MARCEPAN  Liczba produktów: 11.

MARCEPAN

MARCEPAN przez licznych uwielbiany tak samo jak czekolada. Jest słodką masą cukierniczą wytwarzaną głównie z prażonych i zmielonych migdałów z cukrem z dodatkiem olejku migdałowego. Im wieksza zawartość masy migdałowej tym lepszy marcepan. jego smak głównie zależy od jakości migdałów. Do jego produkcji najczęściej używane są migdały kalifornijsk...

MARCEPAN przez licznych uwielbiany tak samo jak czekolada. Jest słodką masą cukierniczą wytwarzaną głównie z prażonych i zmielonych migdałów z cukrem z dodatkiem olejku migdałowego. Im wieksza zawartość masy migdałowej tym lepszy marcepan. jego smak głównie zależy od jakości migdałów. Do jego produkcji najczęściej używane są migdały kalifornijskie lub śródziemnomorskie. Za europejską stolicę marcepanu uważa się położone w Niemczech miasto LUBECA. Marcepan wykorzystywany jest jako masa do obkładania tortów, ciastek oraz tworzenia dekoracji i figurek. MASA MARCEPANOWA doskonała jest również do przygotowywania kulek marcepanowych obtaczanych w kakao lub innej posypce.

Więcej

Produkty 1 - 11 z 11

Przejdź do góry