0,47 zł / 1 szt.
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
5 kg GOFRY BĄBELKOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów bąbelkowych
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Mieszanka bazowa do przygotowywania gofrów bąbelkowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz cukiernictwie. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych przeznaczonych do wypieku gofrów bąbelkowych.
Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym (waniliowym) aromatem oraz wyważonym słodkim smakiem. Gofry świeżo po wypieczeniu można w łatwy sposób zawijać - bez efektu łamania czy pękania. Doskonale sprawdzą się zamiast wafli do lodów podczas tworzenia efektownych deserów oraz podawane z różnego rodzaju dodatkami - bitą śmietaną, świeżymi owocami, owocami w żelu, słodkimi sosami, posypkami dekoracyjnymi lub posypkami cukrowymi. Zastosowane dodatki dają ogromne możliwości tworzenia różnorodnych kombinacji smakowych i teksturalnych.
Zalety stosowania mieszanki do gofrów:
-
łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)
-
zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto
-
usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta
-
powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów
-
uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku
-
długi termin przydatności do spożycia
-
stabilność podczas przechowywania
Składniki: mąka pszenna, cukier, serwatka w proszku (z mleka), skrobia pszenna, glukoza, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglan sodu (E500), sól, aromat; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów.
RECEPTURA | |
1000 g | WODA |
250 g | OLEJ ROSLINNY |
1000 g | MIESZANKA BAZOWA |
Sposób przygotowania:
-
do naczynia wlać 1000 g wody (w temperaturze pokojowej)
-
dodać 200 g oleju roślinnego (bardzo dobrze sprawdzi się olej rzepakowy oraz słonecznikowy)
-
wymieszać mokre składniki i miksując na wolnych obrotach
-
stopniowo (porcjami) dodawać mieszankę bazową do gofrów w proszku (1000 g)
-
po dodaniu całości mieszanki w proszku włącz średnie obroty miksera i dokładnie wymieszaj
-
(do uzyskania jednolitej konsystencji)
-
gofry przygotowuje się w specjalnym urządzeniu (gofrownicy) nagrzanej do temperatury 180°C
-
czas przygotowania gofrów to około 2-3 minuty
-
przed wylaniem ciasta gofrownicę należy nagrzać do odpowiedniej temperatury
-
oraz zabezpieczyć powierzchnię płyty grzewczej cienką warstwą tłuszczu (aby zapobiec przywieraniu ciasta)
-
do zabezpieczania powierzchni gofrownicy doskonale sprawdzi się tłuszcz w sprayu
-
można również nakładać cienką warstwę tłuszczu za pomocą pędzelka
-
po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)
-
w celu uzyskania rożków gofry należy zwinąć tuż po upieczeniu!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1523/359 kJ/kcal |
Tłuszcz | 1.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
Węglowodany | 76.0 g |
w tym cukry | 21.0 g |
Białko | 8.7 g |
Sól | 0.16 g |
Opis
- NAZWA HANDLOWA
- GOFRY BĄBELKOWE W PROSZKU
- MASA NETTO
- 5 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK PAPIEROWY | FOLIA
- RODZAJ
- MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
- ZASTOSOWANIE
- DO GOFRÓW BĄBELKOWYCH
- DOZOWANIE
- 1000 g mieszanki + 1000 g wody + 250 g oleju
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
0,61 zł / 1 szt.
0,61 zł / 1 szt.
0,61 zł / 1 szt.
Indeks: DEBIC02
Marka: DEBIC
700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
57,00 zł / 1l
Indeks: SEMPRE45
Marka: SEMPRE
2kg SOFT ŚMIETANKA PP1430918 SEMPRE mieszanka do produkcji śmietankowych lodów włoskich
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
31,50 zł / 1 kg
Indeks: MONIN94
Marka: MONIN
0,7l MAPLE SPICE LE SIROP DE MONIN syrop kolony z przyprawami korzennymi
63,14 zł / 1l
16,00 zł / 1 kg
Indeks: MONIN24
Marka: MONIN
0,7l CREME BRULEE LE SIROP DE MONIN syrop o smaku kremu waniliowego z karmelem
63,14 zł / 1l
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
op. 1 kg WAFELEK 110006 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
195,00 zł / 1 kg
Indeks: AGUGIARO03
Marka: LE SINFONIE
op. 10 kg Magistrale Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do długo rosnących wypieków z ciasta drożdżowego
Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!
10,00 zł / 1 kg
Indeks: DAWN14
Marka: Dawn
2,5 kg CREME BRULEE baza do przygotowania deseru w proszku 2.03338.114 Dawn
40,00 zł / 1 kg
Indeks: DAWN231
Marka: Dawn
12,5kg AMERICAN COOKIE MIX baza na ciastka w stylu amerykańskim w proszku 0.02395.813 Dawn
23,21 zł / 1 kg
Indeks: SEMPRE328
Marka: SEMPRE
op. 1 kg PALONE MASŁO 110007 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
195,00 zł / 1 kg
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
op. 2 kg CIOCCOLATO 130 B156C COMPRITAL mieszanka w proszku na bazie kakao do produkcji lodów czekoladowych
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
105,70 zł / 1 kg
Indeks: BABBI04
Marka: BABBI
1 kg YOGHITO 30 10338 BABBI liofilizowany jogurt naturalny z aromatem - do lodów i wyrobów cukierniczych
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
161,00 zł / 1 kg
Indeks: BABBI180
Marka: BABBI
1 kg RICOTTA MIX 400 11460 BABBI gotowa mieszanka bazowa do deserów i lodów o smaku sera ricotta
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".
93,00 zł / 1 kg
21,00 zł / 1 kg
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
201,00 zł / 1 kg
Indeks: BABBI181
Marka: BABBI
1 kg CHANTILLY 60 11311 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - bita śmietana z cukrem i wanilią
Aromat kremu chantilly w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
119,40 zł / 1 kg
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
op. 1 kg RÓŻOWA GUMA BALONOWA 110002 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
201,00 zł / 1 kg
Indeks: LAPED28
Marka: LAPED
op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - duże granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 5 mm
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
2,70 zł / 100 g
Indeks: LAPED26
Marka: LAPED
op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - drobne granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 3 mm
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
2,70 zł / 100 g
Indeks: BABBI02
Marka: BABBI
1 kg MASCARPONE 40-50 14833 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - mascarpone
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
142,00 zł / 1 kg
Indeks: DAWN69
Marka: Dawn
20kg CRUNCHY COOKIE MIX baza chrupiących ciasteczek w proszku 2.03689.816 Dawn
41,00 zł / 1 kg
Indeks: AGUGIARO01
Marka: LE SINFONIE
op. 10 kg Sfoglia Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do chrupiących wypieków z ciasta francuskiego
Sfoglia - mąka pszenna do szybko rosnących wypieków o wyjątkowej chrupkości. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13% zawartości białka. Mąka do ciasta francuskiego! Mąka pszenna do bezpośredniego wypieku! Mąka sprzyjająca szybkiemu wzrostowi ciasta! Mąka pszenna do delikatnych i chrupiących wypieków!
9,50 zł / 1 kg
Indeks: SEMPRE292
Marka: SEMPRE
op. 1 kg NIEBIESKA GUMA BALONOWA 110001 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
401,00 zł / 1 kg
Indeks: DAWN239
Marka: Dawn
25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn
48,30 zł / 1 kg
Indeks: BABBI05
Marka: BABBI
1 kg QUARK 50 14830 BABBI aromatyzowany twaróg w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - aromat sernika
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
129,00 zł / 1 kg