op. 500 g Aromat dymu wędzarniczego - AROMA DE HUMO Sosa Ingredients - aromat spożywczy w proszku
Aromat dymu wędzarniczego, który pozwala uzyskać specyficzny posmak wędzenia w potrawach i produktach. Dodatek spożywczy w proszku, który pozwala cieszyć się charakterystycznym smakiem wędzonych potraw przez cały rok.
Opis produktu
Aromat dymu wędzarniczego w proszku!

Dodatek spożywczy w proszku, który pozwala uzyskać charakterystyczny aromat dymu wędzarniczego w potrawach. Produkt został opracowany w celu zapewnienia charakterystycznego smaku i zapachu wędzenia w produktach. Charakteryzuje się bardzo mocnym aromatem dymu i wędzenia. Już niewielki dodatek pozwala uzyskać charakterystyczny posmak produktów wędzonych w preparatach kulinarnych. Produkt poza aromatem wprowadza do produktu również specyficzny smak oraz subtelną barwę. Dozowanie aromatu należy prowadzić ostrożnie i stopniowo sprawdzając nie tylko smak, ale również wpływ dodatku na barwę produktu. Aromat spożywczy w proszku dodaje się bezpośrednio do produktu. Zalecane dozowanie to 5 gramów aromatu dymu wędzarniczego w proszku na 1 kilogram produktu. Aromat pozwala cieszyć się charakterystycznym smakiem wędzonych potraw o każdej porze roku!

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Składniki: maltodekstryna, aromat dymu wędzarniczego, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu (E551).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów, mleka, nasion sezamu, selera, gorczycy i siarczynów.

| Nazwa handlowa | aroma de humo | 
| Numer katalogowy | 50056 / 39006 / 52005003 | 
| Rodzaj | aromat spożywczy w proszku | 
| Forma | proszek | 
| Konsystencja | sypka | 
| Barwa | biało beżowa | 
| Smak | charakterystyczny, dymu wędzarniczego | 
| Aromat | charakterystyczny, dymu i wędzenia | 
| Przeznaczenie | dodatek do żywności | 
| Zastosowanie | dodatek barwiący, smakowy i aromatyczny | 
| Opakowanie | plastikowy słoik z nakrętką | 
| Masa netto | 500 g | 
| Dozowanie | 5 g / kg | 
| Producent | Sosa Ingredients | 
| Dystrybutor | Sempre Group | 
| Kraj produkcji | Wyprodukowano w Hiszpanii | 


Możliwości zastosowania i sposób użycia aromatu dymu wędzarniczego:

Dodatek spożywczy w proszku o charakterystycznym aromacie dymu wędzarniczego dodaje się bezpośrednio do produktu. Dozowanie należy prowadzić ostrożnie i stopniowo, zalecane dozowanie to 5 gramów aromatu na 1 kg produktu. Po każdej dawce aromatu dokładnie wymieszać go z produktem, a następnie sprawdzić intensywność smaku oraz wpływ dodatku na barwę produktu końcowego. Aromat dymu wędzarniczego pozwala uzyskać specyficzny aromat wędzenia w potrawach. Doskonale sprawdzi się jako dodatek nadający smak i aromat do: przystawek, potraw, zup, sosów, gotowych dań, pikantnych nadzień, wyrobów piekarniczych.

Warunki przechowywania aromatów spożywczych:

Warunki przechowywania: aromaty spożywcze należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie produktu. Do dozowania używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania produktu to 15-25°C w wilgotności względnej powietrza nie przekraczającej 60%.

Przybliżona wartość odżywcza aromatu w proszku:

| Wartość energetyczna | 1600 kJ / 376 kcal | 
| Tłuszcz | 0.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g | 
| Węglowodany | 94.1 g | 
| w tym cukry | 4.1 g | 
| Białko | 0.0 g | 
| Błonnik | 0.0 g | 
| Sól | 0.04 g | 


Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Aromat spożywczy. Dodatek spożywczy, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: Wyprodukowano w Hiszpanii



Szczegóły produktu
 
                   
                   
                   
               
               
               
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													