Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o klasycznym smaku słodkiej śmietanki z waniliową nutą. Doskonała baza do tworzenia lodów rzemieślniczych z dodatkami smakowymi i teksturalnymi.
Pasta o smaku słodkiej śmietanki z nutą wanilii - klasyczne połączenie smakowe, które będzie doskonałą bazą do produkcji lodów z różnego rodzaju dodatkami smakowymi (pastami variegato do przekładania) i teksturalnymi (posypkami do lodów). Delikatny smak pozwala na na tworzenie lodów rzemieślniczych o kremowej i lekkiej konsystencji. Pasta doskonale sprawdzi się również do produkcji lodów wegańskich, ponieważ nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Przeznaczona jest również do stosowania w różnego rodzaju wyrobach cukierniczych (na przykład kremach, masach czy nadzieniach - również tych do pralin). Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz wyrobu kremów to 70 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty (na bazie syropu glukozowego oraz wody z aromatami) przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA CREMA GIANDUIOTTO
70 g
MIESZANKA BAZOWA
1000 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1368/322 kJ/kcal
Tłuszcz
0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.0 g
Węglowodany
79.0 g
w tym cukry
53.0 g
Białko
0.0 g
Błonnik
0.0 g
Sól
0.0 g
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Siekane i karmelizowane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
Siekane pistacje to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Prażone i rozdrobnione pistacje w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o klasycznym smaku słodkiej śmietanki z waniliową nutą. Doskonała baza do tworzenia lodów rzemieślniczych z dodatkami smakowymi i teksturalnymi.