CREMOSA 10 - to mieszanka stabilizująca i emulgująca do lodów mlecznych wzbogacona w białka roślinne (sojowe). Przeznaczona do sporządzania delikatnych lodów o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Neutralny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dodatkami. Do stosowania w procesie na gorąco - zalecane dozowanie to 10 gramów bazy na 1 litr mieszanki podstawowej.

Składniki: emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma tara (E417), syrop glukozowy, białka sojowe, aromaty; może zawierać mleko i orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.


| RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | 
| CREMOSA 10 | 10 g | 
| MIESZANKA BAZOWA | 1000 ml | 


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | 
| Wartość energetyczna | 2419/514 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 40.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 29.0 g | 
| Węglowodany | 12.0 g | 
| w tym cukry | 3.5 g | 
| Białko | 11.0 g | 
| Sól | 0.45 g | 




Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.



