100 g |
- |
CUKIER |
170 g |
210 g |
220 g |
DEKSTROZA |
50 g |
- |
- |
BASE TOP 100 SA |
100 g |
100 g |
100 g |
EFFEUNO |
- |
15 g |
- |
SOFFIPAN |
- |
- |
20 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1717/407 kJ/kcal |
Tłuszcz |
11.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
8.1 g |
Węglowodany |
58.0 g |
w tym cukry |
52.0 g |
Białko |
18.0 g |
Błonnik |
2.2 g |
Sól |
0.95 g |
DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
28.5 % |
TŁUSZCZ |
8.2 % |
SUCHA MASA |
96.2 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.