- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
5 kg GOFRY BĄBELKOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów bąbelkowych
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Mieszanka bazowa do przygotowywania gofrów bąbelkowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz cukiernictwie. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych przeznaczonych do wypieku gofrów bąbelkowych.
Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym (waniliowym) aromatem oraz wyważonym słodkim smakiem. Gofry świeżo po wypieczeniu można w łatwy sposób zawijać - bez efektu łamania czy pękania. Doskonale sprawdzą się zamiast wafli do lodów podczas tworzenia efektownych deserów oraz podawane z różnego rodzaju dodatkami - bitą śmietaną, świeżymi owocami, owocami w żelu, słodkimi sosami, posypkami dekoracyjnymi lub posypkami cukrowymi. Zastosowane dodatki dają ogromne możliwości tworzenia różnorodnych kombinacji smakowych i teksturalnych.
Zalety stosowania mieszanki do gofrów:
-
łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)
-
zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto
-
usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta
-
powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów
-
uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku
-
długi termin przydatności do spożycia
-
stabilność podczas przechowywania
Składniki: mąka pszenna, cukier, serwatka w proszku (z mleka), skrobia pszenna, glukoza, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglan sodu (E500), sól, aromat; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów.
RECEPTURA | |
1000 g | WODA |
250 g | OLEJ ROSLINNY |
1000 g | MIESZANKA BAZOWA |
Sposób przygotowania:
-
do naczynia wlać 1000 g wody (w temperaturze pokojowej)
-
dodać 200 g oleju roślinnego (bardzo dobrze sprawdzi się olej rzepakowy oraz słonecznikowy)
-
wymieszać mokre składniki i miksując na wolnych obrotach
-
stopniowo (porcjami) dodawać mieszankę bazową do gofrów w proszku (1000 g)
-
po dodaniu całości mieszanki w proszku włącz średnie obroty miksera i dokładnie wymieszaj
-
(do uzyskania jednolitej konsystencji)
-
gofry przygotowuje się w specjalnym urządzeniu (gofrownicy) nagrzanej do temperatury 180°C
-
czas przygotowania gofrów to około 2-3 minuty
-
przed wylaniem ciasta gofrownicę należy nagrzać do odpowiedniej temperatury
-
oraz zabezpieczyć powierzchnię płyty grzewczej cienką warstwą tłuszczu (aby zapobiec przywieraniu ciasta)
-
do zabezpieczania powierzchni gofrownicy doskonale sprawdzi się tłuszcz w sprayu
-
można również nakładać cienką warstwę tłuszczu za pomocą pędzelka
-
po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)
-
w celu uzyskania rożków gofry należy zwinąć tuż po upieczeniu!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1523/359 kJ/kcal |
Tłuszcz | 1.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
Węglowodany | 76.0 g |
w tym cukry | 21.0 g |
Białko | 8.7 g |
Sól | 0.16 g |
Opis
- NAZWA HANDLOWA
- GOFRY BĄBELKOWE W PROSZKU
- MASA NETTO
- 5 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK PAPIEROWY | FOLIA
- RODZAJ
- MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
- ZASTOSOWANIE
- DO GOFRÓW BĄBELKOWYCH
- DOZOWANIE
- 1000 g mieszanki + 1000 g wody + 250 g oleju
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Indeks: DEBIC02
Marka: DEBIC
700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
Indeks: MONIN190
Marka: MONIN
0,7l Pumpkin Spice Monin syrop o smaku dyniowym z przyprawami korzennymi
Aromatyczny syrop dyniowo-korzenny do Pumpkin Spice Latte.
Indeks: MONIN231
Marka: MONIN
0.7 l WINTER SPICE LE SIROP DE MONIN rozgrzewający syrop z imbirem i przyprawami korzennymi
syrop cukrowy łączący pikantne nuty imbiru z ostrością chilli i wyjątkowym aromatem przypraw korzennych - idealny dodatek do ulubionego rozgrzewającego napoju na długie zimowe wieczory - spróbuj koniecznie!
Indeks: SEMPRE45
Marka: SEMPRE
2kg SOFT ŚMIETANKA PP1430918 SEMPRE mieszanka do produkcji śmietankowych lodów włoskich
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: MONIN94
Marka: MONIN
0,7l MAPLE SPICE LE SIROP DE MONIN syrop kolony z przyprawami korzennymi
Indeks: BABBI02
Marka: BABBI
1 kg MASCARPONE 40-50 14833 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - mascarpone
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: DAWN228
Marka: Dawn
2,5kg SILVIA FRUIT TART COVERING gotowa mieszanka do bezy w proszku 2.03652.114 Dawn
Indeks: DAWN225
Marka: Dawn
12,5kg MUFFIN MIX baza w proszku do klasycznych babeczek 0.02396.837 Dawn
Indeks: BABBI03
Marka: BABBI
1 kg MILK & CREAM 10-12 14804 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - mleko i śmietanka
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Indeks: BABBI05
Marka: BABBI
1 kg QUARK 50 14830 BABBI aromatyzowany twaróg w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - aromat sernika
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: DAWN210
Marka: Dawn
12,5kg CAKE BROWNIE MIX baza na ciasto czekoladowe w proszku 0.01033.711 Dawn
Indeks: DAWN239
Marka: Dawn
25kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku 2.03901.506 Dawn
Indeks: SEMPRE328
Marka: SEMPRE
op. 1 kg PALONE MASŁO 110007 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
op. 1 kg RÓŻOWA GUMA BALONOWA 110002 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: RÓŻNE293(1)
Marka: SEMPRE
1kg PIERNIK KASZTELAŃSKI MIESZANKA W PROSZKU do wypieku pierników
Niezbędna w każdej domowej i profesjonalnej cukierni, zwłaszcza w okresie świątecznym mieszanka do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Zapewnia zawsze doskonały smak i wyjątkowy aromat twoich ulubionych korzennych wypieków.
Indeks: DAWN224
Marka: Dawn
2,5kg TIRAMISU DESSERT CREME baza kremu o smaku mokka-tiramisu w proszku 2.03876.814 Dawn
Indeks: ZEELANDIA03
Marka: ZEELANDIA
10 kg GOFRY BISZKOPTOWE ZEELANDIA mieszanka do wypieku gofrów biszkoptowych
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
op. 1 kg SŁONY KARMEL 110004 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: DAWN238
Marka: Dawn
15kg KASE QUARK DELIKAT baza w proszku do wypieku sernika amerykańskiego 2.03900.115 Dawn
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
1 kg YOPIU P400 COMPRITAL produkt w proszku o wyraźnym i trwałym smaku jogurtu naturalnego
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Indeks: DAWN209
Marka: Dawn
15kg PREMIX PLATTENKUCHEN uniwersalna baza ciasta biszkoptowo-tłuszczowego 2.03517.016 Dawn
Indeks: DAWN14
Marka: Dawn
2,5 kg CREME BRULEE baza do przygotowania deseru w proszku 2.03338.114 Dawn
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
op. 1 kg WAFELEK 110006 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.