Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
3 kg PASTA 100% Z ZIAREN SŁONECZNIKA SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika
Czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.
Opis produktu
PASTA 100% Z NASION SŁONECZNIKA - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu prażenia (o średniej intensywności) łuskanych nasion słonecznika, a następnie mielenia aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pasty 100% charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny, potrawy itp.). Pasty wykonane z prażonych i mielonych nasion charakteryzują się wysoką zawartością tłuszczu oraz gładką konsystencją. Proces prażenia nasion uwydatnia ich charakterystyczny i przyjemny smak, dzięki czemu 100% pasty są bardzo aromatyczne. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu możliwe jest oddzielanie fazy tłuszczowej, dlatego przed każdym użyciem pastę trzeba dokładnie wymieszać.
Pasty z nasion pozwalają na produkcję doskonałych lodów o naturalnym smaku oraz barwie (nie zawierają dodatku aromatów oraz barwników). Naturalny smak orzechów świetnie łączy się z różnego rodzaju dodatkami oraz pastami do przekładania i dekorowania. Do produkcji lodów doskonale sprawdzają się bazy przeznaczone do łączenia z pastami tłustymi.
Składniki: prażone i mielone nasiona słonecznika.
Alergeny: może zawierać mleko, laktozę, białka mleka, orzechy arachidowe, pozostałe orzechy, sezam oraz ich pochodne.
Dozowanie: 80-120 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów orzechowych)
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.
Zastosowanie: do produkcji lodów metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2289/546 kJ/kcal |
Tłuszcz | 46.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.9 g |
Węglowodany | 22.6 g |
w tym cukry | 2.5 g |
Białko | 18.2 g |
Błonnik | 10.4 g |
Sól | 22.5 mg |
Szczegóły produktu
- MASA NETTO
- 3.0 kg
- OPAKOWANIE
- PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
- RODZAJ
- PASTA 100% Z NASION
- AROMAT
- PRAŻONE NUTY | CHARAKTERYSTYCZNY
- SMAK
- NASIONA SŁONECZNIKA
- BARWA
- BRĄZOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
- FORMA
- PASTA
- KONSYSTENCJA
- GŁADKA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
- DOZOWANIE
- 80-120 g/l mieszanki bazowej (produkcja lodów)
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 46.0 %
- APLIKACJE
- LODY | KREMY | NADZIENIA | WYROBY CUKIERNICZE I PIEKARNICZE
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- UNIKAĆ GWAŁTOWNYCH ZMIAN TEMPERATURY
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-25°C
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- MAX 65 %
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)