PRODUKCJA CUKIERNICZA  Liczba produktów: 29.

PRODUKCJA CUKIERNICZA

Produkty do cukiernictwa i profesjonalnego zastosowania w cukierniach, piekarniach, przy produkcji ciast, deserów, tortów. Otwierając i prowadząc cukiernię, niezbędne jest zaopatrzenie cukierni w produkty dla profesjonalistów, sprawdzonej i możliwie najlepszej jakości. Hurtownia cukiernicza, może zapewnić odpowiednio większe, zbiorcze opakowania...

Produkty do cukiernictwa i profesjonalnego zastosowania w cukierniach, piekarniach, przy produkcji ciast, deserów, tortów. Otwierając i prowadząc cukiernię, niezbędne jest zaopatrzenie cukierni w produkty dla profesjonalistów, sprawdzonej i możliwie najlepszej jakości. Hurtownia cukiernicza, może zapewnić odpowiednio większe, zbiorcze opakowania i różnorodność dostawców do cukierni. W ofercie znajdują się pasty cukiernicze, produkty w proszku do wypieku ciast, stabilizatory do śmietan, owoce w żelu i decrogele.

Więcej

Podkategorie

OWOCE W ŻELU

Nadzienia owocowe, do których należą również owoce w żelu służą do wypełniania ciast, deserów, uzupełniania musów. W zależności od składu mają różną konsystencję i nadają się na powierzchnię lub są termo stabilne do zapiekania. Wysokiej jakości nadzienia gwarantują smak i powtarzalność finalnego produktu.

STABILIZATORY DO ŚMIETANY

Stabilizatory nazywane też fondy do śmietan stosowane są powszechnie do utrzymania w odpowiedniej konsystencji desery przygotowywane na bazie bitej śmietany. Doskonale sprawdzają się zarówno przy deserach eksponowanych w witrynach i gablotach cukierniczych, jak również przy mrożonych produktach często przygotowywanych na monoporcje i desery robione w formach silikonowych. Uniwersalność Fondów pozwala przygotować wiele smaków i bardzo oryginalnych receptur przy wykorzystaniu bardzo wysokiej jakości stabilizatorów do śmietan np. amerykańskiej firmy Dawn, posiadającej wiele certyfikatów tzw.  „Czystych etykiet”  na bazie tylko naturalnych składników.

DECORGELE

Decorgele to gotowe produkty do użycia jako dekoracja na ciasta i torty. Pozwalają na tworzenie powierzchni „lustrzanych” lub „marmurkowych” na tortach oraz dekorowanie świeżych owoców. Smaki i kolory żeli do dekoracji pozwalają dopasować je do określonego wyrobu cukierniczego. Żele mogą byc stosowane na zimno lub ciepło w zależności od receptury i produktu.

CIASTA I MIESZANKI W...

Produkty takie jak ciasta w proszku ułatwiają nam pieczenie i gotowanie. Proszek zawiera kompozycje składników składających się na określoną recepturę z której otrzymujemy gotowe produkty po obróbce termicznej. Jakość produktu końcowego uzależniona jest od jakości składników i dodatków spożywczych jakie zawierają w sobie produkty w proszku, takie jak np. gotowe mieszanki ciast albo kremów, musów do deserów. Coraz częściej ciasta w proszku i inne tego typu produkty posiadają tzw. Zieloną etykietą, która informuje nas o tym, że pozbawione są niezdrowych i szkodliwych polepszaczy smaku, nie zawierają konserwantów , sztucznych barwników i aromatów. Bazują na naturalnych składnikach. Coraz częściej dostępne są również gotowe bezglutenowe ciasta w proszku, bez laktozy i produkty Bio. Stosowanie gotowych mieszanek w proszku, gwarantuje nam stała jakość produktu końcowego.

 

Pojemnik sztaplowany, biały, duży.
161,50 zł
Produkty 1 - 29 z 29

Przejdź do góry