Naturalny aromat imbirowy w płynie przeznaczony do nadawania oraz wzmacniania smaku i aromatu deserów, potraw i napojów. Uniwersalne przeznaczenie i zastosowanie. Do aromatu dołączona jest pipeta pozwalająca na łatwe i precyzyjne dozowanie.
Seria naturalnych esencji aromatycznych od hiszpańskiej marki Sosa Ingredients, to wysokiej jakości preparaty aromatyczne o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie oraz gastronomii. Przeznaczone są do nadawania smaku oraz wzmacniania smaku - zależnie od rodzaju aplikacji. Są to naturalne esencje w płynie pozyskiwane z różnego rodzaju surowców, które dozuje się za pomocą zakraplacza. Esencje rozlewane są do metalowych buteleczek, które zabezpieczają produkt przed działaniem czynników zewnętrznych, do każdego aromatu dołączana jest pipeta z tworzywa, która pozwala na łatwe i precyzyjne dozowanie. Podawana w dozowaniu liczba kropli aromatu to uśredniona wartość, która uwzględnia gęstość aromatów (naturalne aromaty charakteryzują się większą gęstością niż aromaty syntetyczne).
Naturalny aromat imbirowy pozyskiwany jest z korzenia aromatycznej przyprawy, doskonale sprawdzi się zarówno do słodkich jak i wytrawnych aplikacji.
Składniki: naturalna esencja imbirowa.
Dozowanie (aromat) - 2 g/kg
2 g = około 70 kropli
Dozowanie (smak) - 0,2 g/kg
0,2 g = około 6 kropli
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów.
Naturalny aromat bergamotkowy w płynie przeznaczony do nadawania oraz wzmacniania smaku i aromatu deserów, potraw i napojów. Uniwersalne przeznaczenie i zastosowanie. Do aromatu dołączona jest pipeta pozwalająca na łatwe i precyzyjne dozowanie.
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Naturalny aromat limonki w płynie przeznaczony do nadawania oraz wzmacniania smaku i aromatu deserów, potraw i napojów. Uniwersalne przeznaczenie i zastosowanie. Do aromatu dołączona jest pipeta pozwalająca na łatwe i precyzyjne dozowanie.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Aromat kremu chantilly w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Seria aromatów spożywczych na bazie gliceryny, które doskonale rozpuszczają się w mieszankach na bazie wody oraz tłuszczu. Przeznaczone przede wszystkim do aromatyzowania napojów, lodów, kremów i nadzień cukierniczych.