op. 1 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)
  • op. 1 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)
  • op. 1 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)
  • op. 1 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

op. 1 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

CALLEBAUT17(1)

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

106,60 zł
Brutto

106,60 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 0

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

SINGLE ORIGIN BRAZIL - to czekolada wytwarzana z ziaren kakaowych pochodzących z Amazonii i Bahii. Czekolada charakteryzuje się intensywnie kakaowym smakiem, z wyczuwalną goryczką oraz odświeżającą nutą kwasowości. Jest to czekolada o wyjątkowo złożonym i mocnym smaku, który uzupełniają świeże, owocowe i lekko kwaśne nuty. Unikalny profil smakowy czekolady zachęca do łączenia jej ze składnikami o umiarkowanej kwasowości oraz umiarkowanej słodyczy. Z czekoladą przygotujesz najwyższej jakości batony i tabliczki czekolady oraz różnego rodzaju wyroby w jakości premium. Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Brazylii, odmiana Trinitario i Amazonian Forastero - dla uzyskania niepowtarzalnego i wyszukanego smaku. BRAZIL to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 66.8% i statusie kuwertury.

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Brazylii, odmiana Trinitario i Amazonian Forastero), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (66.8% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
66.8% - 40.1%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2318/554 kJ/kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 34.0 g
w tym cukry 30.0 g
Białko  7.6 g
Sól 0.02 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z SINGLE ORIGIN BRAZIL:

MUS Z CIEMNEJ CZEKOLADY

DRAŻE

CZEKOLADOWA LAWA

SMAROWIDŁO CZEKOLADOWO-ORZECHOWE

Szczegóły produktu
CALLEBAUT17(1)

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHD-Q68BRA-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN BRAZIL
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
GORZKI | KWAŚNY | NUTY BANANÓW I DYMU
BARWA
INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
BRAZYLIA | ODMIANA TRINITARIO I AMAZONIAN FORASTERO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
66.8 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
40.1 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BARRYCALLEBAUT50

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 32.6% JAVA SINGLE ORIGIN JAVA-E4-U70 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 303,00 zł

121,20 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT16

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 67.4% MADAGASCAR SINGLE ORIGIN CHD-Q67MAD-E4-U70 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 397,00 zł

158,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT17

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 255,00 zł

102,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT72

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.0% SAO THOME SINLGE ORIGIN SAOTHOME-E4-U70 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 401,00 zł

160,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SWEETDECOR113

Marka: SWEET DECOR

8 g ZŁOTY BARWNIK SPOŻYWCZY W PORSZKU SWEET DECOR - do aerografu i dekorowania - nowa jakość - nie zawiera bieli tytanowej

favorite_border favorite

Złoty barwnik spożywczy w postaci drobnego proszku - nowa jakość, bez dodatku bieli tytanowej. Idealny do dekorowania ręcznego i aerografu.

Cena 22,50 zł

281,25 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT115

Marka: CALLEBAUT

op. 1 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71 (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 125,50 zł

125,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT94

Marka: CALLEBAUT

1 kg CZEKOLADA CIEMNA 67.4% MADAGASCAR SINGLE ORIGIN CHD-Q67MAD-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 183,50 zł

183,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE