EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to wyjątkowa czekolada wykonana w całości z czystego owocu kakaowca (miazga kakaowa uzupełniona o cukry otrzymane z miąższu owoców kakaowca właściwego - Theobroma cacao L.), która zapewnia rewolucyjne i świeże doznania smakowe z mocno wyczuwalnymi owocowymi nutami. Smak czekolady opisywany jest jako - jasny, cytrusowy i pikantny - tropikalna owocowość pełna świeżego mango, cytryny, mandarynki, marakui i miąższu kakaowca. Czekoladę należy potraktować wyjątkowo - jako delikatny świeży owoc.
Czekolada wykonana jest w całości z czystego owocu kakaowca, bez dodatku cukrów rafinowanych, emulgatorów (lecytyny) oraz aromatów (wanilia). (maksymalna temperatura podgrzewania czekolady to 40°C).
Czekolada "wholefruit" wprowadza radykalną zmianę w postrzeganiu owoców kakaowca oraz sposobu w jaki wytwarza się czekoladę - korzystając z tego co stworzyła natura. Zmiana spojrzenia na tradycję produkcji czekolady pozwala uświadomić sobie, że to co znajduje się w owocach kakaowca, to wszystko, czego potrzeba do stworzenia wspaniałej czekolady.
"Najprostsze koncepcje są najpotężniejsze i najtrudniejsze do osiągnięcia".
Evocao™ to innowacja w świecie czekolady, która doskonale wpasowuje się w aktualne trendy i aspiracje dla zdrowej przyjemności. WHOLEFRUIT EVOCAO™ to pierwsza czysta ekspresja czekolady zgodnie z zamierzeniami natury. Seria PURETE CACAO BARRY - nastawiona jest na szacunek i waloryzację owoców kakao o czystych i intensywnych smakach.
NOWY RODZAJ CZEKOLADY O WYJĄTKOWYM PROFILU AROMATYCZNYM - NATURALNA KWASOWOŚĆ I OWOCOWE NUTY EVOCAO™ PRZYWODZĄ NA MYŚL EGZOTYCZNE OWOCE - CZEKOLADA DOGŁĘBNIE UJAWNIA WSZYSTKIE SMAKI I NATURALNĄ ŚWIEŻOŚĆ OWOCÓW KAKAOWCA!
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)