op. 3 kg Vaniglia Bourbon con semi Babbi - pasta waniliowa z pasteryzowanymi żółtkami i nasionami wanilii - nr. kat. 12442

Indeks: BABBI28
Marka:

Pasta waniliowa z pasteryzowanymi żółtkami jaja. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pasta z dodatkiem nasion wanilii Bourbon. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.

480,00 zł (8% VAT)
160,00 zł / 1 kg

444,44 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Waniliowa pasta cukiernicza z nasionami wanilii Bourbon:

Seria past waniliowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Pasta Vaniglia Bourbon con semi:

Pasta waniliowa z pasteryzowanymi żółtkami jaja. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pasta z dodatkiem nasion wanilii Bourbon. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.

Skład pasty waniliowej:

Składniki: syrop glukozowy, pasteryzowane żółtka jaj, cukier, aromat, ekstrakt z lasek wanilii Bourbon, ekstrakt cytrynowy, nasiona z lasek wanilii Bourbon, sól, barwniki: ryboflawina (E101), olejek eteryczny cytrynowy.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Pasta smakowa 40-50 g
Mieszanka bazowa 1000 g

Pasta smakowa - szczegóły produktu:

Rodzaj smakowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Pasta Vaniglia Bourbon con semi
Numer katalogowy 1.24.42
Smak waniliowy
Barwa pomarańczowo-żółta
Forma pasta
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 4 x 3.0 kg - 12.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Babbi
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty waniliowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1377 kJ / 326 kcal
Tłuszcz 5.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2.1 g
Węglowodany 59.0 g
w tym cukry 59.0 g
Białko 3.4 g
Sól 0.22 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

 

 

Szczegóły produktu