3.5 kg PASTA JAGODOWA SEMPRE pasta smakowa do lodów owocowych - zawartość owoców - 30%
Pasta jagodowa z 30% zawartością owoców - przeznaczona do produkcji lodów owocowych metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
Opis produktu
PASTA OWOCOWA - przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pasta może również pełnić rolę integratora w lodach ze świeżymi owocami. Pastę charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.).
Składniki: cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, jagody (30%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), koncentrat jabłkowy, koncentrat ze spiruliny, aromaty, barwnik: koncentrat soku z czarnego bzu, substancja stabilizująca: pektyna (E440); zawartość owoców - 30%.
Dozowanie: 70-100 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów); 30-50 gramów na 1 litr mieszanki bazowej jako integrator do lodów ze świeżymi owocami.
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
Zastosowanie: do produkcji lodów metodą tradycyjną; jako integrator do lodów ze świeżymi owocami; do wyrobów cukierniczych i piekarskich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1129/266 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 64.8 g |
w tym cukry | 57.6 g |
Białko | 0.2 g |
Błonnik | 1.7 g |
Sól | 0.02 g |
Szczegóły produktu
- MASA NETTO
- 3.5 kg
- OPAKOWANIE
- PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 7 kg - 2 x 3.5 kg
- RODZAJ
- PASTA SMAKOWA DO LODÓW OWOCOWYCH
- SMAK
- JAGODA
- FORMA
- PASTA
- KONSYSTENCJA
- PÓŁPŁYNNA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
- ZASTOSOWANIE
- INTEGRATOR DO LODÓW JAGODOWYCH
- DOZOWANIE
- PASTA SMAKOWA - 70-100 g/l
- DOZOWANIE
- INTEGRATOR - 30-50 g/l
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- UNIKAĆ GWAŁTOWNYCH ZMIAN TEMPERATURY
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-25°C
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- MAX 65 %
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)