• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

baza do lodów mlecznych wzbogacona w białka roślinne
  • baza do lodów mlecznych wzbogacona w białka roślinne

2.5 kg CREMOSA 10 B171 COMPRITAL mieszanka bazowa do lodów mlecznych wzbogacona w białka roślinne

COMPRITAL45

Baza do lodów mlecznych przeznaczona do stosowania na gorąco - niskie dozowanie. Wzbogacona w białka roślinne (sojowe).

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
4 347,70 zł Do 73,20 zł
366,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

CREMOSA 10 - to mieszanka stabilizująca i emulgująca do lodów mlecznych wzbogacona w białka roślinne (sojowe). Przeznaczona do sporządzania delikatnych lodów o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Neutralny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dodatkami. Do stosowania w procesie na gorąco - zalecane dozowanie to 10 gramów bazy na 1 litr mieszanki podstawowej.

Składniki: emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma tara (E417), syrop glukozowy, białka sojowe, aromaty; może zawierać mleko i orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
CREMOSA 10 10 g
MIESZANKA BAZOWA 1000 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2419/514 kJ/kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 29.0 g
Węglowodany 12.0 g
w tym cukry 3.5 g
Białko 11.0 g
Sól 0.45 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu
COMPRITAL45

Opis

NUMER KATALOGOWY
B171
NAZWA HANDLOWA
CREMOSA 10
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA MLECZNA O NISKIM DOZOWANIU
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH
ZASTOSOWANIE
W RPOCESIE NA CIEPŁO
DOZOWANIE
10 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BAZY MLECZNE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: P%BABBI66(1)

Marka: BABBI

1kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)

PRODUKT Z TERMINEM 19/05/24 DO SPOŻYCIA Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).

Cena 70,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI318

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego

Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach. 

Cena 96,25 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU