Baza do tradycyjnych lodów czekoladowych!

Basi latte Pernigotti to seria doskonale zbilansowanych mieszanek bazowych w proszku do produkcji mlecznych lodów rzemieślniczych.
Base Gusto Cioccolato 100 to baza do produkcji lodów mlecznych o smaku czekoladowym. Półprodukt w proszku o wysokiej zawartości kakao oraz proszku czekoladowego, przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną. Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem - 100 gramów produktu na 1 litr podstawowej mieszanki mlecznej. Baza pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym smaku ciemnej czekolady. Łatwa w użyciu baza do lodów. Produkt wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Baza do tradycyjnych lodów czekoladowych z wysoką zawartością kakao oraz proszkiem czekoladowym.
Mieszanka bazowa do stosowania w procesie na zimno, w temperaturze pokojowej.

Mieszanka bazowa do lodów czekoladowych!

Składniki i alergeny: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, dekstroza, kakao w proszku, syrop glukozowy, substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromaty, ciemna czekolada o zawartości kakao 60% (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322)); produkt może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu i zabezpieczyć zawartość przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów.

Receptura z wykorzystaniem bazy do lodów czekoladowych:

Receptura - dozowanie w procesie na zimno (przygotowanie w temperaturze pokojowej) |
Base Gusto Cioccolato |
100 g |
0.1 kg |
Cukier |
250 g |
0.25 kg |
Mleko pełne |
1000 ml |
1.0 l |


Charakterystyka produktu Base Gusto Cioccolato 100 Pernigotti |
Rodzaj |
mieszanka bazowa w proszku do lodów czekoladowych |
Nazwa handlowa |
Base Gusto Cioccolato |
Numer katalogowy |
12091910 |
Smak |
czekolada |
Barwa |
ciemnobrązowa |
Forma |
proszek |
Przeznaczenie |
półprodukt do lodów czekoladowych |
Zastosowanie |
baza do tradycyjnych lodów czekoladowych |
Proces |
na zimno (prowadzony w temperaturze pokojowej) |
Seria produktowa |
Basi Latte |
Masa netto |
2.0 kg |
Produkt |
bezglutenowy |
Producent |
Pernigotti |
Dystrybutor |
Sempre Group |


Wartość odżywcza w 100 gramach produktu |
Wartość energetyczna |
1392/332 kJ/kcal |
Tłuszcz |
8.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
4.9 g |
Węglowodany |
43.0 g |
w tym cukry |
33.0 g |
Białko |
13.0 g |
Sól |
0.96 g |


Opakowanie |
Opakowanie jednostkowe (worek) |
2.0 kg |
Opakowanie zbiorcze (karton) |
12.0 kg - 6 x 2.0 kg |
Termin przydatności do spożycia |
24 miesiące od daty produkcji (dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu) zgodnie z atestem od producenta |


Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez Pernigotti Gelatieri Italiani - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".





