
Indeks: MONIN44
Marka: MONIN
0,7l GRENADINE LE SIROP DE MONIN syrop o cierpkim smaku czerwonych owoców z nutą wanilii
55,39 zł / 1l
Crema W2 Callebaut, idealnie kremowe nadzienie o wyjątkowym smaku klasycznej białej czekolady. Gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików, wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek, do przekładania tortu i dekoracji muffinek.
Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem czekolady!
Crema Callebaut to: nowa linia produktów, która oferuje gotowe do użycia nadzienia czekoladowe, idealne do szprycowania, wypełniania, smarowania i dekorowania wyrobów cukierniczych po wypieku.
Crema Callebaut to:
Najwyższa jakość składników!
Doskonały smak i kremowa konsystencja!
Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!
Powtarzalność przepisów!
Szybka i sprawna praca!
Crema W2 Callebaut to idealnie kremowe nadzienie o wyjątkowym mleczno-śmietankowym smaku czekolady W2 Callebaut z delikatną waniliową nutą.
Doskonałe do wypełniania i dekorowania - pączków, eklerów, makaroników, croissantów, babeczek, muffinek, tart, tortów i czego tylko potrzebujesz!
Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem czekolady!
Sposób użycia:
nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,
przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,
kremu nie należy podgrzewać - przeznaczony jest do szprycowania wyrobów po wypieku,
kremu nie należy chłodzić i mrozić - niskie temperatury mogą powodować krystalizację tłuszczu,
oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym - wystarczy dokładnie wymieszać krem,
nadzienie to produkt gotowy do szprycowania, nadziewania, smarowania i wypełniania,
do szprycowania używaj rękawów cukierniczych wraz z odpowiednimi tylkami,
po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu,
delektuj się wyjątkowym smakiem kultowej czekolady!
KREM DO NADZIEWANIA WYROBÓW CUKIERNICZYCH PO WYPIEKU!
KREM NIE NADAJE SIĘ DO ZAPIEKANIA ORAZ MROŻENIA!
- doskonały smak,
- kremowa konsystencja,
- łatwość użycia,
- uniwersalne zastosowanie,
- wszechstronne użycie,
- powtarzalność przepisów,
- usprawnienie pracy,
- najwyższa jakość składników.
GŁÓWNE ZASTOSOWANIE KREMU CZEKOLADOWEGO | |
nadziewanie, wypełnianie, szprycowanie, dekorowanie, smarowanie, aromatyzowanie | tory, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje, desery |
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy, oliwa), biała czekolada (18.5%) (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku), odtłuszczone mleko w proszku, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt może zawierać migdały i orzechy laskowe.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU GOTOWE NADZIENIE DO SZPRYCOWANIA | |
NAZWA HANDLOWA | CREMA W2 |
NUMER KATALOGOWY | FMW-R1435-651 / FMW-R1435-37C |
RODZAJ PRODUKTU | GOTOWY KREM DO SZPRYCOWANIA |
SERIA PRODUKTOWA | FILLINGS & CREAM |
PRODUCENT | CALLEBAUT |
OPAKOWANIE | WIADERKO Z POKRYWĄ |
MASA NETTO | 5.0 KG |
SMAK | BIAŁA CZEKOLADA W2 CALLEBAUT |
ZASTOSOWANIE | DO NADZIEWANIA, WYPEŁNIANIA, SMAROWANIA, DEKOROWANIA |
PRZEZNACZENIE | STOSOWANIE PO WYPIEKU |
KONSYSTENCJA | KREMOWA |
CERTYFIKATY | COCOA HORIZONS |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2343/560 kJ/kcal |
Tłuszcz | 34.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.8 g |
Węglowodany | 54.7 g |
w tym cukry | 54.4 g |
Białko | 8.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.23 g |
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu - optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!
Indeks: MONIN44
Marka: MONIN
Indeks: MONIN26
Marka: MONIN
Indeks: MONIN24
Marka: MONIN
Indeks: VALRHONA10
Marka: VALRHONA
Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.
Indeks: MONIN117
Marka: MONIN
Indeks: MONIN182
Marka: MONIN
Indeks: COMPRITAL75
Marka: COMPRITAL
Topping waniliowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Gotowa polewa smakowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: MONIN155
Marka: MONIN
Indeks: SWEETDECOR45/15
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: COMPRITAL189
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta waniliowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: EUROVANILLE02
Marka: EUROVANILLE
Indeks: MASTERMARTINI58
Marka: Master Martini
Niezawodny roślinny krem o słodkim, lekko waniliowym smaku przeznaczony do ubijania. Będzie idealną bazą różnego rodzaju kremów i deserów, a także dodatkiem stabilizującym do śmietanki.
Indeks: MONIN20
Marka: MONIN
Indeks: DREIDOPPEL20
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: BABBI95
Marka: BABBI
Topping karmelowo-waniliowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: BABBI06
Marka: BABBI
Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i ekstraktem waniliowym. Przeznaczone do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Zapewniają wygodę użycia, powtarzalność przepisów, łatwe przechowywanie i bezpieczeństwo produktów.
Indeks: EUROVANILLE07
Marka: EUROVANILLE
Organiczne laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru o długości od 16 do 20 centymetrów.
Indeks: DREIDOPPEL40/1
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: BABBI28
Marka: BABBI
Pasta waniliowa z pasteryzowanymi żółtkami jaja. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pasta z dodatkiem nasion wanilii Bourbon. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Indeks: BABBI120
Marka: BABBI
Pasta waniliowa o wyjątkowym aromacie z subtelną nutą karmelu. Skoncentrowany smaki i aromat oraz atrakcyjna barwa. Pasta z dodatkiem nasion wanilii Bourbon. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Indeks: COMPRITAL175
Marka: COMPRITAL
Pasta waniliowa z żółtkami jaj i mielonymi laskami wanilii. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Indeks: DAWN62
Marka: DAWN FOODS
Indeks: PERNIGOTTI229
Marka: PERNIGOTTI
Pasta o naturalnym aromacie wanilii burbońskiej z Madagaskaru i ze sproszkowanymi laskami wanilii. Umożliwia przygotowanie intensywnych w smaku lodów i kremów z ziarenkami wanilii. Pasta waniliowa przeznaczona jest do stosowania na zimno. Produkt poddany obróbce termicznej może zyskać gorzki posmak.
Indeks: PERNIGOTTI234
Marka: PERNIGOTTI
Pasta waniliowa z dodatkiem mielonych lasek wanilii. Skoncentrowany smak i aromat. Pasta pozwala uzyskać lody i kremy o atrakcyjnej barwie z widocznymi cząstkami wanilii.
Indeks: PERNIGOTTI233
Marka: PERNIGOTTI
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o klasycznym smaku słodkiej śmietanki z waniliową nutą. Doskonała baza do tworzenia lodów rzemieślniczych z dodatkami smakowymi i teksturalnymi.
Indeks: PERNIGOTTI129
Marka: PERNIGOTTI
Pasta do lodów inspirowana klasycznym i bardzo prostym deserem prosto od włoskiej babci. Cytrynowy krem budyniowy z nutą wanilii to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów, semifreddo czy musów.
Indeks: BABBI164
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: MODECOR1149
Marka: MODECOR
Półprodukt w postaci słodkiej pasty z ekstraktem waniliowym. Zawiera naturalny aromat oraz mielone laski wanilii. Doskonały dodatek smakowy do wypieków i deserów.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: EUROVANILLE12
Marka: EUROVANILLE
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
Indeks: EUROVANILLE13
Marka: EUROVANILLE
Organiczne laski wanilii zapakowane w wygodną szklaną tubkę z korkiem - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru.
Indeks: EUROVANILLE17
Marka: EUROVANILLE
Naturalny proszek waniliowy pozyskiwany w kontrolowanym procesie mielenia i przesiewania strąków waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis i Pompona. Łatwe przechowywanie i dozowanie.
Indeks: JAR03
Syntetyczna substancja aromatyczna - etylowanilina - przeznaczona do użytku profesjonalnego (przemysł spożywczy).
Indeks: EUROVANILLE15
Marka: EUROVANILLE
Laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Tahitensis z Papua Nowa Gwinea o długości od 16 do 17 centymetrów.
Indeks: MONIN235
Marka: MONIN
Idealny upominek dla miłośników kawy i słodyczy - zestaw syropów smakowych w wersji "mini" - francuska wanilia + słony karmel + ciasteczko czekoladowe.
Indeks: BABBI188
Marka: BABBI
Kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków - do nadawania smaku i konsystencji. Przeznaczona do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: CALLEBAUT129
Marka: CALLEBAUT
Crema W2 Callebaut, idealnie kremowe nadzienie o wyjątkowym smaku klasycznej białej czekolady. Gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików, wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek, do przekładania tortu i dekoracji muffinek. Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem...
Indeks: PAVONI418
Marka: PAVONI ITALIA
Seria form silikonowych do nowoczesnych monoporcji i deserów. Eleganckie i efektowne kształty, które doskonale dostosujesz do każdej okazji. Vanilla - forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych deserów w kształcie laski wanilii - oryginalny kształt stworzony we współpracy z Cédric Grolet.
Indeks: SOSA513
Marka: Sosa Ingredients
12.03.2026 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Naturalny ekstrakt z lasek wanilii z Madagaskaru. Płynny aromat z dodatkiem nasion wanilii. Intensywny naturalny aromat wanilii! Idealny do lodów, kremów i koktajli.
1 057,60 zł / 100 g
Indeks: COMPRITAL07
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta waniliowa do produkcji kremowych i aromatycznych lodów. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Waniliowy krem cukierniczy. Skoncentrowany krem waniliowy.
Indeks: BABBI218
Marka: PERNIGOTTI
Pasta Vaniglia Bianca skoncentrowana pasta waniliowa zawierająca napar z nasion wanilii Bourbon i nasiona wanilii Bourbon. Przeznaczona do produkcji waniliowych lodów rzemieślniczych. Idealna kremów i nadzień cukierniczych. Waniliowa pasta cukiernicza bez barwników.
Indeks: EUROVANILLE22
Marka: EUROVANILLE
Ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z nasionami i proszkiem waniliowym z trzech odmian wanilii - Planifolia, Tahitensis, Pompona. Intensywny smak i aromat z nutami owoców i winogron.
Indeks: EUROVANILLE23
Marka: EUROVANILLE
Organiczny ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z ziarnami wanilii Bourbon. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru. Idealny do wyrobów cukierniczych na bazie mleka.
Indeks: EUROVANILLE24
Marka: EUROVANILLE
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru - wytwarzana na bazie alkoholowego ekstraktu waniliowego. Uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
Indeks: EUROVANILLE25
Marka: EUROVANILLE
Indeks: EUROVANILLE20
Marka: EUROVANILLE
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
Indeks: PERNIGOTTI350
Marka: PERNIGOTTI
Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: MONIN82
Marka: MONIN
Indeks: PAPILART197
Marka: KRAM
Papierowe miseczki do lodów nie zawierają plastiku, dzięki czemu nie podlegają dodatkowej opłacie SUP (tzw. opłacie od plastiku Single Use Plastic). Kubeczki do lodów nie są objęte Rozporządzeniem Ministra Klimatu i Środowiska (z dnia 7 grudnia 2023 roku) w sprawie stawek opłaty za produkty jednorazowego użytku z tworzyw sztucznych będące opakowaniami.
Indeks: KRAM11
Marka: KRAM
Papierowe miseczki do lodów nie zawierają plastiku, dzięki czemu nie podlegają dodatkowej opłacie SUP (tzw. opłacie od plastiku Single Use Plastic). Kubeczki do lodów nie są objęte Rozporządzeniem Ministra Klimatu i Środowiska (z dnia 7 grudnia 2023 roku) w sprawie stawek opłaty za produkty jednorazowego użytku z tworzyw sztucznych będące opakowaniami.
Crema W2 Callebaut, idealnie kremowe nadzienie o wyjątkowym smaku klasycznej białej czekolady. Gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików, wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek, do przekładania tortu i dekoracji muffinek.
Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem czekolady!