PASTA OWOCOWA - przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pasta może również pełnić rolę integratora w lodach ze świeżymi owocami. Pastę charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.).
Składniki: cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, jagody (30%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), koncentrat jabłkowy, koncentrat ze spiruliny, aromaty, barwnik: koncentrat soku z czarnego bzu, substancja stabilizująca: pektyna (E440); zawartość owoców - 30%.
Dozowanie: 70-100 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów); 30-50 gramów na 1 litr mieszanki bazowej jako integrator do lodów ze świeżymi owocami.
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
Zastosowanie: do produkcji lodów metodą tradycyjną; jako integrator do lodów ze świeżymi owocami; do wyrobów cukierniczych i piekarskich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1129/266 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
64.8 g |
w tym cukry |
57.6 g |
Białko |
0.2 g |
Błonnik |
1.7 g |
Sól |
0.02 g |