COLORANTE VELLY SPRAY - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu. Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt (nanosić na zamrożoną - (-)10℃ - powierzchnię musu śmietankowego/kremu, lub na dobrze schłodzoną - (+)2℃ - powierzchnię czekolady, marcepanu czy masy cukrowej). Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie masła kakaowego; nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).
Sposób użycia:
-
wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund,
-
rozpylić na pożądaną powierzchnię z odległości 20-30 centymetrów,
-
pozostawić do wyschnięcia,
-
zamsz należy nanosić na zmrożoną ((-)10℃) powierzchnię musu śmietankowego lub kremu,
-
zamsz należy nanosić na dobrze schłodzoną ((+)2℃) powierzchnię czekolady, marcepanu lub masy cukrowej,
-
UWAGA - zamsz w sprayu nie wymaga podgrzewania.
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), izobutan (E943b), propan (E944), tłuszcz kakaowy, koncentrat ze słodkiego ziemniaka, rzodkiewki, marchwi i jabłka, antocyjany.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej (optymalna temperatura przechowywania - 20℃); ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
Zastosowanie:
-
do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
-
do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
3634/884 kJ/kcal |
Tłuszcz |
100.0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
59.7 g |
Węglowodany |
0.0 g |
w tym cukry |
0.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |