W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
op. 3 kg Cremvanille con semi di Vaniglia Comprital - kremowa pasta waniliowa z żółtkami i kawałkami wanilii - nr. kat. PC582P
Pasta waniliowa z żółtkami jaj i mielonymi laskami wanilii. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Opis produktu
Pasta waniliowa z żółtkami i kawałkami wanilii:
Seria past waniliowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Pasta Cremvanille con semi di Vaniglia:
Pasta waniliowa z żółtkami jaj i mielonymi laskami wanilii. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Skład pasty waniliowej:
Składniki: syrop cukrowy (cukier, woda), syrop glukozowy, żółtka jaj, aromat, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), barwnik: karoteny (E160a), mielone laski wanilii.
Alergeny: produkt może zawierać mleko.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:
| Pasta smakowa | 50 g |
| Mieszanka bazowa | 1000 ml |
Pasta smakowa - szczegóły produktu:
| Rodzaj | smakowa pasta cukiernicza |
| Nazwa handlowa | Pasta Cremvanille con semi di Vaniglia |
| Numer katalogowy | PC582P |
| Smak | waniliowy |
| Barwa | pomarańczowo-żółta |
| Forma | pasta |
| Masa netto | 3.0 kg |
| Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
| Opakowanie zbiorcze | karton |
| Ilość w opakowaniu zbiorczym | 2 x 3.0 kg - 6.0 kg |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Producent | Comprital |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty waniliowej:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 1229 kJ / 290 kcal |
| Tłuszcz | 1.4 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
| Węglowodany | 70.0 g |
| w tym cukry | 54.0 g |
| Białko | 0.7 g |
| Sól | 0.01 g |
Szczegóły produktu
Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.
op. 1 kg Topping Vaniglia - waniliowa polewa do lodów i deserów - Be The Top - Comprital
Topping waniliowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Gotowa polewa smakowa o uniwersalnym zastosowaniu.
10 g AROMAT WANILIOWY SWEET DECOR aromat spożywczy w proszku nadający smak i zapach
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Pasta waniliowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
1l DECOR UP MASTER MARTINI słodki roślinny krem UHT do ubijania o lekko waniliowym smaku
Niezawodny roślinny krem o słodkim, lekko waniliowym smaku przeznaczony do ubijania. Będzie idealną bazą różnego rodzaju kremów i deserów, a także dodatkiem stabilizującym do śmietanki.
1 kg PASTAROM BAKE VANILLA H 0795 DREIDOPPEL waniliowa pasta aromatyzująco-koloryzująca
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Topping karmelowo-waniliowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
op. 1.2 kg TUORLOMIO 12812 BABBI - pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i ekstraktem waniliowym
Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i ekstraktem waniliowym. Przeznaczone do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Zapewniają wygodę użycia, powtarzalność przepisów, łatwe przechowywanie i bezpieczeństwo produktów.
250 g ORGANICZNA LASKA WANILII BOURBON EUROVANILLE laski wanilii z Madagaskaru o długości 16-20 cm
Organiczne laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru o długości od 16 do 20 centymetrów.
1 kg PASTAROM WANILIA 67310 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Pasta waniliowa z pasteryzowanymi żółtkami jaja. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pasta z dodatkiem nasion wanilii Bourbon. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Pasta waniliowa o wyjątkowym aromacie z subtelną nutą karmelu. Skoncentrowany smaki i aromat oraz atrakcyjna barwa. Pasta z dodatkiem nasion wanilii Bourbon. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Pasta waniliowa z żółtkami jaj i mielonymi laskami wanilii. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Pasta o naturalnym aromacie wanilii burbońskiej z Madagaskaru i ze sproszkowanymi laskami wanilii. Umożliwia przygotowanie intensywnych w smaku lodów i kremów z ziarenkami wanilii. Pasta waniliowa przeznaczona jest do stosowania na zimno. Produkt poddany obróbce termicznej może zyskać gorzki posmak.
Pasta waniliowa z dodatkiem mielonych lasek wanilii. Skoncentrowany smak i aromat. Pasta pozwala uzyskać lody i kremy o atrakcyjnej barwie z widocznymi cząstkami wanilii.
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o klasycznym smaku słodkiej śmietanki z waniliową nutą. Doskonała baza do tworzenia lodów rzemieślniczych z dodatkami smakowymi i teksturalnymi.
Pasta do lodów inspirowana klasycznym i bardzo prostym deserem prosto od włoskiej babci. Cytrynowy krem budyniowy z nutą wanilii to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów, semifreddo czy musów.
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Półprodukt w postaci słodkiej pasty z ekstraktem waniliowym. Zawiera naturalny aromat oraz mielone laski wanilii. Doskonały dodatek smakowy do wypieków i deserów.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
Organiczne laski wanilii zapakowane w wygodną szklaną tubkę z korkiem - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru.
Naturalny proszek waniliowy pozyskiwany w kontrolowanym procesie mielenia i przesiewania strąków waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis i Pompona. Łatwe przechowywanie i dozowanie.
Syntetyczna substancja aromatyczna - etylowanilina - przeznaczona do użytku profesjonalnego (przemysł spożywczy).
250 g LASKA WANILII TAHITENSIS EUROVANILLE laski wanilii z Papua Nowa Gwinea o długości 16-17 cm
Laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Tahitensis z Papua Nowa Gwinea o długości od 16 do 17 centymetrów.
Idealny upominek dla miłośników kawy i słodyczy - zestaw syropów smakowych w wersji "mini" - francuska wanilia + słony karmel + ciasteczko czekoladowe.
Kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków - do nadawania smaku i konsystencji. Przeznaczona do lodów i wyrobów cukierniczych.
Crema W2 Callebaut, idealnie kremowe nadzienie o wyjątkowym smaku klasycznej białej czekolady. Gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików, wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek, do przekładania tortu i dekoracji muffinek. Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem czekolady!
Seria form silikonowych do nowoczesnych monoporcji i deserów. Eleganckie i efektowne kształty, które doskonale dostosujesz do każdej okazji. Vanilla - forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych deserów w kształcie laski wanilii - oryginalny kształt stworzony we współpracy z Cédric Grolet.
12.03.2026 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Naturalny ekstrakt z lasek wanilii z Madagaskaru. Płynny aromat z dodatkiem nasion wanilii. Intensywny naturalny aromat wanilii! Idealny do lodów, kremów i koktajli.
Skoncentrowana pasta waniliowa do produkcji kremowych i aromatycznych lodów. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Waniliowy krem cukierniczy. Skoncentrowany krem waniliowy.
Pasta Vaniglia Bianca skoncentrowana pasta waniliowa zawierająca napar z nasion wanilii Bourbon i nasiona wanilii Bourbon. Przeznaczona do produkcji waniliowych lodów rzemieślniczych. Idealna kremów i nadzień cukierniczych. Waniliowa pasta cukiernicza bez barwników.
Ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z nasionami i proszkiem waniliowym z trzech odmian wanilii - Planifolia, Tahitensis, Pompona. Intensywny smak i aromat z nutami owoców i winogron.
Organiczny ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z ziarnami wanilii Bourbon. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru. Idealny do wyrobów cukierniczych na bazie mleka.
op. 1 kg PASTA WANILIOWA EUROVANILLE pasta z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru - wytwarzana na bazie alkoholowego ekstraktu waniliowego. Uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.
op. 30 g FLAMINGO FULLFILL GEL FOOD COLORING FRACTAL COLORS barwnik spożywczy w żelu - różowy
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
op. 40 g Perełki mini fioletowe - Sweet Decor - kuleczki cukrowe z perłowym połyskiem - śr. 3-4 mm
Perłowa posypka cukrowa do dekoracji domowych słodyczy - tortów, babeczek, ciasteczek, lizaków i czego tylko zamarzysz! Perełka mini perłowa fioletowa od Sweet Decor - kuleczki cukrowe do dekoracji - gotowa do użycia błyszcząca posypka do ozdabiania wypieków i deserów. Małe i wygodne opakowanie idealne do użytku domowego!
op. 100 g Violet Dream Sprinkle It! - mieszanka fioletowych posypek cukrowych do dekoracji
Fioletowa posypka cukrowa do tortu! Mieszanka fioletowych posypek cukrowych do dekoracji. Starannie dobrane wzory tworzące tematyczny mix gotowy do użycia. Gotowa do użycia posypka dekoracyjna. To do dzieła!
1 szt. ∅ 250 x h 3 mm PODKŁAD OKRĄGŁY ZŁOTY ALFATEC sztywny podkład do tortów z powłoką foliową
Solidnie wykonany, wytłaczany podkład z dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Idealnie sprawdzi się do transportu, przechowywania i ekspozycji cięższych ciast i tortów. Będzie również doskonałą podstawą dla tortu piętrowego.