• CIASTO NA GOFRY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

  • Nowy
mieszanka bazowa do tradycyjnych lodów czekoladowych - Pernigotti - cukieteria.pl
  • mieszanka bazowa do tradycyjnych lodów czekoladowych - Pernigotti - cukieteria.pl
  • produkt bezglutenowy - cukieteria.pl
  • mieszanka bazowa do tradycyjnych lodów czekoladowych - Pernigotti - cukieteria.pl

op. 2 kg Base Gusto Cioccolato 100 - 12091910 Pernigotti - baza do tradycyjnych lodów czekoladowych

PERNIGOTTI292

Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do produkcji tradycyjnych lodów czekoladowych. Półprodukt w proszku o wysokiej zawartości kakao i proszku czekoladowego. Łatwa w użyciu baza do lodów czekoladowych. Mieszanka do lodów czekoladowych.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
6 190,00 zł Do 60,00 zł
200,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Baza do tradycyjnych lodów czekoladowych!

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Basi latte Pernigotti to seria doskonale zbilansowanych mieszanek bazowych w proszku do produkcji mlecznych lodów rzemieślniczych.

Base Gusto Cioccolato 100 to baza do produkcji lodów mlecznych o smaku czekoladowym. Półprodukt w proszku o wysokiej zawartości kakao oraz proszku czekoladowego, przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną. Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem - 100 gramów produktu na 1 litr podstawowej mieszanki mlecznej. Baza pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym smaku ciemnej czekolady. Łatwa w użyciu baza do lodów. Produkt wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.

Baza do tradycyjnych lodów czekoladowych z wysoką zawartością kakao oraz proszkiem czekoladowym.

Mieszanka bazowa do stosowania w procesie na zimno, w temperaturze pokojowej.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Mieszanka bazowa do lodów czekoladowych!

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki i alergeny: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, dekstroza, kakao w proszku, syrop glukozowy, substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromaty, ciemna czekolada o zawartości kakao 60% (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322)); produkt może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu i zabezpieczyć zawartość przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Receptura z wykorzystaniem bazy do lodów czekoladowych:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Receptura - dozowanie w procesie na zimno (przygotowanie w temperaturze pokojowej)
Base Gusto Cioccolato 100 g 0.1 kg
Cukier 250 g 0.25 kg
Mleko pełne 1000 ml 1.0 l

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Charakterystyka produktu Base Gusto Cioccolato 100 Pernigotti
Rodzaj mieszanka bazowa w proszku do lodów czekoladowych
Nazwa handlowa Base Gusto Cioccolato
Numer katalogowy 12091910
Smak czekolada
Barwa ciemnobrązowa 
Forma proszek
Przeznaczenie półprodukt do lodów czekoladowych
Zastosowanie baza do tradycyjnych lodów czekoladowych
Proces na zimno (prowadzony w temperaturze pokojowej)
Seria produktowa Basi Latte
Masa netto 2.0 kg
Produkt bezglutenowy
Producent Pernigotti
Dystrybutor Sempre Group

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu
Wartość energetyczna 1392/332 kJ/kcal
Tłuszcz 8.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.9 g
Węglowodany 43.0 g
w tym cukry 33.0 g
Białko 13.0 g
Sól 0.96 g

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Opakowanie
Opakowanie jednostkowe (worek) 2.0 kg
Opakowanie zbiorcze (karton) 12.0 kg - 6 x 2.0 kg
Termin przydatności do spożycia 24 miesiące od daty produkcji (dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu) zgodnie z atestem od producenta

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez Pernigotti Gelatieri Italiani - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI292
73 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI150

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO 12093751 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 226,80 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI327

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.65 kg GELAGEL FICO D'INDIA SICILIA 12091202 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak opuncja figowa

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku opuncji figowej. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych. Baza do lodów i sorbetów opuncja figowa.

Cena 199,65 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI328

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.65 kg GELAGEL PERA ITALIA 12091203 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak włoska gruszka

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku gruszki. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych. Baza do produkcji lodów gruszkowych. Baza do sorbetów gruszkowych.

Cena 181,50 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI318

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego

Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach. 

Cena 96,25 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU