op. 2 kg Base Gusto Cioccolato 100 - 12091910 Pernigotti - baza do tradycyjnych lodów czekoladowych

Indeks: PERNIGOTTI292
Marka:

Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do produkcji tradycyjnych lodów czekoladowych. Półprodukt w proszku o wysokiej zawartości kakao i proszku czekoladowego. Łatwa w użyciu baza do lodów czekoladowych. Mieszanka do lodów czekoladowych.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
6 256,50 zł Do 81,00 zł
270,00 zł (8% VAT)
135,00 zł / 1 kg

250,00 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Baza do tradycyjnych lodów czekoladowych!

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Basi latte Pernigotti to seria doskonale zbilansowanych mieszanek bazowych w proszku do produkcji mlecznych lodów rzemieślniczych.

Base Gusto Cioccolato 100 to baza do produkcji lodów mlecznych o smaku czekoladowym. Półprodukt w proszku o wysokiej zawartości kakao oraz proszku czekoladowego, przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną. Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem - 100 gramów produktu na 1 litr podstawowej mieszanki mlecznej. Baza pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym smaku ciemnej czekolady. Łatwa w użyciu baza do lodów. Produkt wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.

Baza do tradycyjnych lodów czekoladowych z wysoką zawartością kakao oraz proszkiem czekoladowym.

Mieszanka bazowa do stosowania w procesie na zimno, w temperaturze pokojowej.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Mieszanka bazowa do lodów czekoladowych!

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki i alergeny: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, dekstroza, kakao w proszku, syrop glukozowy, substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromaty, ciemna czekolada o zawartości kakao 60% (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322)); produkt może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu i zabezpieczyć zawartość przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Receptura z wykorzystaniem bazy do lodów czekoladowych:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Receptura - dozowanie w procesie na zimno (przygotowanie w temperaturze pokojowej)
Base Gusto Cioccolato 100 g 0.1 kg
Cukier 250 g 0.25 kg
Mleko pełne 1000 ml 1.0 l

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Charakterystyka produktu Base Gusto Cioccolato 100 Pernigotti
Rodzaj mieszanka bazowa w proszku do lodów czekoladowych
Nazwa handlowa Base Gusto Cioccolato
Numer katalogowy 12091910
Smak czekolada
Barwa ciemnobrązowa 
Forma proszek
Przeznaczenie półprodukt do lodów czekoladowych
Zastosowanie baza do tradycyjnych lodów czekoladowych
Proces na zimno (prowadzony w temperaturze pokojowej)
Seria produktowa Basi Latte
Masa netto 2.0 kg
Produkt bezglutenowy
Producent Pernigotti
Dystrybutor Sempre Group

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu
Wartość energetyczna 1392/332 kJ/kcal
Tłuszcz 8.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.9 g
Węglowodany 43.0 g
w tym cukry 33.0 g
Białko 13.0 g
Sól 0.96 g

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Opakowanie
Opakowanie jednostkowe (worek) 2.0 kg
Opakowanie zbiorcze (karton) 12.0 kg - 6 x 2.0 kg
Termin przydatności do spożycia 24 miesiące od daty produkcji (dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu) zgodnie z atestem od producenta

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez Pernigotti Gelatieri Italiani - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Szczegóły produktu