6 kg VARIEGATO FRAGOLA FRIZZY 12098757 PERNIGOTTI pasta cukiernicza o smaku truskawkowym z cukierkami musującymi
Pasta do przekładania i dekorowania o smaku truskawkowym z dodatkiem cukierków musujących. Doskonała do urozmaicania i dekorowania lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.
Opis produktu
VARIEGATO FRAGOLA FRIZZY - "półprodukt o smaku truskawkowym z musującymi cukierkami - do urozmaicania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych"
Pasta variegato o smaku truskawkowym pozwalająca uzyskać specyficzny efekt musowania w ustach. Idealna do urozmaicania i przekładania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych (przede wszystkim do nadziewania). Musujące variegato o smaku truskawkowym zawiera proszek owocowy i cukier strzelający (cukier, syrop glukozowy, laktoza, dwutlenek węgla). Barwa pasty została uwydatniona po przez dodatek koncentratu soku z buraka.
![]()
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
![]()
Składniki: cukier, olej roślinny (słonecznikowy), syrop glukozowy, musujący granulat cukrowy (10.0%) (cukier, syrop glukozowy, laktoza, dwutlenek węgla), odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, koncentrat śmietanki, zagęszczony sok z buraka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), proszek truskawkowy (0.03%); może zawierać soję, jaja, zboża zawierające gluten, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, pistacje, orzeszki ziemne, sezam oraz ich pochodne; (zgodnie z regulacją UE 1169/2011).
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| PASTA VARIEGATO FRAGOLA FRIZZY | quantum satis (według uznania) |
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1130/266 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 0.1 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
| Węglowodany | 65.0 g |
| w tym cukry | 53.0 g |
| Białko | 0.0 g |
| Sól | 0.02 g |
![]()
![]()
Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.
![]()
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12098757
- NAZWA HANDLOWA
- VARIEGATO FRAGOLA FRIZZY
- MASA NETTO
- 6.0 kg
- OPAKOWANIE
- WIADERKO Z POKRYWKĄ
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 2 x 6.0 kg (karton)
- RODZAJ
- PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA
- SMAK
- TRUSKAWKOWY
- BARWA
- RÓŻOWA
- KONSYSTENCJA
- MUSUJĄCA
- PRZEZNACZENIE
- DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
- ZASTOSOWANIE
- DO PRZEKŁADANIA | DEKOROWANIA | NADZIEWANIA
- DOZOWANIE
- GUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI