Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
op. 250 ml Pomarańczowy zamsz spożywczy w sprayu - FP044689 Barima Artisanal - barwnik do dekoracji cukierniczych
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Opis produktu
COLORANTE VELLY SPRAY - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu. Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt (nanosić na zamrożoną - (-)10℃ - powierzchnię musu śmietankowego/kremu, lub na dobrze schłodzoną - (+)2℃ - powierzchnię czekolady, marcepanu czy masy cukrowej). Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie masła kakaowego; nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).
![]()
Sposób użycia:
- 
wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund,
 - 
rozpylić na pożądaną powierzchnię z odległości 20-30 centymetrów,
 - 
pozostawić do wyschnięcia,
 - 
zamsz należy nanosić na zmrożoną ((-)10℃) powierzchnię musu śmietankowego lub kremu,
 - 
zamsz należy nanosić na dobrze schłodzoną ((+)2℃) powierzchnię czekolady, marcepanu lub masy cukrowej,
 - 
UWAGA - zamsz w sprayu nie wymaga podgrzewania.
 
![]()
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), izobutan (E943b), propan (E944), tłuszcz kakaowy, barwnik: tartrazyna (E102), czerwień allura (E129); barwniki - tartrazyna i czerwień allura - mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej (optymalna temperatura przechowywania - 20℃); ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
![]()
Zastosowanie:
- 
do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
 - 
do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
 - 
do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
 - 
do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej.
 
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 3634/884 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 100.0 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 59.7 g | 
| Węglowodany | 0.0 g | 
| w tym cukry | 0.0 g | 
| Białko | 0.0 g | 
| Sól | 0.0 g | 
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
 - FP044689
 - NAZWA HANDLOWA
 - COLORANTE VELLY SPRAY PROFESSIONAL ORANGE
 - OPAKOWANIE
 - ALUMINIOWA PUSZKA Z DOZOWNIKIEM
 - OPAKOWANIE ZBIORCZE
 - 12 SZTUK (KARTON)
 - POJEMNOŚĆ
 - 250 ml
 - RODZAJ
 - BARWNIK W SPRAYU O STRUKTURZE ZAMSZU
 - KOLOR
 - POMARAŃCZOWY
 - FORMA
 - SPRAY | STRUKTURA ZAMSZU
 - PRZEZNACZENIE
 - DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
 - ZASTOSOWANIE
 - DO DEKORACJI SCHŁODZONYCH POWIERZCHNI WYROBÓW
 - DOZOWANIE
 - WEDŁUG UZNANIA
 - WARUNKI PRZECHOWYWANIA
 - W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
 - WARUNKI PRZECHOWYWANIA
 - W SUCHYM, CHŁODNYM I ZACIENIONYM MIEJSCU
 - TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
 - 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
 - SERIA PRODUKTOWA
 - COLORANTE VELLY SPRAY PROFESSIONAL
 - CERTYFIKATY
 - VEGAN
 - CERTYFIKATY
 - NIE ZAWIERA BIELI TYTANOWEJ