• CIASTO NA GOFRY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca
  • nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca
  • nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca
  • nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca
  • nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 72% EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE CWD-Q1EVOC-E0-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)

CACAOBARRY36(1)

EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.

151,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to wyjątkowa czekolada wykonana w całości z czystego owocu kakaowca (miazga kakaowa uzupełniona o cukry otrzymane z miąższu owoców kakaowca właściwego - Theobroma cacao L.), która zapewnia rewolucyjne i świeże doznania smakowe z mocno wyczuwalnymi owocowymi nutami. Smak czekolady opisywany jest jako - jasny, cytrusowy i pikantny - tropikalna owocowość pełna świeżego mango, cytryny, mandarynki, marakui i miąższu kakaowca. Czekoladę należy potraktować wyjątkowo - jako delikatny świeży owoc.

Czekolada wykonana jest w całości z czystego owocu kakaowca, bez dodatku cukrów rafinowanych, emulgatorów (lecytyny) oraz aromatów (wanilia). (maksymalna temperatura podgrzewania czekolady to 40°C).

Czekolada "wholefruit" wprowadza radykalną zmianę w postrzeganiu owoców kakaowca oraz sposobu w jaki wytwarza się czekoladę - korzystając z tego co stworzyła natura. Zmiana spojrzenia na tradycję produkcji czekolady pozwala uświadomić sobie, że to co znajduje się w owocach kakaowca, to wszystko, czego potrzeba do stworzenia wspaniałej czekolady.

"Najprostsze koncepcje są najpotężniejsze i najtrudniejsze do osiągnięcia".

Evocao™ to innowacja w świecie czekolady, która doskonale wpasowuje się w aktualne trendy i aspiracje dla zdrowej przyjemności. WHOLEFRUIT EVOCAO™ to pierwsza czysta ekspresja czekolady zgodnie z zamierzeniami natury. Seria PURETE CACAO BARRY - nastawiona jest na szacunek i waloryzację owoców kakao o czystych i intensywnych smakach.

NOWY RODZAJ CZEKOLADY O WYJĄTKOWYM PROFILU AROMATYCZNYM - NATURALNA KWASOWOŚĆ I OWOCOWE NUTY EVOCAO™ PRZYWODZĄ NA MYŚL EGZOTYCZNE OWOCE - CZEKOLADA DOGŁĘBNIE UJAWNIA WSZYSTKIE SMAKI I NATURALNĄ ŚWIEŻOŚĆ OWOCÓW KAKAOWCA!

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Składniki: miazga kakaowa, cukry otrzymane z miąższu owoców kakaowca właściwego (Theobroma cacao L.); czekolada ciemna - kuwertura - masa kakaowa minimum 72.5%.

KOMPOZYCJA EVOCAO™
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
72% - 41%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE EVOCAO™
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2306/551 kJ/kcal
Tłuszcz 43.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 26.0 g
Węglowodany 26.0 g
w tym cukry 22.0 g
Białko  7.9 g
Sól 0.05 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY (AKCEPTOWANE ODCHYLENIE TEMPERATUROWE PODCZAS PROCESÓW TO (+/-) 1°C
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE TEMPEROWANIE PRACA Z CZEKOLADA KRYSTALIZACJA
CZEKOLADA EVOCAO™  
T1 40°C T2 27°C T3 31-32°C T4 20°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z EVOCAO™:

 

BRIOCHE CZEKOLADOWA

POPISOWY DESER CZEKOLADOWY

KWIAT KAKAO

CIASTO KUKURYDZIANE

TORT MUSOWY

FORMOWANE PRALINY

PRALINY BANANOWE

EVOCAO CACAO BARRY (4).png

Szczegóły produktu
CACAOBARRY36(1)

Opis

NUMER KATALOGOWY
CWD-Q1EVOC-E0-U70
NAZWA HANDLOWA
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE
MASA NETTO
1.0 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘIEM
RODZAJ
WHOLEFRUIT CHOCOLATE | CZEKOLADA BEZ DODATKÓW
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
CZYSTY | GŁĘBOKI | PIKANTNY | OWOCOWY
BARWA
INTENSYWNA | BRĄZOWA | CZEKOLADOWA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | WHOLEFRUIT CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
DOMINIKANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
72 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
41 %
APLIKACJE
OBLEWANIE | FORMOWANIE | NADAWANIE SMAKU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
PURETE CACAO BARRY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CALLEBAUT93

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 92,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA628(1)

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 1 kg Czekolada deserowa 50% kakao - małe kwadratowe kawałki czekolady deserowej - Chunks dark mini 772599 Barima Artisanal

Czekolada deserowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Czekolada cukiernicza w postaci drobnych kwadracików. Idealna jako dodatek do lodów, deserów, musów i kremów. Kwadratowa posypka czekoladowa do tortu, posypka czekoladowa do kawy i gorącej czekolady, posypka czekoladowa do dekoracji lodów.

Cena 41,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU