DO CUKIERNICTWA  Liczba produktów: 29.

DO CUKIERNICTWA

Produkty do cukiernictwa i profesjonalnego zastosowania w cukierniach, piekarniach, przy produkcji ciast, deserów, tortów. Otwierając i prowadząc cukiernię, niezbędne jest zaopatrzenie cukierni w produkty dla profesjonalistów, sprawdzonej i możliwie najlepszej jakości. Hurtownia cukiernicza, może zapewnić odpowiednio większe, zbiorcze opakowania...

Produkty do cukiernictwa i profesjonalnego zastosowania w cukierniach, piekarniach, przy produkcji ciast, deserów, tortów. Otwierając i prowadząc cukiernię, niezbędne jest zaopatrzenie cukierni w produkty dla profesjonalistów, sprawdzonej i możliwie najlepszej jakości. Hurtownia cukiernicza, może zapewnić odpowiednio większe, zbiorcze opakowania i różnorodność dostawców do cukierni. W ofercie znajdują się pasty cukiernicze, produkty w proszku do wypieku ciast, stabilizatory do śmietan, owoce w żelu i decrogele.

Więcej

Podkategorie

OWOCE W ŻELU

Owoce w żelu to idealna opcja, gdy mamy ochotę na coś słodkiego o owocowym smaku. Świeże owoce możesz z powodzeniem zastąpić w deserach ich żelowym zamiennikiem, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do wielu dań.

Owoce w żelu na słodko

Owoce w żelu same w sobie stanowią pyszny półprodukt. Z tego powodu idealnie dopełnią wszelkie desery. Dzięki swojej lekko gęstej konsystencji nie spływają, stabilnie utrzymują się na płaskiej powierzchni. To powód, dla którego owoce w żelu do tortu są używane niezwykle często jako warstwa miedzy biszkoptami. Tort jest szczególnym wypiekiem, który musi pozostać szczególnie stabilny. Źle widziane byłyby jakiekolwiek spływające elementy naruszające jego konstrukcję. Jeśli chcesz tego uniknąć, wybierz owoce w żelu, tworząc niepowtarzalny deser na każdą okazję. Taka orzeźwiająca warstwa na Twoim torcie z pewnością spotka się z samymi pozytywnymi opiniami osób, które będą miały okazję jej spróbować.

Na słodkie śniadanie

Owoce w żelu sprawdzą się nie tylko w przypadku słodkich deserów, tortów czy ciast. Stanowią też świetny sposób na urozmaicenie śniadania lub podwieczorku. Dobrze komponują się z tradycyjnymi naleśnikami, amerykańskimi pancakes oraz goframi. Żelowa forma stanowi idealną polewę do wielu typu naleśników. W ten sposób skomponujesz dobrze zbilansowany posiłek, który błyskawicznie zniknie z talerza. Z pewnością przypadną do gustu także najmłodszym. Owoce w żelu do gofrów to kolejna propozycja dla punktów gastronomicznych. Jednym z ulubionych połączeń wybieranych przez klientów jest słodki gofer z frużeliną. Połączenie chrupiącego ciasta z owocowym dodatkiem zasmakuje każdemu.

Owoce w żelu do każdego zadania

Dostępne w naszym sklepie owoce w żelu różnią się od siebie konsystencją. Te różnice zapewniają pełen wachlarz możliwości – wybierając konkretny rodzaj, możesz zdecydować się na ich zapieczenie lub użycie w gotowej wersji. Owoce w żelu będą idealnym dodatkiem do Twojego deseru. Możesz z powodzeniem wykorzystać je również jako element dekoracji. Żelowa konsystencja zapewnia duże nabłyszczenie, co korzystnie wpłynie na walory estetyczne każdego dania.

Jeśli połączysz je z bitą śmietaną, kruszonką lub innym kremem na pewno wywołają zachwyt u wszystkich, którzy będą mieli szansę ich skosztować. Rodzaj owoców dobierz do typu deseru – dla większego orzeźwienia sprawdzi się ananas, a z bitą śmietaną idealnie skomponuje się truskawka.

Atrakcyjna cena owoców w żelu i duża pojemność opakowań umożliwiają wykorzystanie tego rodzaju dodatku w wielu przepisach. W naszym sklepie znajdziesz wiele produktów, które znajdą szerokie zastosowanie w Twojej cukierni i lodziarni. Ożyw swoje menu i desery, wykorzystując owoce w żelu!

STABILIZATORY DO ŚMIETANY

Stabilizatory nazywane też fondy do śmietan stosowane są powszechnie do utrzymania w odpowiedniej konsystencji desery przygotowywane na bazie bitej śmietany. Doskonale sprawdzają się zarówno przy deserach eksponowanych w witrynach i gablotach cukierniczych, jak również przy mrożonych produktach często przygotowywanych na monoporcje i desery robione w formach silikonowych. Uniwersalność Fondów pozwala przygotować wiele smaków i bardzo oryginalnych receptur przy wykorzystaniu bardzo wysokiej jakości stabilizatorów do śmietan np. amerykańskiej firmy Dawn, posiadającej wiele certyfikatów tzw.  „Czystych etykiet”  na bazie tylko naturalnych składników.

DECORGELE

Decorgele to gotowe produkty do użycia jako dekoracja na ciasta i torty. Pozwalają na tworzenie powierzchni „lustrzanych” lub „marmurkowych” na tortach oraz dekorowanie świeżych owoców. Smaki i kolory żeli do dekoracji pozwalają dopasować je do określonego wyrobu cukierniczego. Żele mogą byc stosowane na zimno lub ciepło w zależności od receptury i produktu.

CIASTA I MIESZANKI W...

Produkty takie jak ciasta w proszku ułatwiają nam pieczenie i gotowanie. Proszek zawiera kompozycje składników składających się na określoną recepturę z której otrzymujemy gotowe produkty po obróbce termicznej. Jakość produktu końcowego uzależniona jest od jakości składników i dodatków spożywczych jakie zawierają w sobie produkty w proszku, takie jak np. gotowe mieszanki ciast albo kremów, musów do deserów. Coraz częściej ciasta w proszku i inne tego typu produkty posiadają tzw. Zieloną etykietą, która informuje nas o tym, że pozbawione są niezdrowych i szkodliwych polepszaczy smaku, nie zawierają konserwantów , sztucznych barwników i aromatów. Bazują na naturalnych składnikach. Coraz częściej dostępne są również gotowe bezglutenowe ciasta w proszku, bez laktozy i produkty Bio. Stosowanie gotowych mieszanek w proszku, gwarantuje nam stała jakość produktu końcowego.

 

OWOCE LIOFILIZOWANE

Liofilizacja to w najprostszym wyjaśnieniu suszenie poprzez zmrażanie, a następnie odessanie wody. Proces liofilizacji pozwala zatrzymać wiele pełnowartościowych składników w tym witamin, szczególnie znajdujących się w świeżych owocach. Tak spreparowane produkty żywnościowe, pozwalają zachować długi okres przydatności. Po raz pierwszy ta metoda została użyta do konserwowania żywności dla astronautów w czasie coraz dłuższych misji kosmicznych. Lifilizowane owoce znajdują zastosowanie jako dodatek do czekolad, musli, ciast, biszkoptów bezowych, deserów i innych kulinarnych specjałów. Najważniejsze i przede wszystkim są zdrową przekąską dla wszystkich!

PRODUKTY WANILIOWE

Wanilia to jedna z najdroższych przypraw świata. Nadaje nie tylko smak, ale przede wszystkim aromat naszym potrawą. Nic więc dziwnego, że produkty waniliowe są tak często stosowane w kuchni. Wanilia jest nie tylko zdrowa, ale i pyszna. Laski wanilii z kolei stosowane są jako dodatek dekoracyjny. Najszlachetniejsza wanilia pochodzi z Madagaskaru tzw. Burbon. Używana jest w postaci lasek wanilii, past aromatycznych, czarnych pereł wanilii z ziarenek oraz kawioru waniliowego.

PRODUKTY ORZECHOWE

Produkty orzechowe dzielimy najczęściej , na te w postaci sypkiej, zmielonej i pasty. Do sypkich produktów należą posypki orzechowe, krokant z prażonych lub karmelizowanych orzechów. Do grupy sypkich produktów zalicza się mączka migdałowa, niezbędna do wypieku francuskich makaroników oraz używana przy pieczeniu ciast, głównie biszkoptów. Pasty orzechowe są finalnym produktem po zmieleniu na bardzo wysokich obrotach orzechów. W zależności od ich jakości i ceny rozróżnia się pasty orzechowe czyste w 100% wyprodukowane z orzechów bez jakichkolwiek dodatków oraz pasty z dodatkiem cukrów lub łączone z różnymi rodzajami orzechów. Pasty orzechowe wysokiej jakości pochodzą z wyselekcjonowanych bardzo dobrej jakości orzechów. Ich smak i naturalny aromat wpływa na ostateczny produkt i smak jakim są np. lody o smaku orzecha laskowego. 

 

PASTY CUKIERNICZE

Z myślą o klientach detalicznych i klientach branżowych, którzy chcieliby spróbować lub nabyć mniejsze opakowanie pasty smakowej, wprowadziliśmy możliwość zakupy małych pojemniczków po ok. 250 g profesjonalnych past cukierniczych do stosowania w kremach, masach, ciastach, ganache, musach i lodach. Wielkość opakowania daje możliwość wykorzystania pasty przy kilku recepturach.

Pojemnik sztaplowany, biały, duży.
167,00 zł
Brak magazynie
38,75 zł
Brak magazynie
36,88 zł
Brak magazynie
Produkty 1 - 29 z 29

Przejdź do góry