![pasta do lodów i produkcji cukierniczej o smaku słodkiej śmietanki z wanilią pasta do lodów i produkcji cukierniczej o smaku słodkiej śmietanki z wanilią](https://www.cukieteria.pl/35246-large_default/35-kg-pasta-gusto-fiordilatte-12092973a-pernigotti-pasta-o-smaku-waniliowej-smietanki.jpg)
![pasta do lodów i produkcji cukierniczej o smaku słodkiej śmietanki z wanilią pasta do lodów i produkcji cukierniczej o smaku słodkiej śmietanki z wanilią](https://www.cukieteria.pl/35246-large_default/35-kg-pasta-gusto-fiordilatte-12092973a-pernigotti-pasta-o-smaku-waniliowej-smietanki.jpg)
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o klasycznym smaku słodkiej śmietanki z waniliową nutą. Doskonała baza do tworzenia lodów rzemieślniczych z dodatkami smakowymi i teksturalnymi.
Pasta o smaku słodkiej śmietanki z nutą wanilii - klasyczne połączenie smakowe, które będzie doskonałą bazą do produkcji lodów z różnego rodzaju dodatkami smakowymi (pastami variegato do przekładania) i teksturalnymi (posypkami do lodów). Delikatny smak pozwala na na tworzenie lodów rzemieślniczych o kremowej i lekkiej konsystencji. Pasta doskonale sprawdzi się również do produkcji lodów wegańskich, ponieważ nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Przeznaczona jest również do stosowania w różnego rodzaju wyrobach cukierniczych (na przykład kremach, masach czy nadzieniach - również tych do pralin). Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz wyrobu kremów to 70 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty (na bazie syropu glukozowego oraz wody z aromatami) przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: syrop glukozowy, aromaty (śmietankowy, waniliowy), woda; produkt przyjazny dla wegan; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA CREMA GIANDUIOTTO | 70 g |
MIESZANKA BAZOWA | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1368/322 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 79.0 g |
w tym cukry | 53.0 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: SEMPRE423
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z owocami i skórką pomarańczową - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: MORI36
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z krótkim uchwytem wykonanym z elastycznego tworzywa. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w dwóch wersjach kolorystycznych.
Indeks: COMPRITAL188
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta miętowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: DREIDOPPEL43
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: BABBI232
Marka: BABBI
Pasta o smaku orzechów makadamia z kawałkami karmelizowanych orzechów makadamia, migdałów i orzechów laskowych. Półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI155
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL39(1)
Marka: COMPRITAL
Indeks: DREIDOPPEL49/1
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI65
Marka: PERNIGOTTI
Pasta do lodów niebieska o smaku gumy do żucia
Indeks: PERNIGOTTI242
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
Indeks: DREIDOPPEL04
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI38
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta smakowo-aromatyczna z 20% zawartością białej czekolady. Pozwala na produkcję kremowych i aromatycznych lodów o smaku białej czekolady. Stosowana jako dodatek smakowy i aromatyczny do wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI237
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI91
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: COMPRITAL315
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI74
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku tradycyjnego nugatu z orzechami laskowymi. Produkt z wysoką zawartością mielonego nugatu. Pasta smakowa do lodów rzemieślniczych oraz nadzień i kremów cukierniczych.
Indeks: BABBI18
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI248
Marka: PERNIGOTTI
Kandyzowane kasztany jadalne zanurzone w aromatycznym syropie z karmelem - doskonały dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI202
Marka: BABBI
Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych. Dodatek do produkcji lodów o smaku deseru Tiramisu. Produkt zawiera pasteryzowane żółtka jaj, wino Marsala i proszek kawowy. Półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o klasycznym smaku słodkiej śmietanki z waniliową nutą. Doskonała baza do tworzenia lodów rzemieślniczych z dodatkami smakowymi i teksturalnymi.