op. 500 g Aromat dymu wędzarniczego - AROMA DE HUMO Sosa Ingredients - aromat spożywczy w proszku
Aromat dymu wędzarniczego, który pozwala uzyskać specyficzny posmak wędzenia w potrawach i produktach. Dodatek spożywczy w proszku, który pozwala cieszyć się charakterystycznym smakiem wędzonych potraw przez cały rok.
Opis produktu
Aromat dymu wędzarniczego w proszku!
Dodatek spożywczy w proszku, który pozwala uzyskać charakterystyczny aromat dymu wędzarniczego w potrawach. Produkt został opracowany w celu zapewnienia charakterystycznego smaku i zapachu wędzenia w produktach. Charakteryzuje się bardzo mocnym aromatem dymu i wędzenia. Już niewielki dodatek pozwala uzyskać charakterystyczny posmak produktów wędzonych w preparatach kulinarnych. Produkt poza aromatem wprowadza do produktu również specyficzny smak oraz subtelną barwę. Dozowanie aromatu należy prowadzić ostrożnie i stopniowo sprawdzając nie tylko smak, ale również wpływ dodatku na barwę produktu. Aromat spożywczy w proszku dodaje się bezpośrednio do produktu. Zalecane dozowanie to 5 gramów aromatu dymu wędzarniczego w proszku na 1 kilogram produktu. Aromat pozwala cieszyć się charakterystycznym smakiem wędzonych potraw o każdej porze roku!
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Składniki: maltodekstryna, aromat dymu wędzarniczego, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu (E551).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów, mleka, nasion sezamu, selera, gorczycy i siarczynów.
Nazwa handlowa | aroma de humo |
Numer katalogowy | 50056 / 39006 / 52005003 |
Rodzaj | aromat spożywczy w proszku |
Forma | proszek |
Konsystencja | sypka |
Barwa | biało beżowa |
Smak | charakterystyczny, dymu wędzarniczego |
Aromat | charakterystyczny, dymu i wędzenia |
Przeznaczenie | dodatek do żywności |
Zastosowanie | dodatek barwiący, smakowy i aromatyczny |
Opakowanie | plastikowy słoik z nakrętką |
Masa netto | 500 g |
Dozowanie | 5 g / kg |
Producent | Sosa Ingredients |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano w Hiszpanii |
Możliwości zastosowania i sposób użycia aromatu dymu wędzarniczego:
Dodatek spożywczy w proszku o charakterystycznym aromacie dymu wędzarniczego dodaje się bezpośrednio do produktu. Dozowanie należy prowadzić ostrożnie i stopniowo, zalecane dozowanie to 5 gramów aromatu na 1 kg produktu. Po każdej dawce aromatu dokładnie wymieszać go z produktem, a następnie sprawdzić intensywność smaku oraz wpływ dodatku na barwę produktu końcowego. Aromat dymu wędzarniczego pozwala uzyskać specyficzny aromat wędzenia w potrawach. Doskonale sprawdzi się jako dodatek nadający smak i aromat do: przystawek, potraw, zup, sosów, gotowych dań, pikantnych nadzień, wyrobów piekarniczych.
Warunki przechowywania aromatów spożywczych:
Warunki przechowywania: aromaty spożywcze należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie produktu. Do dozowania używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania produktu to 15-25°C w wilgotności względnej powietrza nie przekraczającej 60%.
Przybliżona wartość odżywcza aromatu w proszku:
Wartość energetyczna | 1600 kJ / 376 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 94.1 g |
w tym cukry | 4.1 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.04 g |
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Aromat spożywczy. Dodatek spożywczy, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: Wyprodukowano w Hiszpanii
Szczegóły produktu