MARCEPAN  Liczba produktów: 7.

MARCEPAN

MARCEPAN przez licznych uwielbiany tak samo jak czekolada. Jest słodką masą cukierniczą wytwarzaną głównie z prażonych i zmielonych migdałów z cukrem z dodatkiem olejku migdałowego. Im wieksza zawartość masy migdałowej tym lepszy marcepan. jego smak głównie zależy od jakości migdałów. Do jego produkcji najczęściej używane są migdały kalifornijsk...

MARCEPAN przez licznych uwielbiany tak samo jak czekolada. Jest słodką masą cukierniczą wytwarzaną głównie z prażonych i zmielonych migdałów z cukrem z dodatkiem olejku migdałowego. Im wieksza zawartość masy migdałowej tym lepszy marcepan. jego smak głównie zależy od jakości migdałów. Do jego produkcji najczęściej używane są migdały kalifornijskie lub śródziemnomorskie.

Za europejską stolicę marcepanu uważa się położone w Niemczech miasto LUBECA
Marcepan wykorzystywany jest jako masa do obkładania tortów, ciastek oraz tworzenia dekoracji i figurek.

Więcej

200g MARCEPAN śródziemnomorski 52% migdałów Lubeca
13,00 zł
Marcepan kalifornijski - masa migdałowa 52% migdały
53,10 zł 59,00 zł -10%
Brak magazynie
Sprzedaż!
MARCEPAN masa z migdałów kalifornijskich 52%
549,00 zł
Percepan - zamiennik marcepanu w produkcji cukierniczej.
389,00 zł
Produkty 1 - 7 z 7

Przejdź do góry