Kremowa i wyjątkowo pyszna czekolada rubinowa w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka bazowa w proszku od marki Van Houten stworzona do łatwego przygotowywania aksamitnego napoju o prawdziwym smaku czekolady Ruby. Idealnie zrównoważony smak czekolady z kwaśnymi nutami owoców jagodowych. Czekolada instant zawiera w swoim składzie 94% czekolady oraz naturalne koncentraty warzywne. Mieszanka przeznaczona jest do profesjonalnego przygotowywania zimnych oraz gorących napojów w lokalach gastronomicznych oraz do sporządzania w zaciszu domowym. Przygotowany napój charakteryzuje się wyjątkowo gładką i aksamitną konsystencją, a przygotowanie jest wyjątkowo proste - proszek wykazuje doskonałą rozpuszczalność - wystarczy połączyć go z mlekiem (o temperaturze 70°C) w odpowiednich proporcjach. Jedno opakowanie pozwala na przygotowanie 21 porcji rubinowego napoju w ulubionej wersji.
Stosowanie gotowej bazy do przygotowywania słodkich i aromatycznych napojów czekoladowych w lokalach gastronomicznych gwarantuje jednakową jakość i powtarzalność produktów. Dodatkowo pozwala na skrócenie czasu przygotowania, a tym samym zapewnia szybkość obsługi. Mieszanka doskonale sprawdzi się do przygotowywania gorącej oraz mrożonej czekolady (z dodatkiem kruszonego lodu). Do napojów można stosować różnego rodzaju dodatki smakowe oraz dekoracyjne (np. bita śmietana, posypki smakowe, sosy i polewy, pianki cukrowe itp.).

Składniki: cukier, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, koncentrat buraka czerwonego (3%), serwatka w proszku, koncentrat marchwi pomarańczowej (0,5%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat waniliowy; produkt posiada certyfikat Cocoa Horizons.

Dozowanie: 35 g (mieszanki napoju rubinowego w proszku) + 200 ml mleka (o temperaturze 70°C)

Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g PRODUKTU:
|
Wartość energetyczna:
|
2074/495 kJ/kcal
|
Tłuszcz:
|
25.0 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
|
15.0 g
|
Węglowodany:
|
60.0 g
|
w tym cukry:
|
57.0 g
|
Białko:
|
8.3 g
|
Sól:
|
0.33 g
|


PRZEPIS - RUBY FOREST HOT CHOCOLATE DRINK - wiśnia i ciemna czekolada w połączeniu z owocową czekoladą Ruby:

Składniki:

Wykonanie:
-
umieść mleko i puree wiśniowe w dzbanku do spieniania mleka
-
dodaj 35 g proszku czekoladowego Ruby instant
-
podgrzej całość do temperatury 70°C
-
aby przygotować dekoracyjną śmietankę wiśniową dodaj do bitej śmietany odrobine puree wiśniowego
-
całość udekoruj wiórkami z ciemnej czekolady.


PRZEPIS - RUBY STRAWBERRIES AND CREAM- kremowy rubinowy napój idealny na gorące letnie dni:

Składniki:

Wykonanie:
-
wymieszaj 50 g gorącego mleka z proszkiem Ruby instant
-
w mikserze umieść resztę mleka, puree truskawkowe oraz rozrobiony napój Ruby instant
-
dodaj lód i zmiksuj na gładką konsystencję
-
udekoruj bitą śmietaną, white crispearls i świeżymi truskawkami

Van Houten łączy w swoich produktach tradycję i najwyższą jakość kakao z nowoczesnym i prostym sposobem przygotowania, gwarantując tym samym zawsze doskonały i powtarzalny smak.
