op. 3 kg PASTA 100% KOKOS SEMPRE czysta pasta z mielonego miąższu kokosa
Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.
Lody w formie deseru stanowią wspaniałe zwieńczenie posiłku i nie tylko. Świetnie nadają się również do ochłodzenia się w upalne dni. Lody są również często wykorzystywane jako składnik ciast i tortów, sprawiając, że wyglądają one i smakują fantastycznie.
Niektóre wyroby cukiernicze w trakcie ich kreacji również wymagają dodania unikalnej pasty smakowej, która pozwoli nadać im konkretnego aromatu. Dzięki tym dodatkom osiągnięcie upragnionego efektu smakowego jest zdecydowanie łatwiejsze.
Najlepsze lodziarnie i cukiernie przygotowują lody i nie tylko na miejscu, wykorzystując do tego naturalne składniki wysokiej jakości. Wśród nich znajdują się pasty smakowe, które stanowią klucz do osiągnięcia danego smaku lodów i wyrobów cukierniczych.
Na tej podstronie w naszym sklepie internetowym można nabyć zarówno klasyczne pasty do lodów i wyrobów cukierniczych, jak i pasty o wyjątkowych smakach. Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych do zapoznania się z naszą ofertą.
Wyjątkowe pasty smakowe do lodów i wyrobów cukierniczych
W tej kategorii znajduje się szeroki wybór gotowych past smakowych do lodów. Można u nas nabyć wiele różnych smaków - zaczynając od past klasycznych, czyli truskawka, wanilia i czekolada, przez nieco bardziej wyszukane jak whisky czy pistacja, aż po smak różany, imbirowy czy malagę. Widać więc wyraźnie, że wybór wspaniałych smakowych past w naszym sklepie jest bardzo duży.
To, co zdecydowanie wyróżnia dostępne u nas pasty smakowe, to ich bardzo wysoka jakość oraz doskonały, intensywny smak, co potwierdzają liczne opinie zadowolonych klientów. Zależy nam na tym, aby każda osoba, która odwiedzi naszą stronę, mogła znaleźć na niej produkt, którego potrzebuje, dlatego stale rozszerzamy swój asortyment.
Jedną z kwestii, którymi najczęściej interesują się osoby chcące nabyć dostępne u nas pasty smakowe, jest to, ile one kosztują. Kwoty, które należy uiścić przy jednym opakowaniu konkretnej pasty smakowej nie są zbyt wygórowane, a do tego w naszym sklepie dostępne są propozycje zarówno droższe, jak i tańsze.
Ponieważ działamy na rynku już od wielu lat, stale zapewniając naszym klientom dostęp do bardzo dobrej jakości produktów do cukierni i nie tylko. Od samego początku naszego funkcjonowania zależy nam na tym, aby każda osoba, która zrobi u nas zakupy, była z nich maksymalnie zadowolona. Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych do składania zamówień, a w razie pytań dotyczących naszych produktów prosimy o kontakt.
Jest 137 produktów.
op. 3 kg PASTA 100% KOKOS SEMPRE czysta pasta z mielonego miąższu kokosa
Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.
Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
7 kg DULCHE DE LECHE SEMPRE naturalny krem kajmakowy do lodów i wyrobów cukierniczych
Naturalny krem kajmakowy na bazie pełnego mleka oraz cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Uniwersalne zastosowanie w produkcji lodów i cukiernictwie.
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o klasycznym smaku słodkiej śmietanki z waniliową nutą. Doskonała baza do tworzenia lodów rzemieślniczych z dodatkami smakowymi i teksturalnymi.
Kremowa pasta cukiernicza z dodatkiem mleka skondensowanego, która wzbogaca smak i konsystencję lodów o smaku Panna Cotta.
Pasta o delikatnym aromacie wina Marsala. Umożliwia przygotowanie lodów o smaku klasycznego włoskiego deseru Zabaglione.
op. 3 kg Tiramisu Pernigotti - pasta cukiernicza o smaku włoskiego deseru - nr. kat. 12093311B
Pasta o delikatnym aromacie wina Marsala i kawy. Umożliwia przygotowanie lodów o smaku klasycznego włoskiego deseru.
op. 3.5 kg Malaga Pernigotti - pasta cukiernicza z rodzynkami i winem Moscato - nr. kat. 12092361A
Pasta do lodów i deserów o bogatym likierowym smaku Malaga z rodzynkami. Produkt z wysokim dodatkiem rodzynek sułtańskich i wina Moscato. Pozwala uzyskać bardzo aromatyczne lody o smaku Malaga.
op. 3.5 kg Gusto Frollino Pernigotti - ciasteczkowa pasta cukiernicza - nr. kat. 12093153A
Skoncentrowana pasta cukiernicza o smaku ciasteczek. Pozwala uzyskać aromatyczne lody ciasteczkowe. Pasta doskonale komponuje się z variegato z kawałkami ciasteczek oraz chrupiącymi posypkami typu crumble.
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.
Pasta waniliowa z dodatkiem mielonych lasek wanilii. Skoncentrowany smak i aromat. Pasta pozwala uzyskać lody i kremy o atrakcyjnej barwie z widocznymi cząstkami wanilii.
Pasta o naturalnym aromacie wanilii burbońskiej z Madagaskaru i ze sproszkowanymi laskami wanilii. Umożliwia przygotowanie intensywnych w smaku lodów i kremów z ziarenkami wanilii. Pasta waniliowa przeznaczona jest do stosowania na zimno. Produkt poddany obróbce termicznej może zyskać gorzki posmak.
op. 6 kg Gianduia Pernigotti - pasta cukiernicza z orzechów laskowych i kakao - nr. kat. 12092161C
Pasta o kremowej konsystencji, intensywnej barwie i autentycznym smaku Gianduia. Pozwala na sporządzanie lodów o smaku kremu orzechowo-czekoladowego. Wysoka zawartość pasty z orzechów laskowych i ciemnego kakao.
Pasta Gran Caffè to bardzo aromatyczna, skoncentrowana pasta smakowa. Intensywny smak i aromat kawy. Przeznaczona do produkcji kawowych lodów rzemieślniczych na bazie mlecznej. Idealna do kawowych kremów i nadzień cukierniczych.
Pasta o intensywnym smaku kakao do stosowania w procesie na zimno. Przeznaczona do sporządzania lodów o smaku gorzkiej czekolady. Produkt do stosowania zgodnie z recepturą.
op. 3.5 kg Menta Bianca Pernigotti - miętowa pasta cukiernicza - bez barwników - nr. kat. 12093043A
Skoncentrowana pasta do sporządzania aromatycznych lodów miętowych. Produkt bez dodatku barwników o neutralnej barwie. Doskonała do miętowych lodów stracciatella i deserów z kawałkami ciemnej czekolady.
op. 3.5 kg Menta Verde Pernigotti - miętowa pasta cukiernicza - zielona - nr. kat. 12093501A
Skoncentrowana pasta do sporządzania aromatycznych lodów miętowych. Produkt o charakterystycznej zielonej barwie. Doskonała do miętowych lodów stracciatella i deserów z kawałkami ciemnej czekolady.
Skoncentrowana pasta do sporządzania lodów o smaku wieloowocowej gumy balonowej. Pasta pozwala uzyskać lody o przyjemnym aromacie i charakterystycznej niebieskiej barwie.
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
6 kg MORETTINA PISTACCHIO 12093045 PERNIGOTTI gładki krem pistacjowy do przekładania i dekorowania
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
6 kg MORETTINA CARAMELLO 12093046 PERNIGOTTI gładki krem karmelowy do przekładania i dekorowania
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
6 kg MORETTINA CLASSIC 12093027 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych i kakao do przekładania
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Skoncentrowana pasta smakowo-aromatyczna z 20% zawartością białej czekolady. Pozwala na produkcję kremowych i aromatycznych lodów o smaku białej czekolady. Stosowana jako dodatek smakowy i aromatyczny do wyrobów cukierniczych.
op. 3.5 kg Pasta Torroncino Pernigotti - pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12092861
Skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku tradycyjnego nugatu z orzechami laskowymi. Produkt z wysoką zawartością mielonego nugatu. Pasta smakowa do lodów rzemieślniczych oraz nadzień i kremów cukierniczych.
Morettina pepita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Aksamitny krem pistacjowy do przekładania i dekorowania lodów i stosowania w cukiernictwie. Połączenie kremowej konsystencji pasty z chrupiącymi prażonymi pistacjami. Pasta variegato zawiera 15% wyselekcjonowanych całych orzechów pistacjowych.
Kremowa pasta do lodów i wyrobów cukierniczych - gianduia o smaku orzechów arachidowych - 50% zawartość pasty z orzechów ziemnych. Doskonałe połączenie orzechów arachidowych z kakao i orzechami laskowymi.
Morettina pepita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
4 kg CREMA GIANDUIOTTO 12093515 PERNIGOTTI kremowa pasta z orzechów laskowych i kakao
Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
op. 3 kg Cocco Giubileo Comprital - pasta kokosowa z cukrem trzcinowym i gronowym - nr. kat. PC634PB
Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience. Produkt słodzony cukrem trzcinowym i winogronowym. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
3 kg PASTA GIUBILEO CARAMEL MOU PC637PB COMPRITAL pasta karmelowa z cukrem trzcinowym i gronowym
Pasta karmelowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Pasta słony karmel z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
3 kg PASTA GIUBILEO CAFFE DEL NONNO PC626PB COMPRITAL pasta kawowa z cukrem trzcinowym i gronowym
Pasta kawowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Pasta waniliowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
3 kg PASTA ROSA GIUBILEO PC434P COMPRITAL pasta różana z cukrem trzcinowym i gronowym
Pasta różana z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
3 kg PASTA MENTA PIPERITA GIUBILEO PC628PB COMPRITAL pasta miętowa z cukrem trzcinowym i gronowym
Pasta miętowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
op. 3 kg Noce Suprema Babbi - pasta smakowa z orzechów włoskich - nr. kat. 12369
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku orzechów włoskich. Wytwarzana z prażonych orzechów włoskich i laskowych z subtelnym dodatkiem cukru. Intensywny smak i aromat. Produkt do użytku profesjonalnego.
Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem Cassata Siciliana. Bogata w kandyzowane owoce. Wzbogacona dodatkiem sera ricotta w proszku. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów oraz semifreddo.
op. 3 kg Malaga 1230119 Babbi - pasta smakowa z winem Marsala - do lodów i cukiernictwa
Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o aromacie charakterystycznym dla białego wina Marsala. Pasta do produkcji lodów i deserów o smaku Malaga. Półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Gotowy do użycia krem na bazie aromatycznego solonego karmelu o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Pasta variegato do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych na bazie aromatycznego karmelu. Dodatek smakowy do lodów karmelowych i wyrobów cukierniczych.
3 kg GOLOSA TOFFEE MOU 1280101 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu - cukierek karmelowy
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Gotowy do użycia krem pistacjowy o uniwersalnym zastosowaniu z kawałkami prażonych orzechów pistacjowych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
op. 3 kg GOLOSA PISTACCHIO 12832 BABBI gładki krem pistacjowy o uniwersalnym zastosowaniu
Gotowy do użycia krem pistacjowy o kremowej konsystencji, atrakcyjnej zielonej barwie i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Pasta cukiernicza bez dodatku cukru. Produkt o intensywnym smaku prażonych orzechów laskowych i kakao. Pozwala na sporządzanie lodów o smaku kremu orzechowo-czekoladowego.
op. 3 kg Cocco Babbi - kokosowa pasta cukiernicza z mleczkiem kokosowym - nr. kat. 12602
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych i mleczka kokosowego w proszku oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych. Dodatek do produkcji lodów o smaku deseru Tiramisu. Produkt zawiera pasteryzowane żółtka jaj, wino Marsala i proszek kawowy. Półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu z kawałkami prażonych orzechów laskowych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków - do nadawania smaku i konsystencji. Przeznaczona do lodów i wyrobów cukierniczych.
Pasta waniliowa o wyjątkowym aromacie z subtelną nutą karmelu. Skoncentrowany smaki i aromat oraz atrakcyjna barwa. Pasta z dodatkiem nasion wanilii Bourbon. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
op. 3 kg Pasta Cacao Special - 12433 Babbi - pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao
Pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao z subtelną nutą wanilii Bourbon. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.
3 kg GOLOSA FONDENTE 12833 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu - ciemna czekolada
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
op. 3 kg PASTA MASTIC 1230132 BABBI pasta o aromacie żywicy pozyskiwanej z drzewa pistacji kleistej
Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o zaskakującym aromacie charakterystycznym dla żywicy pozyskiwanej z drzewa pistacji kleistej rosnącej na greckiej wyspie Chios. Produkt zawiera naturalne esencje z mastyksu. Jest to półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Skoncentrowana pasta do sporządzania lodów o smaku wieloowocowej gumy balonowej. Pasta pozwala uzyskać lody o przyjemnym aromacie i charakterystycznej różowej barwie.
Skoncentrowana pasta do sporządzania lodów o smaku wieloowocowej gumy balonowej. Pasta pozwala uzyskać lody o przyjemnym aromacie i charakterystycznej niebieskiej barwie.